תפריט ראשי עליון

תפריט עמוד

תפריט עמוד

תוכן עניינים

אינדקס המצבים הרפואיים


צניחת עפעף מולדת - פטוזיס מולד, היא לרוב תופעה מבודדת, שאינה מלווה במחלה עינית או מחלה כללית אחרת. ההערכה היא כי בישראל נולדים מידי שנה כ- 200-300 ילדים עם צניחת עפעפיים מולדת.

בצניחת עפעפיים מולדת, מדובר במצב בו העפעף העליון אינו נפתח בצורה מלאה כתוצאה מהתפתחות לא תקינה של השריר האחראי על הרמת העפעף. תופעה זו יכולה לקרות בעין אחת בלבד, או בשתיהן. 

עפעף צנוח עלול להסתיר את האישון (קו ציר הראייה) ולפגוע בהתפתחות תקינה של הראייה בעין הפגועה. בעיה זו מחמירה ככל שצניחת העפעף גדולה יותר והיא שכיחה יותר בילדים הסובלים מצניחה חד צדדית ולבסוף יכולה לגרום לעין עצלה. בנוסף צניחת עפעף (פטוזיס) יכולה לגרום להתפתחות אסטיגמטיזם (צילינדר) ולהפרעה בשדה הראייה.

כדי להתגבר על הפגיעה בשדה הראייה, ישנה נטייה בקרב ילדים לאמץ הטיית ראש מעלה או הרמת גבות לצורך הגדלת מפתח העין. הטיית ראש כזו יכולה לגרום לשינויים מבניים בראש וצוואר.

בכל מקרה של חשד לפטוזיס מומלץ להגיע לבדיקה במרכז לבריאות עיניים לילדים במרכז הרפואי תל-אביב, איכילוב לצורך אבחון הפטוזיס וכן לאמוד את ההשפעה על הראייה ולקבל המלצות על טיפול מתאים.  

חשוב לדעת שבמקרים של פטוזיס קל ללא הפרעה לראייה, אנו ממליצים לרוב להמתין עם ניתוח תיקון לגיל מאוחר. סוג הניתוח לתיקון פטוזיס מותאם לחומרת הניוון של השריר ולחומרת צניחת העפעף.


תפריט ניווט תחתון