ירקות הם חלק חשוב מהתזונה הים תיכונית ולכן מהווים היום חלק חשוב בתפריט הבריא שלנו. הם מכילים כמות גבוהה של ויטמינים ומינרלים, שהם חומרים חיוניים לקיום תהליכים שונים, ושגופנו אינו מסוגל לייצרם בעצמו.
וויטמין C מצוי בעגבנייה ובפלפל, בטא קרוטן (פרו ויטמין A ) מצוי בגזר ובברוקולי, וויטמין K מצוי בירקות ירוקים. הירקות מכילים גם מינרלים כמו אשלגן, סידן וברזל. עוד יתרון בריאותי של הירקות הם הסיבים תזונתיים, הנמצאים בחלקים הקשים יותר של הירקות כמו קליפות, גרעינים ובציפות של הגרעינים בירק. הסיבים אינם מתעכלים, ותורמים לתחושת שובע ולפעילות תקינה של מערכת העיכול. ירקות מספקים גם חומרים פעילים בעלי חשיבות בריאותית שמכונים פיטוכימיקלים.
כוחו של הצבע
רצוי לצרוך לפחות 5 מנות ירק ביום ולגוון בצבעים השונים. מנה מוגדרת כ-100 גרם ירק או כוס ירק חי חתוך או חצי כוס ירק מבושל.
איך רצוי לאכול את הירקות?
מומלץ לשלב ירקות בכל אופן הכנה- טרי, מיובש, מבושל, במרק או אפוי. ירקות טריים שומרים על רמת הוויטמינים יותר מאשר ירקות מבושלים ומרוסקים. ניתן להשתמש בשיטת אידוי קצר כדי לשמור על רמת הוויטמינים. רצוי לגוון בסלט עם ירקות בצבעים שונים ולהעדיף רטבים דלי קלוריות.
זכרו! אכילה מרובה של ירקות תורמת יותר רכיבי תזונה חשובים לגוף ומצמצמת אכילת ממתקים וחטיפים, שעשירים בשומן, סוכר ומלח.