תפריט ראשי עליון

תפריט עמוד

חדש: תוכניות טיפול מיוחדות בפיברומיאלגיה וכאב

באיכילוב פותחו תכניות טיפול ייעודיות וחדשניות לפיברומיאלגיה וכאב המשלבות טיפול בתא לחץ. התכניות נבנו בשילוב גורמים מקצועיים בכירים ומובילים בתחומם
לפרטים נוספים לחצו כאן
 


מה זה טיפול בתא לחץ?

טיפול בחמצן היפרברי הוא טיפול בנשימת חמצן בתא סגור בו נדחס אוויר עד לעליית הלחץ  ל 2 אטמוספירות. בהגעה  ליעד של 2 אטמ. המטופל עונד מסיכת חמצן של 100%.

בתנאים הללו ריווי החמצן ברקמות הגוך מכפיל את עצמו . העשרה זו בחמצן תורמת להאצת מנגנוני הריפוי הטבעיים של הגוף.

יתרונות הטיפול בחמצן מועשר לרקמות הגוף הם רבים ומשמעותיים: החמצן המועשר מאיץ תהליכי ריפוי בפצעים מורכבים; מאיץ צמיחת רקמות עור; מסייע בשיקום כלי דם קטנים; מאיץ תהליך היווצרות רקמת עצם חדשה; מפחית נפיחות ובצקות; מפחית נזק מרעלים שונים כגון שאיפת עשן ועוד.

 

הטיפולים מבוצעים לרוב בלחץ של 2 אטמוספרות מוחלטות, למשך כשעתיים באופן יומיומי- חמישה ימים בשבוע. מספר הטיפולים נע בין 20 ל- 60 בהתאם לאינדיקציה, כאשר האפקט התרפויטי של החמצן הינו בעל השפעה מצטברת על הרקמות.

 

האם הטיפולים בתא לחץ נכללים בסל הבריאות?

משרד הבריאות כלל 15 התוויות טיפול בתא לחץ במסגרת סל הבריאות , חלקן אבחנות דחופות וחלקן אבחנות אלקטיביות ועבורם ניתן לקבל ט. 17 מקופת חולים.

בין האבחנות לטיפול אלקטיבי ניתן למצוא את האבחנות הבאות:

  • פצעים קשיי ריפוי
  • נזקי טיפולי קרינה
  • זיהומי עצם שאינם מגיבים לטיפול אנטיביוטי
  • אובדן שמיעה סנסוריאלי פתאומי
  • שתלי עור ומתלים במצוקה
  • CRAO – עדיפות לטיפול תוך 12 שעות
  • איסכמיה פריפרית למרות ציר וסקולרי פתוחטיפולים בתא לחץ שאינם נכללים בסל הבריאות (מבוצעים במימון פרטי או במימון ביטוח רפואי פרטי):
  • טיפול בנמק של העצם   AVN
  • פיברומיאלגיה
  • לאחר שבץ מוחי לשיפור סימפטומים נוירולוגיים
  • שיפור  קוגניטיבי
  • טיפול במבוגרים במקרה של פגיעה מוחית בעקבות חבלת ראש - תסמונת Post-concussion  syndrome (PCS),  המתבטאת בהפרעות קוגניטיביות (הפרעת קשב וריכוז) וחסרים נוירולוגיים.


איך אדע אם הטיפול בתא לחץ מתאים למצבי הרפואי?

הטיפול בתא הלחץ בבית החולים איכילוב, מיועד למחלות מורכבות ומצבים רפואיים, הנכללים ב- 3 קבוצות עיקריות:

 

  • נזקים כתוצאה מטיפולי הקרנות  לחולים אונקולוגיים – בסל הבריאות
  • פצעים קשיי ריפוי (פצעים מורכבים). – בסל הבריאות
  • פגיעות נוירולוגיות וקוגניטיביות במבוגרים  – טיפולים שאינן ממומנים בסל הבריאות


על מנת לבחון האם מצבך הרפואי מתאים לטיפול בתא לחץ, יהיה עליך למלא טופס מקוון הכולל פרטים אישיים וסיבת הפניה. או לחילופין לשלוח מייל עם סיבת הפנייה ולצרף את המסמכים היעודיים צוות מקצועי רפואי יבחן הנתונים וההתאמה ויצור עימך קשר.

 

כמה טיפולים עלי לעבור?

לכל מצב רפואי מותאמת סדרת טיפולים רצופים, לדוגמה: לפצעים קשיי ריפוי ולנזקי קרינה - בין 40-60 טיפולים. הטיפולים מתקיימים בימים א'-ה' בשעה קבועה שהותאמה מראש לצרכי המטופל . הטיפול בתא לחץ מתחיל בדיוק בזמן - אין לאחר! (החלפת מועדי טיפולים רק במקרים יוצאי דופן). 

 

האם הטיפול בתא לחץ כואב?

הטיפול בתא לחץ אינו כואב והוא מאד בטוח. הישיבה בתא הלחץ דומה מאד לישיבה במטוס - מתיישבים במושב וכאשר מוזרם אויר לתא לחץ, חשים לחץ באוזניים, עליו מתגברים בעזרת שתיית מים לעיסת מסטיק או ופמפום.

 

האם מותר להיכנס לתא הלחץ עם מלווה?

בכל  טיפול בתא לחץ מתלווה איש צוות רפואי לשם הדרכה, השגחה וככל בטיחותי. במקרה שמטופל אינו חש בטוב, ניתן להעבירו לתא מעבר ואז להוציאו מהתא.

לילדים קטנים, יצטרף הורה מלווה להשגחה בטיפול בתא הלחץ. בנוגע למבוגר הזקוק למלווה בתא הלחץ, הסיבות תישקלנה מול הצוות הרפואי.

 

מה מומלץ להביא למהלך הטיפול?

אזניות חוטיות, ספרים, חוברות, ירחונים וצעצועים לפעוטות - בכפף לאישור הצוות.

 

האם מותר לאכול או לשתות במהלך הטיפול?

אין לאכול במהלך הטיפול בתא לחץ. מים יחולקו במהלך הטיפול. מומלץ לאכול ארוחה קלה לפני תחילת הטיפול וכן ללכת לשירותים.

 

מה כולל כל טיפול?

משך כל טיפול כשעתיים. יש להגיע חצי שעה לפני  הטיפול לבדיקת דופק, לחץ דם ולחולים סוכרתיים, גם בדיקת גלוקוז בדם. למטופלים עם פצע תוחלף חבישה פעם בשבוע. הבדיקות מבוצעות גם לאחר הטיפול, כך שבסה"כ השהייה בבית החולים כשעתיים עד שלוש מדי יום.

 

השפעת הטיפול בתא לחץ על פצעים סוכרתיים - תוצאות מחקרים

בינואר 2021 פורסמה ב- Scientific Reports סקירה של מחקרים אשר בחנו את השפעת הטיפול בתא לחץ על כף רגל סוכרתית. ממסקנות הסקירה עולה כי תוצאות של 11 מתוך 14 מחקרים הראו שיעור גבוה של ריפוי מלא של הפצע הסוכרתי ושיעור נמוך יותר של קטיעות נרחבות. קבוצת המחקר כללה 644 חולים: 321 טופלו בחמצן היפרברי (תא לחץ) בהשוואה לקבוצה של 323 חולים שטופלו באמצעים הסטנדרטיים כגון הפחתת לחץ על כפות הרגליים, ניקוז והטרייה של הפצע, מתן אנטיביוטיקה לטיפול בזיהום וטיפול לאיזון הסוכרת.


איך ניתן לתאם טיפולים בתא לחץ?

לשאלות חייגו לטלפון:  03-7772666  או שלחו פנייה באמצעות דואר אלקטרוני:  hyp@tlvmc.gov.il

תפריט ניווט תחתון