צוות היחידה להפרעות תנועה בביה"ח איכילוב, מלווה אנשים עם מחלות נוירולוגיות שונות ביניהן: פרקינסון, פרקינסוניזם, הנטינגטון, דיסטוניה, כוראה, טיקים, אטקסיה, ספסטיות, הפרעות נוירואוטונומיות, הפרעות הליכה ורעד.
במרפאות היחידה אנו מרכזים תחת קורת גג אחת, את כל תהליכי האבחון והליווי הרפואי, יחד עם ייעוץ ואבחון גנטי, ייעוץ וליווי סיעודי, אבחון וטיפול נפשי, פיזי ותפקודי. בעזרת צוות רב תחומי מיומן ורחב אנו מקדמים רפואה מותאמת אישית.
ביחידה שלושה תחומי פעילות המשולבים וקשורים זה בזה:
אבחון מעמיק ומדויק של מחלות נוירולוגיות, כולל מחלות נדירות ומחלות שיש להן רקע גנטי על ידי צוות רופאים ורופאות עם מומחיות וניסיון באבחון הפרעות תנועה. תהליך האבחון כולל בירור רפואי נרחב יחד עם מתן מידע, סיוע בהתמודדות עם האבחנה, ייעוץ והסבר גנטי במקרים הרלוונטיים, הפניה ליעוץ עם מומחים חיצוניים, ועוד.
ייעוץ וטיפול כוללני בביטויי המחלה והשפעתה על תפקודי היומיום: התייחסות לשינויים מוטוריים, קוגניטיביים, אוטונומיים והתנהגותיים. הייעוץ והטיפול ניתנים במגוון תחומים, על-ידי צוות מוסמך, מקצועי ומיומן. אנו מטפלים בהפרעות דיבור, קול ותקשורת, הפרעות בליעה, קשיים בשינה, התאמת פעילות גופנית ומתן המלצות לשיפור הביצוע של תפקודי היומיום, התאמת תזונה, טיפול בשינויים בתפקוד המיני, מתן תמיכה רגשית, יצירת קשר עם גורמי טיפול בקהילה, ועוד.
טיפול במשבר - הצוות נכון תמיד לסייע במצבי משבר ולהעניק טיפול רב-תחומי מידי, במצבים בהם יש קושי מוגבר בהתמודדות עם המחלה – Crisis intervention. כאשר מטופל נקלע למשבר הנובע מהתקדמות המחלה באספקט הפיזי או הנפשי, הצוות הרב מקצועי ביחידה, חובר יחד כדי לסייע לטיפול ותמיכה במשבר הספציפי. מצבים אלו כוללים ירידה חדה ביכולות התפקודיות השונות וקיים הצורך לטיפול והכוונה מקצועית והמשך ליווי לצורך התאוששות וחזרה לתפקוד.
מחקרים קליניים - היחידה לפרקינסון והפרעות תנועה פעילה כמרכז למחקרים קליניים משנת 1996. ביחידה מתבצעים מחקרים מגוונים הבודקים יעילות והשפעה של התערבויות רפואיות, לצד מחקרים תצפיתיים המעמיקים את הבנתנו לגבי מחלות נוירולוגיות. צוות היחידה הוא מהמובילים בארץ ובחלק מהתחומים אף בעל מובילות עולמית בניהול מחקרים קליניים טיפוליים, כולל מחקרים גנטיים פורצי דרך, נוירופיזיולוגיים ומחקרים הבוחנים טיפולים משני-מהלך-מחלה (Disease Modifying therapies) במחלות ניווניות של המוח.
היחידה להפרעות תנועה מוכרת כמרכז מחקר של איגוד חקר ההנטינגטון העולמי. צוות היחידה משקיע מאמץ מיוחד בקידום אבחון מוקדם ומניעה של מחלות ניווניות של המח וכן, באיתור סמנים ביולוגיים למחלות או לאירועים כמו נפילות או קפאונות בהליכה ועוד.
מרפאות מומחים ביחידה להפרעות תנועה:
בכל אחת ממרפאות היחידה משולב צוות רב-תחומי, הכולל אנשי מקצוע מוסמכים ומנוסים מהתחומים הבאים: סיעוד, קלינאות תקשורת, פיזיותרפיה, עבודה סוציאלית, תזונה, טיפול רגשי על ידי שיחות או באמצעות תנועה וכן יעוץ מיני.
צוות מומחים רב- תחומי
ביחידה לפרקינסון והפרעות תנועה צוות של מומחים מתחומים שונים - לרשימת אנשי הצוות.
פעילות מקוונת:
ההתמודדות העולמית עם מגפת הקורונה תרמה לביסוס מערך שירותים דיגיטליים וטיפול מקוון (Tele-medicine, Tele-health, רפואה מרחוק). כיום, אנו מציעים ייעוץ רפואי וייעוץ של מקצועות הבריאות מרחוק, בשיחת טלפון או באמצעות המערכת המקוונת של בית החולים.
בכל אחת מן המרפאות, תוכלו לבקש ייעוץ מקוון. כפי שמתבצע בביקור פנים-אל-פנים, גם בייעוץ המקוון יתבצע תשאול לגבי מצבכם, תתקיים שיחה לגבי הצרכים והציפיות שלכם, תתבצע בדיקה תפקודית (בהתאם לאפשרויות בטיפול מרחוק), ויוסברו ההמלצות הטיפוליות. במפגש מקוון ניתן לקדם את הטיפול במגוון תחומים: ייעוץ נוירולוגי, ייעוץ פסיכיאטרי, ייעוץ סיעודי, טיפול בדיבור ובבליעה, ייעוץ פיזיותרפי לפעילות גופנית מותאמת, ייעוץ וטיפול סוציאלי, ייעוץ להתאמה תזונתית, טיפול רגשי בתנועה.
אנו פועלים בהתאם להנחיות משרד הבריאות, כפי שפורסמו בחוזר מנכ"ל 6/2019 – "אמות מידה להפעלת שירות בריאות מרחוק (טלה-בריאות/טלה-רפואה/Telemedicine). לדוגמה, הבנת עומק של האחריות הרפואית של כלל המטפלים, שמירה על עקרונות התיעוד והרישום הייחודיים לשירות המקוון ושמירה על היבטים של פרטיות וצנעת הפרט בשימוש בטכנולוגיה.
לתיאום תור, ניתן לפנות באמצעות התקשורת הרב-ערוצית של בית החולים בקישור זה, או לפנות באחת מדרכי ההתקשרות שלהלן.
דרכי התקשרות:
- מספרי טלפון: 03-6973495, 03-6973689, 03-6974909. פקס: 074-7219814
- שעות מענה טלפוני: 7:45-9:30, 13:15-14:30.
- מוקד זימון תורים: 03-6974000, שעות מענה: 8:00-19:00
- דואל: ne-c@tlvmc.gov.il
- DocTalk - ניתן להזמין שירות טלמדיסין, באמצעות טופס זימון מקוון - הקליקו לטופס
פרוייקט 'פרקינסון ישראל' פתוח להשתתפות הקהל הרחב
אתר "פרקינסון ישראל" נועד לקדם את מניעת מחלת הפרקינסון, הצפויה להשפיע על עשרות אלפי משפחות בישראל בשנים הקרובות. האתר המחקרי פותח על מנת להבין בצורה טובה יותר את השלבים המוקדמים של מחלת פרקינסון בישראל עוד לפני אבחונה הקליני ולאתר אנשים שעשויים להפיק תועלת מגילוי והתערבות בשלב מוקדם ככל האפשר. קרובי משפחה של חולים מוזמנים להצטרף למיזם למניעת המחלה! לכניסה והרשמה הקליקו כאן.