תוכן עניינים

​לתזונת הילדים ישנה השפעה מיטיבה על יום הלימודים. תזונה בריאה ומאוזנת שומרת על תחושת שובע לאורך יום הלימודים, מעלה את רמת הערנות ושומרת על האנרגיה הטובה.  נשמע מסובך? זה ממש לא. הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להתארגן על שגרת תזונה מומלצת במהלך שנת הלימודים:


ארוחת בוקר:

בואו נודה על האמת, רבים מאתנו מדלגים על ההרגל החשוב הזה. אנחנו כל כך עסוקים בלהשכים ולארגן את הילדים ואת עצמנו, שעצם הרעיון על ארוחת בוקר משפחתית נראה כמו חלום רחוק. אלה מביננו שכן מקפידים על ארוחת בוקר, לרוב מסתפקים במשהו קטן ומתוק, כמו שוקו, דגני בוקר ממותקים או עוגיות. אני ממליצה לוותר על המתוק בבוקר ולהגיש לילדים יוגורט לא ממותק, פרוסת לחם או קרקר עם גבינה או אבוקדו, או אפילו פרי קטן. כול אחד מאלה יכול להוות פתיחה מצוינת ליום הלימודים.
כריך בריא ומגוון: הכנת הכריך היומי היא משימה שצריך לפנות לה זמן בין מגוון הסידורים של הבוקר, במיוחד בבית עם מספר ילדים שיוצאים בו זמנית למוסדות החינוך. אפשר לקצר את משך המשימה אם קובעים מראש, ערב לפני או באמצעות טבלה שבועית קבועה שתלויה על דלת המקרר, מה יהיה בתוך הכריך. שיתוף הילדים בהחלטה על הכנת הכריך יבטיח שהם לא יחליפו אותו בחטיף או מאפה מתוק מהקפטריה ויתרום להפנמת החשיבות של ארוחת עשר בריאה. רעיונות לכריכים בריאים וטעימים לא חסרים. אני ממליצה להשתמש בלחם חיטה מלאה ולמרוח בפנים גבינות דלות בשומן, אבוקדו או ממרחי קטניות כמו חומוס, עדשים וכד'. ניתן להעשיר את הכריך בחביתה, ביצה קשה או טונה. לפעמים, כדאי "לצאת מהקופסה" ולהכניס לתיק ארוחת עשר שהיא אינה כריך, כמו: מאפינס ירקות, סלט עם טונה או ביצה, פשטידה קטנה וכדומה. ותמיד תמיד לשלוח בנוסף גם פרי ומעט ירקות חתוכים.

תזונה נכונה בבית:

במגרש הביתי שלנו, יש לנו את מרב השליטה! רוב הילדים לא תמיד יבחרו במזון הבריא, אם יש בבית חטיפים ומזון מעובד. לכן, נדאג מראש שיהיה בבית  מגוון מאכלים בריאים לבחור מהם, נכניס מזונות בריאים ונימנע מקניית אוכל מעובד. זכרו: מה שרחוק מהעין - רחוק מהלב! כלומר, מה שאנחנו לא רוצים שהילדים שלנו יאכלו - עדיף מראש לא להכניס הביתה.

הרגלי אכילה בעת לימודי "זום":

השנה, יתווספו ליום הלימודים הרבה שעות למידה מהבית. בשעות אלו, כשההורים בעבודה והמקרר זמין, יכולים הילדים להתמלא בממתקים ובחטיפים, באין מפריע. בבית הספר, בעת הפסקת עשר, כול הילדים סועדים ביחד, כולל המורה. בבית, האפקט החברתי נעלם והילד חופשי לנשנש מה ומתי שבא לו. גם בימים כאלו, חשוב להכין לילד ארוחת עשר. אגב, זו יכולה להיות גם ארוחה קלה שהוא יכול לחמם לבד, כמו טוסט מושקע (עם רסק עגבניות לא ממותק, פרוסות דקות של עגבנייה וזיתים) או פשטידה אישית שמחממים בשניות במיקרו. אפשר להכין צלוחית עם אגוזים ושקדים טריים, פירות יבשים או פירות טריים חתוכים ולשים לו תזכורת בנייד שהגיעה שעת "הפסקת האוכל".

הוו דוגמה אישית לילדיכם:

הילדים שלנו מחקים אותנו: הם אוהבים לחקות את אופן הדיבור שלנו, סגנון הלבוש וגם את צורת האכילה. הסבירות שהילדים שלנו יאכלו מה שאנחנו לעולם לא נאכל - קטנה מאוד! לכן, חשוב שנקפיד בעצמנו על תזונה נכונה; נאכל ארוחות מסודרות יחד איתם, בשלווה, בישיבה - ולא מול מסך. נכלול ירקות במסגרת הארוחה ונשתה מים בלבד.

השתדלו לקיים ארוחה משפחתית:

ארוחה משפחתית היא זמן האיכות של כל בני הבית. היא מאפשרת לנו להתעדכן בחיי הילדים, לשתף אותם ביום שלנו וכמובן, ליהנות מארוחה מזינה יחד. למרות שרובנו עובדים שעות רבות במהלך היום, נסו להנחיל ארוחת ערב משפחתית קבועה לפחות מספר פעמים בשבוע. שתפו את הילדים בהכנה של הארוחה, בעריכת השולחן או בסידור יפה של הירקות בצלחת. מחקרים מוכיחים שכאשר הילדים מעורבים בהכנת האוכל, הם מגלים היענות גבוהה יותר לנסות מאכלים חדשים. 

היו פעילים:

אחד מהגורמים העיקרים להשמנה ולתחלואה, בתקופתנו, הוא חוסר פעילות. הילדים "מבלים" שעות מול המסכים: טלוויזיה, מחשב או טלפונים חכמים, ומספר שעות הפעילות הולך ומצטמצם. הגבילו את שעות המסך של הילדים ועודדו אותם לעסוק בפעילות במהלך אחה"צ. ניתן לבחור יחד בחוג ספורט, לצאת ביחד לשחק בכדור, לרכוב על אופניים או לשחות בבריכה.

תפריט ניווט תחתון