תפריט ראשי עליון

תפריט עמוד

תפריט עמוד

תוכן עניינים

​ד"ר רועי גיגי, מומחה בכירורגיה אורתופדית, ביה"ח "דנה-דואק" לילדים
על טכנולוגיית תלת-מימד בניתוחים אורתופדיים:

"מזה כשנתיים בוצעו בשיתוף עם המעבדה לחדשנות למעלה משרים מקרים בהם נעשה שימוש בטכנולוגית 3D K צורך תיקון של עיוותים מורכבים של הגפה התחתונה. 

שיתוף הפעולה הנפלא עם צוות המעבדה על כל עובדיו מאפשר הכנה יסודית לניתוח, בחירת משתלים מתאימים והכנת גיגים ייעודיים לחיתוך אשר מפחיתים את זמן הניתוח והסיבוכים והופכים את הניתוח למדויק עם שביעות רצון גבוהה של המטופלים. 

בכל שנה יש עליה במספר המחקרים המתפרסמים בנוגע לטכנולוגיה זו ואת היתרונות המתוארים אנו מיישמים וחשים הלכה למעשה בחדרי הניתוח של איכילוב. 

אני בטוח שהעתיד של הכירורגיה האורתופדית טמון בהכנת משתלים ייעודיים מותאמים אישית אשר יודפסו במדפסות תלת מימד. תחילה מחומרים מוכרים כמו טיטניום וקובל כרום ובשלב מאוחר יותר מחומרים ביולוגים מעודדי צמיחה וריפוי. 

אני שמח וגאה להיות חלק מפלטפורמה זו אשר ממקמת את הכירורגיה האורתופדית במוסדנו כמובילה בתחום בארץ ובעולם". 


ד"ר שמרית ארבל, היחידה לכירורגית פה פנים ולסתות, מערך א.א.ג ניתוחי ראש צוואר
על ניתוחי נישוי פנים לנשים טרנסג'נדריות בתכנון ממוחשב והדפסת תלת מימד:

"ניתוחי נישוי פנים כוללים מגוון רחב של פרוצדורות קרניומקסילופציאליות שמטרתן לשנות את מתאר הפנים הגברי והפיכתו למתאר פנים נשי.

ישנם מספר מאפייני פנים גבריים הכוללים עיבוי ניכר של הרכס העליון של ארובות העיניים והקיר הקדמי של הסינוס הפרונטלי, זוויות לסת תחתונה מודגשות וסנטר רחב ומרובע. ביטול מאפיינים אלו מקנה מראה פנים נשי ומעודן.

שימוש בתכנון ממחושב ידוע כמקצר את זמן הניתוח, מקטין את הסיכון לסיבוכים אינטרה ופוסט אופרטיביים ומשפר את התוצאה האסתטית. לפיכך החלטנו להשתמש בתכנון ממחושב והדפסת סדי חיתוך מותאמים אישית בניתוחי נישוי פנים. איכילוב הוא המרכז הרפואי הראשון בארץ שביצע ניתוח נישוי פנים בתכנון ממוחשב. בעזרת מעבדת סינרג'י, אנחנו מתכננים בצורה מדויקת את קווי החיתוך הרצויים בעצם, ועל פי התכנון מודפסים סדי חיתוך מותאמים אישית, שמאפשרים לנו העתקה מדויקת של התכנון הממוחשב אל חדר הניתוח. 

לצורך הניתוח מודפסים שלושה סוגים של סדי חיתוך - לקיר הקדמי של הסינוס הפרונטלי, המאפשר חיתוך מדויק של הקיר הקדמי של הסינוס תוך שמירה על שלמות רירית הסינוס, חיתוך מדויק וסימטרי של זוויות הלסת התחתונה ושיוף הסנטר בצורה סימטרית תוך שמירה על מבנים אנטומים חשובים כגון העצב המנטלי.

אנחנו רואים כי התכנון הממוחשב אכן מקצר את זמן הניתוח, מקטין את הסיבוכים האינטרה והפוסט אופרטיביים ומעלה את התוצאה האסתטית וכך גם את שביעות הרצון של המטופלות מהניתוח".


ד"ר אושרי וסרצוג מנתח א.א.ג ילדים ומבוגרים, ביה"ח 'דנה-דואק לילדים
על ניתוחים מורכבים ושימוש במודלים תלת מימד

"בשנתיים האחרונות נעזרתי מספר פעמים במעבדת התלת מימד בביה"ח לצורך יצירת מודלים תלת מימדיים לפני ניתוחים לשחזור קנה הנשימה בילדים ולפני ניתוחים להוצאת גידולים לא שגרתיים באוזניים בילדים ובמבוגרים.

המודלים הללו תורמים רבות לתכנון הניתוח. בכל המקרים שתוארו לא מדובר בניתוחים טריוויאליים אלא במקרים קשים וסבוכים.  באמצעות ההמחשה התלת מימדית של ההיצרות בקנה או נרחבות הגידול באוזן,  ניתן לבצע תכנון מקדים של הניתוח ובכך לחסוך זמן יקר בחדר הניתוח. בילדים, להרדמה קצרה יותר יש משמעות חיובית ביותר. כמו כן, תכנון מקדים של הגישה וטכניקת הניתוח שמתבצע במשרדו של הרופא כאשר לא קיימת מגבלת זמן וברוגע, טוב לאין ערוך יותר מאשר  "מקרים ותגובות" בחדר הניתוח כאשר הילד כבר מורדם והכירורג כבר התחיל בפעולה וגבו אל הקיר...

בנוסף, המוחשיות שבמודל שכזה נותנת לכירורג תמונה רחבה יותר של הבעיה, על כל היבטיה. גם נתון זה מוסיף לשיפור הבנת הבעיה ולשיפור התכנית הניתוחית. יש לציין שהמודלים הללו הוצגו בכנסים בחו"ל, ומאמר פרי עטנו המסכם את יתרונותיהם נמצא כעת UNDER   REVIEW   בעיתון אמריקאי מוביל. עם הזמן אנו לומדים, והמודלים הופכים ריאליסטיים ומדויקים יותר.

לשמחתי הרבה, מצאתי שותפים נהדרים לדרך. יצירת המודלים נעשית בשיתוף פעולה פורה עם ערן גולדן, פיליפ ברמן ורוני גבאי. יצירת מודלים שיהיו נאמנים למקור ומדויקים דורשת הן את המומחיות של הצוות ההנדסי והן את המומחיות של הצוות הרפואי – המנתח והרדיולוג, ועוד יותר מכך - תקשורת טובה והבנה האחד של השני.  ההקשבה, הסובלנות ,ההבנה המעמיקה, והרצון ללמוד ולסייע גם במקרים בהם הגעתי אליהם בדקה ה- 90 (יומיים לפני ניתוח) בהם ניחנו ערן, פיליפ ורוני הפכה את העבודה המשותפת למהנה ויעילה. יש להם חלק חשוב מאוד בשיפור איכות חייהם של הילדים אותם ניתחנו". 

ד''ר רות שיילר, רופאה בכירה במערך הרדמה, כאב וטיפול נמרץ
על שימוש קליני במודלים של תלת מימד בהרדמה

"ביה"ח איכילוב הוא בין הראשונים, אם לא הראשון בו נעשה שימוש באופן שגרתי במודלים תלת ממדיים במקרים מורכבים של בעיות בדרכי הנשימה. רק השנה נעשה שימוש במודל תלת ממדי עבור 7 מטופלים. נכון להיום, מידול תלת ממדי מבוצע עבור כל המקרים של ילדים מתחת לגיל 12 או ילדים שגובהם נמוך מ- 150 ס"מ ושנדרשת הנשמה בריאה אחת. השנה התחלנו להשתמש במודלים תלת ממדיים גם עבור מבוגרים עם היצרות בקנה הנשימה. בנוסף, המטופל הצעיר ביותר שלנו היה ילוד שבו המידול התלת ממדי נלקח מתוך סריקת MRI מילדותי.

השימוש בטכנולוגיית תלת ממד מאפשר לנו המרדימים לתכנן אינטובציה (צנרור קנה) עבור מטופלים במצבים קשים ומורכבים תוך שמירה על בטיחותם ובהצלחה רבה. עבור כל מקרה, תכנית האינטובציה אשר מתוכננת על סמך המודל התלת ממדי מיושמת בפועל בחדר הניתוח".

יחידות ומרפאות

תפריט ניווט תחתון