תזונה הינה מרכיב חשוב הן בשיפור הבריאות ואיכות החיים והן במניעת מחלות ובטיפולן. מדע התזונה חוקר את השפעת המזון שאנו אוכלים על בריאותנו. תחום מחקרי זה מתפתח מאד בשנים האחרונות.
במחלקה לתזונה ודיאטה דיאטניות ודיאטנים אקדמאיים בעלי הכרה מטעם משרד הבריאות ובעלי התמחויות קליניות שונות, ביניהן: ילדים ותינוקות, כירורגיה, מחלות פנימיות, אונקולוגיה, נפרולוגיה, מחלות לב, בריאות האישה, השתלות, גריאטריה, הפרעות אכילה, בריאטריה, הזנות מיוחדות ועוד.
מי אנחנו המחלקה מונה כ- 60 דיאטניות ודיאטנים אקדמאיים בעלי הכרה מטעם משרד הבריאות ובעלי ניסיון קליני, בתחומים שונים:
פגים, תינוקות וילדים, כירורגיה, מחלות פנימיות, אונקולוגיה, נפרולוגיה, מחלות לב, בריאות האישה, השתלות, גריאטריה, הפרעות אכילה, בריאטריה, הזנות מיוחדות ועוד.
הדיאטניות והדיאטנים של המחלקה מרצים באוניברסיטאות, בבתי הספר לתזונה בארץ, מובילים ופעילים בפורומים מקצועיים, חוקרים, מציגים ומרצים בכנסים בארץ ובעולם.
המחלקה מובילה תוכנית ייחודית להכשרת מתמחים בתזונה, הגדולה ביותר בארץ.
צוות המחלקה לתזונה ודיאטה אחראי ואמון על כלל הטיפול התזונתי בבית החולים למטופלים, למאושפזים ולעובדי בית החולים ומהווה חלק אינטגרלי מהצוותים הרב מקצועיים במחלקות האשפוז ובמרפאות. מטרת הטיפול הינה לסייע בשיפור הסטטוס התזונתי, פרמטרים בריאותיים שונים, תפקוד ואיכות חיים כמו כן קידום בריאות ומניעת תחלואה למטופלים שלנו ולקהילה. טיפול תזונתי הן באשפוז והן במערך האמבולטורי (מרפאות ומכונים) הינו טיפול מותאם אישית קלינית ורפואית לכל מטופל/ת וכולל: איך מגיעים אלינו
המחלקה לתזונה ודיאטה באיכילוב 'מחוייבת לסטנדרטים הטיפוליים הגבוהים ביותר.
היעוד והתפקיד שלנו
על הטיפול התזונתי שלנו
מומלץ וחשוב להביא ליעוץ התזונתי במרפאה
יחידות מחלקת תזונה ודיאטה
כתבות בנושא תזונה ודיאטה באיכילוב