​דגנים היוו במשך מאות שנים את מקור המזון העיקרי של אוכלוסיות בכל רחבי העולם. בארץ אנחנו מכירים בעיקר את החיטה, השעורה, האורז, הקינואה, הדוחן, התירס, שיבולת השועל, השיפון והכוסמת. את הדגנים מומלץ לצרוך ברוב המקרים בצורתם המלאה, כלומר על קליפתם כמו אורז מלא וחיטה מלאה, כי אז ערכם התזונתי גבוה הרבה יותר והם עשירים יותר בסיבים תזונתיים.

  

לפניכם טבלה עם כמות המים והזמן הדרושים לבישול כוס אחת של דגן:


הדגןתמונה
כמות מים דרושה בכוסות
זמן הבישול
חיטה 

4.5 - 5 2 - 3 שעות
אורז מלא
 45 דקות
גריסי פנינה
4 - 5 שעה עד שעה וחצי
שיבולת שועל
3-4 חצי שעה
שיפון

2 חצי שעה עד שעה
תירס
3 - 4  שעה
קינואה
1.5 20 דקות
כוסמת
2 - 2.5 15 - 30 דקות
דוחן
330 דקות 


תפריט ניווט תחתון