​אם תזונה ים תיכונית עושה לכם אסוציאציה של ארוחה בחופש על שפת הים, אתם לא רחוקים מהמציאות.
מדובר בתזונה שעקרונותיה נעוצים בתזונה המסורתית של מדינות אגן הים התיכון כמו יוון, ספרד, דרום איטליה.  מדינות אלו מאופיינות בדיג, בגידול עצי זית ובמזג אוויר יפה שאיפשר גידולי פירות וירקות מגוונים וטובים.
מכך נגזרים גם הכללים של תזונה זו:  

  • העיקרון המרכזי בתזונה הים תיכונית הוא שימוש בשמנים בריאים – שילוב של שמנים בריאים כגון: שמן זית, אגוזים, טחינה ואבוקדו בכל יום. ירקות ופירות – צריכה של 5 מנות ומעלה של ירקות ופירות ליום לפחות מחציתן טריים.

  •  ירקות ופירות – צריכה של 5 מנות ומעלה של ירקות ופירות ליום לפחות מחציתן טריים.

  •  דגנים מלאים וקטניות – צריכה של 3 מנות קטניות לשבוע ושילוב של דגנים מלאים כגון: לחם מחיטה מלאה, אורז מלא, פסטה מלאה בכל יום.

  •  בחלבונים, הדגים הם השולטים  – צריכה של 3 מנות דג לשבוע, הקפדה על דגי ים. וצריכה מתונה של עוף והימנעות מצריכת בשר אדום.   צריכה מתונה של מוצרי חלב עד 5% שומן

  • מים ויין – שתיית מים מרובה ככל הניתן וצריכה מתונה של יין אדום.




חוץ מהעקרונות האלו, בטח לא תופתעו שיש להמנע ממזון מתועש ושומן רווי, ולצמצם צריכת סוכר עד כמה שניתן.
אבל התזונה הים תיכונית היא לא רק אוכל, היא אורח חיים – הפחתת לחצים, פעילות גופנית, אכילה חברתית ותרבות פנאי... בהצלחה לנו עם זה.

בגלל איכויותיה, ארגוני בריאות רבים בעולם ובינהם ישראל מנחים את הציבור לאמץ את התזונה הים תיכונית. זו תזונה שמשפיעה באופן משמעותי על מחלות ומצבים בריאותיים שונים. למשל,  מחלות לב וכלי דם, סוכרת, שבץ מוחי, דמנציה ,אלצהיימר , דיכאון ולהאטה בהתהליכי הדרדרות התפקודים  הקוגנטבית הקשורים לתהליכי ההזדקנות, וכמובן על השמנה.



תפריט ניווט תחתון