שמנים הם אולי החלק הכי מבלבל בתזונה הים תיכונית. במשך הרבה שנים למדו אותנו להאמין ששמנים מזיקים לנו ומשמינים אותנו – אבל מתברר שתלוי איזה שמן



ישנם 4 סוגי  שמנים: המצויין, הטוב, הרע והמכוער.
  • המצויין –חומצות שומן חד בלתי רוויות  המצויות בשמן זית, אגוזים, שקדים ואבוקדו. "המצויין" מהווה את אחד ממרכיביה העיקריים של התזונה הים תיכונית.
  • הטוב – חומצות שומן רב בלתי רוויוות המצוייות בטחינה, בשמן חמניות וקנולה שגם להם יתרונות בריאותיים.  
  • הרע - שומן רווי – השומן המגיע מן החי. זה השומןהמצוי בחלקי בשר שמנים ובמוצרי חלב עתירי שומן ממולץ לצמצם את  צריכתו  כיוון שהוא מהווה סיכון למחלות לב וכלי דם.
  • והמכוער – שומן הטראנס – תוצר לוואי של התעשייה שחלק מהמדינות כבר השכילו לאסור שימוש בו וגם בישראל אנו רואים מגמה של הפחתת שימוש בו. אז איפה בעיקר צריך להזהר?

אז איפה בעיקר צריך להזהר? שומן רווי ושומן טרנס יכולים להיות ברכיבים של מאפים קנויים, חטיפים מלוחים, מוצרי בשר מעובד כמו נקניקים, ומוצרי חלב עם אחוזי שומן גבוהים. אז איך מזהים? מסתכלים על טבלת הערכים התזונתיים בגב האריזה ובודקים כמה שומן מכיל המוצר, כמה מתוכו שומן רווי, והאם הוא מכיל שומן טראנס? הכלל הוא לצרוך מהטוב והמצויין, לצמצם צריכה של הרע, ולהמנע מהמכוער.

 


תפריט ניווט תחתון