תפריט ראשי עליון

תפריט עמוד

תפריט עמוד

תוכן עניינים

בימים אלה אנו שוהים שעות רבות בבית עם ילדינו וחשוב מאד להקפיד על תזונה בריאה. להלן מספר טיפים לשמירה על תזונה בריאה עבור ילדיכם ועבורכם:

1.       שמרו על ארוחות מסודרות, כחלק משמירה על שגרה מסודרת ביום. הציעו ארוחה כל 3 שעות בפינת האוכל. שמירה על סדר יום, שומרת מפני אכילה שלא מתוך רעב.

2.       הזדמנות לאכול ארוחות משפחתיות כאשר כולם יושבים ביחד. זמנכם פנוי יותר עכשיו, לכן נצלו ארוחות אלה לדינמיקה משפחתית נעימה.

3.       בין הארוחות דאגו שתהיה זמינה צלחת צבעונית של ירקות ופירות חתוכים, לנשנוש בריא כאשר מתעורר רעב.

4.       שתפו את הילדים בהכנת הארוחה - תנו  להם משימות של קילוף, חיתוך, ערבוב והגשה יצירתית וחוויתית של המנות.

5.       נצלו את הזמן בין הארוחות להעסקת הילדים במשחק, בלימוד ובשיחה בכדי להסיח את דעתם מאכילה מתוך שעמום.

6.       גוונו את הארוחות במזונות התורמים למערכת החיסון:

חלבון- אכילת מזון עשיר בחלבון בכל ארוחה חשובה לתזונה נכונה: דגים,עוף, הודו, ביצים, קטניות כגון: שעועית, אפונה, עדשים וסויה.

ויטמין A- חשוב להגנה מפני זיהומים על ידי שמירת על שלמות רקמת מערכת הנשימה. לדוגמה:  בטטות, גזר, ברוקולי, תרד, פלפל אדום, ביצים ומזונות מתוספים בויטמין A.

ויטמין C- מסייע בהגנה מפני זיהומים ונמצא בפירות הדר, פלפל אדום, תותים,עגבניות ומזונות המתוספים בויטמין C.

ויטמין E- משמש כמונע חמצון, ועל ידי כך תומך במערכת החיסון, נמצא בשמנים צמחיים, בגרעיני חמנייה, שקדים, אגוזים ובוטנים.

אבץ- תורם לפעילות תקינה של מערכת החיסון ומסייע בריפוי פצעים. אבץ מצוי בבשר רזה, עוף, דגים, חלב ומוצריו, דגנים מלאים, שעועית ואגוזים.

כדאי לשלב בארוחות יוגורט וירקות מסוגים שונים שהם מקור לפרוביוטיקה ופרהביוטיקה שגם הם תורמים למערכת החיסון.

7.      הקפידו על שתיית מים  לרוויה המים מגנים על הגוף ומונעים התייבשות.
תנו לאכילה את הזמן, המקום ותשומת הלב, בכדי לספק מגוון, ואת מלוא אבות המזון בכמות המתאימה לילדכם.



 


תפריט ניווט תחתון