הטיפול ביחידה לאשפוז יום מאפשר מתן טיפולים שונים ללא צורך באשפוז, על מנת לשמור עד כמה שאפשר על המשך שגרת חיי המטופל.
צוות
מהלך הקבלה והטיפול
היחידה מספקת מכלול שירותים רחב לחולה ההמטולוגי, הכולל בין היתר מתן טיפולים כימותרפיים שאינם מחייבים אשפוז, הכנת המטופל לטיפול כימותרפי, מתן מענה לבעיות המטולוגיות דחופות (מיון המטולוגי) ומתן טיפול תומך כגון איזון כאב, מתן נוזלים, מוצרי דם, אנטיביוטיקה, ברזל, אימונוגלובולינים ותרופות נוספות. כל זאת, במטרה להקל על המטופל ומשפחתו בהתמודדות עם המחלה ותופעות הלוואי של הטיפול. צוות אשפוז יום מלווה את המטופל ומשפחתו לאורך כל שלבי הטיפול, מהאבחון עד סיום הטיפולים.
היחידה לאשפוז יום המטולוגי היא משפחה רחבה הכוללת רופאים ואחיות המתמחים בתחום המטולוגיה, פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, ומטפלים ייעודיים לחולים המטולוגיים, כגון יועצת מיניות, תזונאית ועוד.
הצוות במערך שם לעצמו ליעד להעניק את הטיפול הרפואי והסיעודי האיכותי, המקצועי, והעדכני ביותר, תוך יצירת אווירה מכבדת, עוטפת ותומכת. אנו מאמינים ששילוב בין מקצועיות ללא פשרות ומתן מענה הוליסטי לצרכי המטופל, משפחתו ואנשים אחרים המשמעותיים בחייו, מביאים להצלחה מיטבית בטיפול.
קבלה ליחידה לאשפוז יום
בהגיעך ליחידה לאשפוז יום, עליך להירשם בדלפק המזכירות ולקבל מדבקות זיהוי. במידה ואת/ה מגיע/ה לבית החולים ברכבך הפרטי, אנא דאג/י לבדוק מול המזכירות את זכאותך להסדר חניה. כדי להקל על התהליך ולקצר את זמני ההמתנה, חשוב להקפיד ולהגיע בשעה שנקבעה לך.
מה עליך להביא בעת ביקורך באשפוז יום?
- לטיפול הראשון – טופס התחייבות מקופת חולים (טופס 17)
- לכל טיפול – תעודה מזהה עם תמונה (תעודת זהות, רישיון נהיגה או דרכון)
מהלך הטיפול
- לאחר הרישום במזכירות, תופנה/י לחדר האחיות , שם תתבצע קבלה ובמידת הצורך ילקחו בדיקות דם ויותקן עירוי. האחות המטפלת תציג את עצמה בפניך, ותשוחח אתך על מצבך הבריאותי. חשוב לדווח לאחות על כל רגישות לתרופות ו/או למזון ו/או לדם ומוצריו. כמו כן, יש ליידע את האחות על תרופות אותן הנך נוטל/ת באופן קבוע.
- לאחר הקבלה, עד לסיום הכנת הטיפול, או לבדיקת רופא במידת הצורך, ניתן להמתין בספרייה הנמצאת בכניסה ליחידה.
- הטיפול ניתן בחדרי הטיפולים ביחידה בישיבה על כורסה או בשכיבה במיטה, לפי הצורך. כאשר הטיפול מוכן, תופנה/י לעמדת הטיפול. בסמוך לכל כורסא או מיטה וכן בשירותים, ישנו פעמון המיועד לקריאה לעזרה בעת הצורך. חשוב ליידע את הצוות על כל כאב או בעיה המתעוררת במהלך הטיפול.
- לאחר הטיפול, יש לגשת לדלפק המזכירות כדי לקבוע מועד לטיפול הבא, לבדיקות נוספות ולפגישות מעקב עם הרופא במרפאה – הכול לפי הצורך.
- במהלך הביקור ביחידה, הנך זכאי/ת לקבל מידע מפורט אודות הטיפול והבדיקות המתבצעות. באישורך, יינתן מידע רפואי על מצבך הבריאותי גם לבני משפחתך. אם אינך מעוניין/ת בכך, יש ליידע את הצוות.
פגישה עם עובדת סוציאלית, פסיכולוג, תזונאית וייעוץ מיני, ניתן לתאם באמצעות האחות המטפלת או מזכירת היחידה.
מותר לאכול לפני ובזמן קבלת הטיפול, אלא אם כן קיבלת הנחיה אחרת. לשירותכם – קפיטריה /עיתונים/ ספריה בלובי היחידה.
שחרור, מעקב והמשך טיפול
שחרור מהיחידה
האחות המטפלת תיידע אותך על מועד הטיפול הבא. יש לוודא כי התורים נרשמו במזכירות. בהתאם לפרוטוקול הטיפול, תופנה לפגישה עם הרופא במרפאת המעקב או לבדיקות נוספות.
מעקב
הרופא המטפל במרפאה ההמטולוגית יזמן אותך לפגישות מעקב וקביעת המשך הטיפול. מידע בנושא יימסר לך על ידי צוות היחידה, בתחילת סדרת הטיפולים הכימיים או בהתאם להוראות הרופא.
מרפאת מטופלים לאחר השתלת מח עצם
במסגרת אשפוז יום המטולוגי, פועלת גם מרפאת מושתלי מח עצם בניהולו של ד"ר רון רם, והטיפול בה ניתן ע"י אחות. פעילות המרפאה כוללת:
- הכנת מטופלים המיועדים להשתלת מח עצם עצמית או השתלה מתורם. ההכנות כוללות: בדיקת סיווג רקמות , איתור תורמים במאגרים, הכנה לקראת איסוף או תרומת תאי אב להשתלה מהמטופל או מתורם. תהליך ההכנה נעשה בליווי צמוד והדרכה אישית ע"י אחות מתאמת השתלות מח עצם; גב' אסתי רום.
- לאחר ביצוע השתלת מח עצם, תשוב/י למרפאה לשם המשך טיפול ומעקב.
מיון המטולוגי
במסגרת היחידה לאשפוז יום פועל מיון המטולוגי, העומד לרשות מטופלי המערך הזקוקים לעזרה רפואית דחופה, לבירור דחוף או לקבלת טיפול תומך ואיזון כאב.
המיון ההמטולוגי פועל בימים א', ג, ו-ד' בשעות 13:00 – 8:00 ובימים ב' ו-ה' בשעות 8:00-17:00.