תפריט ראשי עליון

תפריט עמוד

תוכן עניינים

חולי סוכרת חווים מגבלות רבות באשר למזון שהם אוכלים. חג הפסח הוא חג מאתגר עבור המתמודדים עם סוכרת וזאת כיוון שלקמח מצה ערך גליקמי גבוה מאוד ואינו מומלץ עבורם. בנוסף, חולי סוכרת רבים אשר צורכים בשיגרה פחמימות כגון: אורז, פסטה ולחם, לא יכולים לצרוך אותן בפסח והם נאלצים לשנות את השיגרה ולמצוא אלטרנטיבות. 


לימור בן-חיים, דיאטנית קלינית במכון לאנדוקרינולוגיה במרכז הרפואי ת"א, המתמחה בעבודה עם חולי סוכרת ואילת ברק, מטפלת בבישול ועובדת סוציאלית MSW, מציעות מתכונים לפסח למתמודדים עם סוכרת:

"סוכריות" סלמון על מקל

חומרים ל- 6 מנות :
200 גר' סלמון ללא העור חתוך לריבועים קטנים
ממרח עשבי תיבול (פסטו) טוחנים בבלנדר: צרור בזיליקום, 3 שיני שום, חופן אגוזים/ צנוברים/ פיסטוקים + 1 כפית מלח+ מיץ מלימון שלם + ¼ כוס שמן זית
שיפודונים קטנים מעץ
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
1. מורחים את קוביות הסלמון בממרח ומשפדים
2. מחממים תנור לחום גבוה של כ- 200 מעלות
3. אופים את הדגים כ- 10 דקות
4. מגישים עם רוטב יוגורט (או טחינה יוגורט)

"סוכריות" סלמון על מקל

סלט חסה, כרישה ותמרים

חומרים ל- 6 מנות:
1 חסה/ עלים קרועה לחתיכות
1 כרישה שטופה היטב וקצוצה דק (מי שאוהב טעם פחות פיקנטי יכול להקפיץ אותה קלות בווק)
כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה וכוסברה מומלצים)
1 אבוקדו פרוס
3/4 כוס תמרים מגולענים וקצוצים
2-3 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
2 שיני שום קצוצות
מלח פלפל
1/2 כוס שבבי שקדים

אופן ההכנה:
1. מערבבים יחד בקערה את כל חומרי הסלט
2. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומעט מלח


קניידלך עם נשומלך ומילוי

חומרים:

1 וחצי כוס קמח מצה
2 כוסות מים רותחים
4-6 כפות שמן קנולה
2 ביצים
מלח, פלפל
1 כפית מלח
חצי כפית ואפילו קצת יותר אבקת אפיה
1 כוס עשבי תיבול קצוצים

לנשומלך:
בצל קצוץ מטוגן קלות עם מלח ופלפל + כוס עשבי תיבול.
1 סלק אפוי מגורד בפומפיה

אופן ההכנה:
1. מערבבים יחד את כל חומרי הכופתאות ומשאירים "לנוח" כמה דקות.
2. מרטיבים את הידים צרים כדורים קטנים  - הם גדלים במים בגלל אבקת האפיה שהופכת אותם לאווריריים -  טומנים בכל אחד מעט נשומלך ומחליקים יפה.
3. בסיר גדול מרתיחים מים (כ- 5 כוסות  ואף יותר) עם מלח וכף אבקת מרק ביתית וכשהמים רותחים מחליקים לתוכם את הכופתאות שצפות ועולות על פני המים. נותנים להן לרתוח מעט ועם כף מחוררת דגים אותן ומוסיפים למרק העוף האמיתי. 

בתיאבון וחג שמח!

תפריט ניווט תחתון