שני , רקדנית מצטיינת, בת 20 בלבד, אובחנה לפני 10 חודשים, בזמן ששירתה בצבא, כחולת סרטן בברך.
היא הלכה להתייעצויות עם מומחים שונים בארץ וכולם מסרו בשורה אחת ונוראה: אין מנוס מכריתה של הברך והחלפתה בברך מלאכותית ממתכת.
וככה, בגיל 20 בלבד, השמיים נפלו עליה.
אבל היא והוריה לא אמרו נואש והמשיכו לברר ולחפש פתרון שימנע כריתה ואכן הם הגיעו אלינו או יותר נכון לד"ר שלמה דדיה, סגן מנהל המערך הארצי לאורתופדיה אונקולוגית שהקים בשנה האחרונה את מעבדת התלת מימד הראשונה והיחידה עד כה בישראל בשיתוף עם חברת Synergy3DMed. ד"ר דדיה בחן את שני, הסתכל על ההדמיות ואמר לה את מה שייחלה סופסוף לשמוע: "אנחנו נסיר את הגידול בשלמותו ונמנע את כריתת הברך. יהיה בסדר. אני מבטיח!". המומים, הם שאלו אותו שאלה אחת פשוטה: "כיצד?".
ד"ר דדיה יצא איתם מחדרו במרפאה ועלה איתם למעבדה לתלת מימד. הוא הציג להם את המדפסת החדשנית, את המודלים שעימם הצוות הרפואי עובד והחל להסביר: "כיום, הרפואה התקדמה ומבחינתנו, כריתות הן כבר חלק מההיסטוריה הישנה של עולם הרפואה. בזכות דגמי תלת מימד והמיכשור שמודפסים אצלנו ומותאמים אישית לכל מטופל, אנו יודעים לייצר דגם של האזור המדויק בו נמצא הגידול ובכך לתכנן נכון את הניתוח בכל שלב ושלב ולדעת איפה לחתוך, באלו זוויות והיכן המקום נקי מתאים סרטניים וניתן לשמר אותם ללא פגיעה. תם העידן שבו אנחנו נכנסים לניתוח ואז מתחילים לחפש היכן בדיוק הגידול נמצא ואז להסיר אותו ובדרך עוד אזורים סמוכים. היום בזכות רפואת התלת מימד, אנו הרופאים, מצליחים לשמר את האיברים תוך הסרה מלאה של הגידול. זו פריצת דרך רפואית שכעת הופכת לסטנדרט בעולם הרפואה וקיימת כעת רק באיכילוב. מבחינתנו, זה כבר כלי עבודה בסיסי לרפואה הכירורגית".
שני והוריה, פרצו בבכי למשמע דבריו של ד"ר דדיה. הם הבינו שהגזירה הרעה בוטלה והגיעה הישועה שהם כל כך ייחלו לה.
ואכן, לפני שבוע בדיוק, נכנסה שני לחדר ניתוח. תוך כדי שהם בוחנים כל הזמן את הדגם תלת מימד, ד"ר דדיה וצוות המערך לאורתופדיה אונקולוגית הסירו את הגידול בשלמותו והצליחו לשמר את הברך. לשחזור עצם הברך עם הגידול שהוסרה, הם לקחו עצם זהה מבנק עצמות הארצי שהוכנה מראש והחלו להתאים אותה לחוסר עצם שנוצר אצל שני וזאת על ידי חיתוך מדויק בעזרת מסור רפואי ובסיום הם קיבעו אותה בדיוק באותו מקום.
ההתאמה כמובן הייתה מושלמת והניתוח הסתיים בהצלחה ענקית.
שני הינה בין החולים הראשונים בישראל שנמנעה לה כריתה בזכות רפואת התלת מימד ויחד איתה טופלו בפחות משנה עוד כ - 80 חולים נוספים שצוות הכירורגים בבית החולים כבר ניתח בהצלחה בעזרת הטכנולוגיה הזו. מה שהיה עד לפני שנה נשמע בגדר מדע בדיוני הפך למציאות יומיומית כאן באיכילוב.
היום שני בשלבי ההחלמה, החלה בתהליך השיקומי, בעוד חודשיים כבר תוכל לדרוך את הרגל או כמו שהבטיח לה ד"ר דדיה: "עכשיו באמת כל החיים לפניך. את עוד תרקדי בחתונה שלך".
מתוך עמוד הפייסבוק של המרכז הרפואי תל אביב-
איכילוב