בתחילת 2024 נחנך מתחם חדרי ניתוח חדש - המתחם התת קרקעי "כיסופים" הכולל 10 חדרי ניתוח חדשנים - תוספת עשרת החדרים מביאה את מערך חדרי הניתוח של המרכז הרפואי תל אביב להיות הגדול ביותר במדינת ישראל.
צוות רפואי
-
ד''ר אור גורן
מומחה בהרדמה, רופא בכיר, מנהל חדרי ניתוח, המערך להרדמה, טיפול נמרץ וכאב -
ד"ר אלכסנדר זיגרמן
מומחה בהרדמה, רופא בכיר ,מנהל יחידת התעוררות, מערך הרדמה טיפול נמרץ וכאב -
גב' אוקסנה בנדרסקי
מנהלת הסיעוד מערך חדר ניתוח -
גב' בלן טוקז'אן
אחות אחראית מחלקת קבלה חדר ניתוח -
גב' תמרה דוידוב
אחות אחראית מערך קבלה והתעוררות חדר ניתוח. מחלקת הרדמה וטיפול נמרץ -
גב' ציפי מאיר
אחות אחראית, חדר ניתוח מרכזי, יחידת התעוררות, מחלקת הרדמה וטיפול נמרץ
חדרי ניתוח
בתחילת 2024 נחנך מתחם חדרי ניתוח חדש - המתחם התת קרקעי "כיסופים" הכולל 10 חדרי ניתוח חדשנים וממוקם מתחת לשדרות הרצוג.
תוספת עשרת החדרים מביאה את מערך חדרי הניתוח של המרכז הרפואי תל אביב להיות הגדול ביותר במדינת ישראל. כמו כן, תוספת כה משמעותית של מספר חדרי ניתוח צפויה להוביל לקיצור זמני ההמתנה לניתוחים ברמה הלאומית – במערכת הבריאות כולה.
החדרים החדשים נבנו בסטנדרט הגבוה ביותר של מכשור ושל תשתיות רפואיות החדשניות והמתקדמות ביותר, לרבות עזרים וחדשנות דיגיטלית לרווחת המטופלים והצוות המנתח.
על הפעילות
מערך ההרדמה וחדרי הניתוח פועלים 24 שעות ביממה, 365 יום בשנה. רופאי המערך נותנים מענה לניתוחים מתוכננים, כמו גם לניתוחי חרום וניתוחים דחופים - בשעות רגיעה ובמצבי חירום. חדר הניתוח נערך גם לקראת אפשרות של אירוע רב נפגעים.
חדר הניתוח מופעל על-ידי רופאים מרדימים, אחיות, כוחות עזר וניקיון וצוות מזכירות הפועלים במשולב. בנוסף פועל צוות של מהנדסים וביוטכנאים, האחראים על תקינות והפעלה של הציוד הרב והמורכב העומד לרשות צוות חדר ניתוח והרופאים המרדימים והמנתחים.
ציוד ואמצעים מתקדמים
לרשות רופאי מערך ההרדמה עומד מיטב הציוד החדשני הקיים, המאפשר לתת טיפול מיטבי ומענה לכל מטופל ולכל ניתוח:
- ציוד ניטור חדשני, מאפשר ניטור פעילות הלב בכל רגע, מעקב אחר תפוקת הלב, מעקב אחר קצב הלב והדמיה של הלב על-ידי מערכת אקוגרפיה. עוד מתבצע ניטור של פעילות מערכת הנשימה.
- מכונות הנשמה חדישות, המאפשרות טיפול גם בחולי ריאה קשים.
- ציוד חדשני לניהול דרכי האוויר של המנותח, מאפשר מתן מענה לכל מצב בלתי צפוי ולהבטיח נתיב אוויר ונשימה תקינה.
- הרדמות אזוריות וחסמים עצביים, מבוצעים בעזרת מכשיר אולטרה-סאונד מתקדם.
- לרשות רופאי המערך ההרדמה עומד מגוון רחב של חומרי הרדמה ותרופות מתקדמות המאפשרות מתן טיפול מיטבי לכל מנותח, לכל ניתוח ובכל מצב.
- לצורך ניהול ההרדמה ומהלך הניתוח, אנו נעזרים במערכת מחשוב המאפשרת תיעוד רציף בזמן אמת של נתוני המנותח, נתונים על תפקוד מערכות הגוף, תרופות שנתנו במהלך הניתוח ובדיקות מעבדה שבוצעו.
התאוששות
שלב ההתאוששות שלאחר ניתוח, הוא בעל חשיבות כמו הניתוח עצמו. הטיפול וההשגחה בשלב לאחר הניתוח, ובעיקר בשלב המיידי, משפיעים רבות על סיכויי הצלחת הניתוח וההחלמה.
ם תום הניתוח, מועבר המנותח ליחידת ההתעוררות להשגחה, התאוששות מההרדמה וטיפול ראשוני בכאב - הכל לפי מצב החולה וצרכיו לאחר הניתוח.
המנותח מטופל ביחידה עד להתאוששותו, כולל עזרה נשימתית אם צריך, מתן תרופות שונות וטיפולים אחרים המתבקשים מהניתוח שעבר או ממחלות הרקע שלו. משך השהות במקום נקבע לפי סוג הניתוח ומהלכו, ומחלותיו הנילוות של המנותח. לאחר התאוששותו של המטופל והתייצבות מצבו, הוא מועבר להמשך טיפול במחלקות בית החולים.
ביחידת ההתעוררות קיים צוות רופאים ואחיות טיפול נמרץ, וכן אמצעי טיפול והשגחה המקובלים ביחידות לטיפול נמרץ. לפי הצורך, ניתן להשהות מנותחים במחלקה לטיפול מורכב יותר, עד להתייצבותם והעברתם למחלקה המנתחת, או להמשך טיפול באחת מיחידות הטיפול הנמרץ.
על-מנת לשמור על פרטיות המטופלים ולהגן עליהם מפני זיהומים, ובשל אופי הטיפול בחולים, לא ניתן לאפשר לבני משפחה ומלווים לשהות ליד יקיריהם לאורך זמן. בתיאום עם צוות האחיות ולאחר קבלת רשות, יוכלו בני המשפחה לבקר לזמן קצר את יקירם לאחר ניתוח. הכנסת בני משפחה תתאפשר רק בילדים ובמקרים מיוחדים.
בני משפחתו של המנותח יכולים להתעדכן לגבי מהלך הניתוח וההתאוששות של המנותח, על גבי מסך המחשב הממוקם באולם ההמתנה, או על-ידי מתנדבת יע"ל בכניסה לחדר הניתוח.