כשהשף ג'יימי אוליבר יצא לבדוק מה יודעים ילדים אמריקאים על אכילה בריאה, הוא נכנס לקפיטריה בבית הספר ובחן מה הם לוקחים במגשים. הילדים ידעו כמובן שצריך חלבון וגם ירקות, רק שהם לא ממש ידעו לזהות את הדברים האלו. וכששאל ילד עם צ'יפס ונקניקיה על המגש מה הוא אוכל בריא הוא הצביע על הנקניקיה בתור חלבון, ועל הצ'יפס כירק. היי.. זה תפוח אדמה נכון? הוא גדל כצמח נכון? אז ירק.

אז זהו שלא.



תפוח אדמה ובטטה אינם ירק, הם פחמימות לכל דבר. הם היו אולי יכולים להיות ירק אם היינו אוכלים אותם חיים, אבל אנחנו לא, ובגלל שיש בהם עמילנים רבים, הם בעצם פחמימה. באופן מפתיע דווקא הבטטה המתוקה יותר, היא גם הבריאה יותר, כי יש בה יותר נוגדי חימצון וסיבים תזונתיים מאשר בתפוח האדמה שהוא עמילן טהור.

תירס ואפונה אינם ירק. לא רק שהם אינם ירק, למרות היותם צמח, הם גם ממש לא אותו הדבר. תירס הוא דגן, בדיוק כמו חיטה, ולכן הוא פחמימה שלמה. כשאוכלים אותו בצורתו הטבעית הוא דגן טוב, כאוכלים אותו במצב מעובד כמו למשל כסירופ – הוא סתם סוכר. אז אם ראיתם שכתוב על מוצר שקניתם שיש בו סירופ תירס – זה לא מוסיף למוצר בריאות. להיפך, זה מוסיף לו סוכר

אפונה לעומת זאת היא קטניה. הקטניות הן חלק חשוב ובסיסי בתזונה הים תיכונית, והן מכילות פחמימה וחלבון, ויחד עם דגן מלא יכולות להיות תחליף מעולה לבשר בארוחה

תפריט ניווט תחתון