בשנים האחרונות ברור יותר ויותר כי לתזונה ולהזנה נכונה תפקיד משמעותי בבריאות ובחולי. תזונה נכונה ותומכת יכולה לסייע בהתמודדות עם מחלות כרוניות, תופעות לוואי של טיפולים שונים וכן בשיפור התפקוד היומיומי. במצבים רפואיים מורכבים נדרשת התאמה אישית הן של ההזנה והן של דרך ההזנה הנכונה ביותר למטופל.
צוות רפואי
-
ד"ר ליאת דויטש (מלינרסקי)
מומחית לרפואה פנימית וגסטרואנטרולוגיה, מנהלת השירות לתזונה קלינית וקפסולה אנדוסקופית, המכון למחלות דרכי העיכול והכבד (גסטרו) -
ד"ר ימי שפירא
מומחה לרפואה פנימית וגסטרואנטרולוגיה, רופא בכיר, המכון למחלות דרכי העיכול והכבד (גסטרו) -
גב' מרינה אנסקי
אחות מתאמת, היחידה לתזונה ודיאטה
כבר בשנת 1999 הוקמה היחידה לתזונה קלינית בביה"ח איכילוב על מנת לאפשר למטופלים המאושפזים והאמבולטוריים של המרכז הרפואי תל אביב, לקבל את הטיפול התזונתי המתקדם ביותר בתחומים השונים של הזנה לתוך מערכת העיכול ודרך הווריד. היחידה פיתחה שירותים חיוניים לבית החולים כגון: שירות הזנה תוך-ורידית עבור המאושפזים ומטופלי הבית, ייעוצים במקרים של מטופלים עם מצבים רפואיים מורכבים של תת-ספיגה וכן הזנה מלאכותית דרך צינורות הזנה ייעודיים. במרפאות צוות הכולל רופאים/ות, תזונאיות, ואחות מתאמת.
דוגמאות למצבים רפואיים הדורשים התערבות רפואית תזונתית:
- הפרעות בבליעה
- חסימה/תת-חסימה במערכת העיכול
- הפרעות בספיגה
- תסמונת מעי קצר
- הפרעות תזונתיות משולבות במטופלים אונקולוגיים