ישראלים רגילים לאכול בשר בארוחה העיקרית שלהם – בקר, עוף, דגים, לא חשוב מה. אם אין בשר זה כאילו לא אכלנו.
אז אולי כדאי להתחיל לחשוב אחרת... על פי עקרונות התזונה הים תיכונית, אפשר להשיג את החלבון שלנו לאו דווקא מבשר,. אז מאיפה יגיע החלבון אתם שואלים? הנה הטריק...
שילוב בארוחה של קטניות – עדשים, חומוס, שעועיות שונות סויה ואפונה, הם עשירים בסיבים תזונתיים ויטמינים ומינרלים. 



אין  צורך להמנע מבשר, אך בשר בקר עשיר בשומנים רווים ומקושר לסיכון מוגבר למחלות לב וסרטן. כדאי גם לזכור שחלק מהבשר שאנו אוכלים הוא בשר מעובד המכיל תוספים ומלחים שמזיקים לבריאות
כמובן לא לשכוח ליד המנה של המג'דרה לשים הרבה הרבה ירקות – אפויים, מבושלים או טריים כדי להשלים לארוחה בריאה.

 

תפריט ניווט תחתון