אנחנו רגילים לאכול דגים בעיקר בארוחות חג ואירועים מיוחדים, וחבל, כי דגים  (בעיקר דגי ים) נחשבים לחלבון איכותי ומכילים גם אומגה 3 הנחשבת לחומצת שומן בריאה במיוחד וגם יוד אשר חשוב לתפקוד תקין של בלוטת התריס.
אחד מיתרונותיה הבולטים של האומגה 3 הינו בהפחתת תהליכי דלקת שמזיקים לבריאותנו.
אומגה 3 נמצאת גם במקורות צמחיים  כמו אגוזים וזרעי פשתן אך דגים נחשבים למקור טוב יותר בגלל הרכב שונה וכמות גבוהה יותר.




התזונה הים תיכונית מציעה להגיש דגים בארוחות משפחתיות לפחות 2-3 פעמים בשבוע, ולבחור בעיקר דגי ים כמו סלמון נורווגי, הליבוט, מוסר או טונה. גם לדגי הבריכה המקומיים כגון: פורל, בורי, אמנון ולברק יש יתרונות בריאותיים. כל הדגים עשירים בויטמין D, ויטמין B12 ודלים בנתרן.


זה לא זול, אבל שווה את זה.

תפריט ניווט תחתון