תוכן עניינים


היכולת להשיג איזון עיסוקי בחיי היום יום נמצאה כמקדמת רווחה אישית. במציאות חיינו מציאת איזון עיסוקי היא אתגר לא קטן, מה שמוביל אותנו לשאלה: כיצד ניתן לאזן בין תחומי העיסוק השונים? 



  • Wilcock   מרפאה בעיסוק וחוקרת, ממפתחי תחום "מדע העיסוק" ושטבעה את חותמה בנושא "צדק ואי צדק עיסוקי" (חוסר איזון, מניעה, קיפוח, דחיקה לשוליים ועוד),  מגדירה איזון עיסוקי כ"מעורבות מאוזנת בין עיסוקים שתוביל לרווחה אישית". האיזון יכול להיות בין עיסוק פיזי, מנטלי וחברתי; בין דברים שחייבים לבצע לבין דברים שבוחרים לבצע; בין עיסוקים המצריכים מאמץ פיזי או מנטלי לעיסוקים נינוחים; בין  doing ל-being (עשייה והוויה) ועוד.

  • איזון עיסוקי מושפע מגורמים פנימיים (כמו: מוטיבציה, הרגלים, עייפות, מגבלות פיזיות, מצב רוח ירוד וכדומה) ומגורמים חיצוניים (כמו: זמן, כסף, סביבה חברתית ופיזית). מרפאים בעיסוק סבורים כי השתתפות בפעילויות יום-יומיות שונות, הכוללות טיפול עצמי, מנוחה, יצרנות ופנאי, הנעשות באופן מאוזן, הכרחיות לרווחה אישית (well-being), לתחושת אושר ולבריאות. לוקח זמן למצוא ולסגל איזון עיסוקי. ועד שמצאנו את שביל הזהב - באה הקורונה והפכה הכול.

  • מזה מספר חודשים שכולנו נאלצים לסגל לעצמנו שגרת עיסוקים חדשה. לשנות את האופן שבו אנו עובדים, להסתגל לפגישות וידאו, לעבוד מהבית ובה בעת לסייע לילדים בלמידה מרחוק. חלקנו התנתקנו לגמרי מהעיסוק המקצועי ויצאנו לחל"ת שאינו מוגדר בזמן ומעסיק את מחשבותינו כמשהו חסר ודאות. השינוי בתפקידים, בשגרה ובתחומי האחריות שלנו מגביל את יכולתנו לעסוק בפעילויות הכרחיות ומשמעותיות של טיפול עצמי, פנאי וחברה. ואכן, פעילויות פנאי וחברה רבות, שהיו בעלות ערך טרם תקופת הקורונה, אינן אפשריות ונגישות לנו כעת.

  • מנגד, בפן החיובי, חלקנו מנצלים את התקופה הזו כדי לייצר איזון עיסוקי חדש, במציאות החדשה שנוצרה, בהשוואה בין החיים לפני המשבר לעומת חיינו כעת. לא פעם, אנחנו מרגישים גם את היתרונות של בילוי זמן רב יותר בבית. למשל: העמקת הקשר עם בני הבית, גילוי עיסוקי פנאי חדשים והפחתת הלחץ מהתנועה והפקקים בכבישים.

למגפת Covid-19 יש השפעה מוחלטת על החיים, הבריאות והרווחה האישית של כולנו. כמרפאים בעיסוק, אנו מזהים את השלכות המגפה על האופן בו אנו נדרשים לבצע שינוי בשגרת החיים ולקבל על עצמנו עיסוקים חדשים ושונים. בהיות הריפוי בעיסוק מקצוע, שמטרתו לספק לאדם כלים ומיומנויות המאפשרים לו להתמודד עם דרישות החיים והעיסוקים השונים,  בוא/י נקדיש רגע להתבוננות אישית על עיסוקיך:
  • אלו פעילויות חשובות ביותר עבורך? 
  • האם יש באפשרותך מספיק זמן להקדיש להן? 
  • האם יש פעילות מסוימת שתופסת את מרבית זמנך? 
  • מה, כרגע, מונע בעדך מלעסוק בפעילויות המועדפות עליך? 
  • מה למדת, מהתקופה האחרונה, על יכולתך לאזן בין העיסוקים והפעילויות שלך? 
  • מה ניתן לעשות, מעתה והלאה, כדי להשיג איזון עיסוקי טוב יותר בחייך?

אנו מזמינים אותך לשמור על בריאותך ולמצוא את האיזון עם פעילות גופנית סדירה ועם פעילות לשימור היכולות הקוגניטיביות . אנו מצרפים "טעימה" לאתגר קוגניטיבי, לגלות את הצופן, בהצלחה!!!

בברכת בריאות ואיזון


יחידות ומרפאות

תפריט ניווט תחתון