המזון שאנו אוכלים מגיע בשלוש צורות עיקריות: טרי, משומר וקפוא. לכל צורה יש את היתרונות והחסרונות שלה, ובמזונות ובירקות שונים, באים לידי ביטוי יתרונות וחסרונות שונים.


הטיעונים נגד מזון משומר הם שהוא מכיל כמויות גדולות של מלח, דבר העלול להזיק לסובלים מבעיות בריאות, בדגש על הסובלים מלחץ דם גבוה. בנוסף, מזון בקופסאות שימורים עובר תהליכי חימום בטמפרטורות גבוהות על מנת להשמיד את החיידקים שבמזון, ופעולה זו גורמת לאובדן של חלק מהויטמינים והמינרלים המצויים במזון באופן טבעי, ולבסוף, בחלק מהשימורים קיימת הוספת חומרים משמרים וצבעי מאכל.


אך קיימים גם מספר יתרונות לצריכת ירקות משומרים, כך שלמעשה, מבחינת הבריאות שבאכילת מזונות משומרים – תלוי באיזה מזון מדובר.


לסיכום, את רוב הירקות, הפירות והקטניות עדיף לאכול בצורתם הטרייה או הקפואה.


ירקות ופירות קפואים מצוננים מיד לאחר שהם נקטפים, כך שהם משמרים רמות גבוהות של ויטמינים ונוגדי חמצון עד רגע האכילה, וזהו פתרון נפלא לאכילת ירקות מיידית ונגישה.
במקרה של העגבניות, המצב שונה מעט. ואת העגבניות המשומרות ניתן לשלב בשמחה בתפריט היומי, תוך העדפת אלו שאינן מכילות תוספת סוכר וחומרי טעם וצבע.


 


תפריט ניווט תחתון