ענבים, ובמיוחד האדומים-שחורים, עשירים בנוגדי חמצון מכמה סוגים, חלקם נמצאים גם בקקאו, תה, מיץ שזיפים ואפרסקים  וסוג אחר שנמצא  גם בחמוציות ובפירות-יער בעלי צבעים כהים. נוגדי חמצון קשורים להפחתת תהליכים דלקתיים והפחתת הסיכון למחלות לב וסרטן. 

מבין המשקאות האלכוהוליים נחשב היין האדום לבריא ביותר, אך בתנאי ששותים ממנו במתינות! אז כמה יין אדום מומלץ לצרוך? 
צריכה מתונה של יין אדום מוגדרת ככוס (150 מ"ל) ביום עבור נשים וכשתי כוסות ביום עבור גברים. יש הממליצים שלא לשתות בכל יום, ושלמעשה ניתן להסתפק בכשלוש-ארבע פעמים בשבוע.



אז אמנם שתיה מתונה של יין יכולה להועיל לבריאות, אבל אסור לשכוח שלשתיה מופרזת של אלכוהול יש גם השלכות שליליות על הבריאות כמו: התמכרות לאלכוהול, השמנה, דיכאון, עלייה בסיכון לשחמת הכבד ולסוגי סרטן שונים. 

ההמלצות לצריכה שגרתית מתונה של יין אדום מתייחסות לאנשים בריאים, ובאה כמובן יחד עם עקרונות נוספים של התזונה הים תיכונית כמו תזונה מאוזנת, ופעילות גופנית.. שיהיה לחיים!

תפריט ניווט תחתון