תפריט ראשי עליון

תפריט עמוד

חשבתם על טיפול בתא לחץ?

תא לחץ חדש וחדשני באיכילוב: תורים מידיים בטופס 17 למטופלי כל קופות החולים למגוון טיפולים. לחצו לטופס להתאמת הטיפול ובקשה לתור
לקביעת תור והתאמת טיפול - לחצו כאן
 

 

בשורה לתושבי המרכז: תא לחץ חדשני באיכילוב

תורים מידיים ומימון של קופ"ח למגוון אבחנות בסל הבריאות.

 

נמאס לכם לחכות בתורים ארוכים? המרכז הרפואי תל-אביב, איכילוב משיק תא לחץ לטיפול במחלות מורכבות ומצבים רפואיים כרוניים.

תא הלחץ במכון לרפואה היפרברית באיכילוב, מתוצרת חברת הטכנולוגיות הרפואיות הגרמנית HAUX-LIFE-SUPPORT, הוא מהמשוכללים בעולם. התא גדול וכולל שני מדורים מרווחים ובהם 20 מקומות ישיבה.

חדש מתחום המחקר בתא לחץ : תוצאות טיפול בתא לחץ פוסט קורונה 

חלק מהאנשים אשר נדבקו בנגיף הSARS CoV-2 אשר גורם למחלת COVID-19 עשויים לסבול מתופעות ארוכות טווח אשר הוגדרו על ידי ארגון ה CDC האמריקאי (Centers for Disease Control and Prevention) כתסמונת Post COVID או Long COVID. 
התסמינים הינם מגוונים וכוללים על פי רוב תשישות, הפרעת זיכרון, קוצר נשימה, הפרעות שינה, וכאבי מפרקים/שרירים מפושטים והם עלולים להימשך שבועות ואף חודשים. 
באם התסמינים  נמשכים לפחות 4 שבועות, ניתן לשקול אבחנה של תסמונות פוסט קורונה.
מחקרים חדשים שפורסמו בימים האחרונים הראו כי טיפול בתא לחץ עשוי להביא לשיפור בתסמינים של תסמונת פוסט קורונה ולזרז את ההחלמה.



מהי עלות הטיפול? 

למבוטחי כל קופות החולים ניתן מימון מלא למגוון טיפולים כדוגמת טיפול בפצעים קשיי ריפוי, בנזקי קרינה ובזיהומים בעצמות.

מה זה טיפול בתא לחץ?

ד"ר דנה לויט, רופאה אחראית במכון לרפואה היפרברית באיכילוב מסבירה: "טיפול בחמצן היפרברי הוא טיפול בנשימת חמצן בלחץ הגבוה מ- 1.4 אטמוספרות לכל הפחות. הטיפול מתקיים בתוך תא סגור בו נדחס אוויר בלחץ הגבוה מהלחץ האטמוספרי בגובה בפני הים והמטופל נושם 100% חמצן באמצעות מסכה.

תחת תנאים אלו עולה כמות החמצן המובלת אל רקמות הגוף. העשרה זו בחמצן תורמת להאצת מנגנוני הריפוי הטבעיים של הגוף". לדברי ד"ר לויט "יתרונות הטיפול בחמצן מועשר לרקמות הגוף הם רבים ומשמעותיים: החמצן המועשר מאיץ תהליכי ריפוי בפצעים מורכבים; מאיץ צמיחת רקמות עור; מסייע בשיקום כלי דם קטנים; מאיץ תהליך היווצרות רקמת עצם חדשה; מפחית נפיחות ובצקות; מפחית נזק מרעלים שונים כגון שאיפת עשן ועוד.

הטיפולים מבוצעים לרוב בלחץ של 2 אטמוספרות מוחלטות, למשך כשעתיים באופן יומיומי- חמישה ימים בשבוע. מספר הטיפולים נע בין 20 ל- 60 בהתאם לאינדיקציה, כאשר לאפקט התרפויטי של החמצן אפקט מצטבר". 

האם הטיפולים בתא לחץ נכללים בסל הבריאות?

משרד הבריאות כלל 15 התוויות טיפול בתא לחץ, במסגרת סל הבריאות. 

בין הטיפולים הכלולים בסל הבריאות ועבורם ניתן לקבל טופס 17 מקופת החולים:

  • טיפול בנזקי קרינה לרקמה רכה ולעצם 
  • טיפול משולב עם כירורגיה משקמת לאחר טיפול בקרינה
  • טיפול בפצעים קשיי ריפוי שלא הגיבו לטיפולים אחרים, בעיקר פצעים על רקע היפוקסיה רקמתית כגון במקרים של אי ספיקת ורידים ורגל סוכרתית.
  • טיפול בזיהום עמיד בעצמות, שאינו מגיב לטיפול (Refractory Osteomyelitis, Malignant Otitis Externa)

טיפולים בתא לחץ שאינם נכללים בסל הבריאות (מבוצעים במימון פרטי או במימון ביטוח רפואי פרטי):

  • טיפול בנמק של העצם   AVN
  • פיברומיאלגיה 
  • לאחר שבץ מוחי
  • טיפול קוגניטיבי
  • טיפול באיבוד שמיעה פתאומי 
  • טיפול במבוגרים וילדים, במקרה של פגיעה מוחית בעקבות חבלת ראש - תסמונת Post-concussion  syndrome (PCS),  המתבטאת בהפרעות קוגניטיביות (הפרעת קשב וריכוז) וחסרים נוירולוגיים. 
  • *טיפול בילדים לפני ואחרי ניתוחי היפוספאדייס לתיקון מום מולד בשופכה.
  • טיפול בילדים עם שיתוק מוחין* (CP)
  • *טיפול בילדים עם פגיעה בעקבות לידה (אנוקסיה)

איך אדע אם הטיפול בתא לחץ מתאים למצבי הרפואי?

הטיפול בתא הלחץ בבית החולים איכילוב, מיועד למחלות מורכבות ומצבים רפואיים, הנכללים ב- 3 קבוצות עיקריות:

  • נזקי טיפולי קרינה הניתנים לחולים אונקולוגיים
  • פצעים קשיי ריפוי (פצעים מורכבים).
  • פגיעות נוירולוגיות וקוגניטיביות במבוגרים וילדים

על מנת לבחון האם מצבך הרפואי מתאים לטיפול בתא לחץ, עליך למלא טופס מקוון הכולל פרטים אישיים, סיבת הפניה ולצרף מסמכים רפואיים בהתאם לסיבת הפניה. צוות מקצועי רפואי יבחן הנתונים וההתאמה ויגבש בהתאם תכנית טיפול אישית. 

כמה טיפולים עלי לעבור?

לכל מצב רפואי מותאמת סדרת טיפולים רצופים, לדוגמה: לפצעים קשיי ריפוי ולנזקי קרינה - בין 20-40 טיפולים. הטיפולים מתקיימים בימים א'-ה' בשעה קבועה. הטיפול בתא לחץ מתחיל בדיוק בזמן - אין לאחר! (החלפת מועדי טיפולים רק במקרים יוצאי דופן).  


יושבים, עוטים מסיכת חמצן ו'ממריאים' לטיפול


האם הטיפול בתא לחץ כואב?

הטיפול בתא לחץ אינו כואב והוא מאד בטוח. הישיבה בתא הלחץ דומה מאד לישיבה במטוס - מתיישבים במושב וכאשר מוזרם אויר לתא לחץ, חשים לחץ באוזניים, עליו מתגברים בעזרת שתיית מים או לעיסת מסטיק ופמפום.

האם מותר להיכנס לתא הלחץ עם מלווה?

לטיפול בתא לחץ מתלווה איש צוות רפואי לשם הדרכה והשגחה. במקרה שמטופל אינו חש בטוב, ניתן להעבירו לתא מעבר ואז להוציאו מהתא.

להשגחת תינוקות וילדים קטנים, יצטרף הורה מלווה לטיפול בתא הלחץ, בנוגע למבוגר הזקוקים למלווה בתא הלחץ, הסיבות תישקלנה מול הצוות הרפואי. 

מה מומלץ להביא למהלך הטיפול?

אזניות, ספרים, חוברות, ירחונים וצעצועים לפעוטות - בכפף לאישור הצוות

האם מותר לאכול או לשתות במהלך הטיפול?

אין לאכול במהלך הטיפול בתא לחץ. מים יחולקו במהלך הטיפול.

מומלץ לאכול ארוחה קלה לפני תחילת הטיפול וכן ללכת לשירותים. 

מה כולל כל טיפול?

משך כל טיפול כשעתיים. יש להגיע בין חצי שעה לשעה וחצי לפני הטיפול לבדיקת דופק, לחץ דם ולחולים סוכרתיים, גם בדיקת גלוקוז בדם. למטופלים עם פצע תוחלף חבישה פעם בשבוע. הבדיקות מבוצעות גם לאחר הטיפול, כך שבסה"כ השהייה בבית החולים כשעתיים עד שלוש מדי יום. 

להציל את כף הרגל מקטיעה

"אחד מסיבוכי מחלת הסוכרת הוא התפתחות של פצע פתוח - כיב סוכרתי, הנגרם משילוב של גורמים הקשורים במחלת הסוכרת: פגיעה ברקמות העצבים ואבדן תחושה ( נוירופתיה סוכרתית), ריפוי איטי ומחלת כלי דם. כ- 15-20% מהחולים בסוכרת צפויים לפתח כיבים סוכרתיים קשיי ריפוי בכפות הרגליים והטיפול הניתן להם הוא רב-תחומי, מסביר ד"ר אסף אלבגלי, מנהל שירות כף רגל סוכרתית.

קובי בן 62 חולה בסוכרת מסוג 2 כבר 13 שנים. בשנתיים האחרונות התפתחו בשתי כפות רגליו פצעים סוכרתיים. "במקרה של קובי קיים קושי גדול להשיג ריפוי של הפצעים מאחר שקובי אינו מקפיד על אורח חיים בריא. למרות המלצות הרופאים הוא ממשיך לעשן ומתקשה להתמיד בדיאטה להפחתת משקל היתר הרב וערכי הסוכר עדיין גבוהים. מחלת הסוכרת  גרמה אצלו לפגיעה באספקת הדם לכפות הרגליים. לאחר שטופל במסגרת רב-תחומית ע"י אורתופד, רופא כלי דם, זיהומולוג, אנדוקרינולוג, פיזיותרפיסטים ותזונאים, היתה הטבה ממשית במצב הפצעים אולם הם נותרו קשיי ריפוי. על כן הוא הופנה לטיפול אינטנסיבי בחמצן מועשר, במסגרת תא לחץ, במטרה להגיע לריפוי הפצעים" אומר ד"ר אלבגלי.

קובי, שנמנה על המטופלים הראשונים בתא הלחץ באיכילוב מתאר: "הגעתי למצב שהיה לי קשה ללכת. החלטתי עכשיו לקחת את עצמי בידיים והתחלתי  שוב בדיאטה לפי תפריט שקבעה לי הדיאטנית ואני עושה מאמצים גדולים לעמוד בפיתויים. הרופא אמר לי שחוץ מכל הטיפולים שאני מקבל, אני חייב לרדת במשקל ולהגיע לסוכרת מאוזנת כדי שמצבי ישתפר. ביחד עם כל הטיפולים אני תולה תקוות בטיפול בתא לחץ שיעזור להציל לי את הרגליים".    

השפעת הטיפול בתא לחץ על פצעים סוכרתיים - תוצאות מחקרים

בינואר 2021 פורסמה ב- Scientific Reports  סקירה של מחקרים אשר בחנו את השפעת הטיפול בתא לחץ על כף רגל סוכרתית. ממסקנות הסקירה עולה כי תוצאות של 11 מתוך 14 מחקרים הראו שיעור גבוה של ריפוי מלא של הפצע הסוכרתי ושיעור נמוך יותר של קטיעות נרחבות. קבוצת המחקר כללה 644 חולים: 321 טופלו בחמצן היפרברי (תא לחץ) בהשוואה לקבוצה של 323 חולים שטופלו באמצעים הסטנדרטיים כגון הפחתת לחץ על כפות הרגליים, ניקוז והטרייה של הפצע, מתן אנטיביוטיקה לטיפול בזיהום וטיפול לאיזון הסוכרת. 

איך ניתן לתאם טיפולים בתא לחץ?

לשאלות חייגו לטלפון:  03-7772666  או שלחו פנייה באמצעות דואר אלקטרוני:  hyp@tlvmc.gov.il

 למידע נוסף על טיפולים בתא לחץ בבית החולים איכילוב הקליקו כאן


תפריט ניווט תחתון