הגישה הטיפולית
גישתנו הטיפולית מתבססת על מתן מענה ביו-פסיכו-סוציאלי המתייחס לכל היבט בחיי המטופל/ת: איזון תרופתי (מענה ביולוגי), טיפול שיחתי (מענה פסיכולוגי), תמיכה חברתית, שיקום תעסוקתי ומגורים (מענה סוציאלי).
הבסיס לעבודה זו הוא שיתוף פעולה הדוק בין צוותי המומחים במרפאה הכוללים פסיכיאטרים בכירים, צוות סיעוד מנוסה, פסיכולוגים קליניים ורפואיים ועובדים סוציאליים פסיכיאטריים. חלק מהמטופלים זקוקים למעקב תרופתי בלבד, אחרים לטיפול שיחתי בלבד, ויש כאלה הזקוקים לשילוב בין שיחות לתרופות. הטיפול השיחתי יכול להינתן במספר גישות (דינמי, קוגניטיבי התנהגותי, תמיכתי וכו') ועשוי להיות פרטני או קבוצתי (לפי בחירת המטופל/ת והמלצות הצוות).
במידת הצורך, המטופלים במרפאה מופנים לביצוע סל שיקום של משרד הבריאות, בעזרתו ניתן לסייע בקידום פתרון חברתי, תעסוקתי ואף מגורים. למרפאה יכולים לפנות חברי כל הקופות, מכל הארץ, בגילאי 18 ומעלה, לאחר קבלת התחייבות לתשלום מקופת החולים המבטחת (טופס 17).
התמחויות ומסגרות הטיפול
המרפאה מחולקת למספר תתי־מרפאות של מומחים, בהן ניתן טיפול מקצועי בידי צוותי מצוינות ייעודיים לתחום. תתי־המרפאות הן:
- המרפאה לטיפול מתוגבר: מיועדת למתן מענה בזמנים הדורשים טיפול אינטנסיבי, אך אינם מחייבים אשפוז; לדוגמה – בעת משבר, אבל, יציאה מאיזון תרופתי, שחרור מאשפוז וכו'.
- השירות לבריאות הנפש של האישה: לטיפול בנשים במעגל הפריון – מתסמונת קדם וסתית חמורה, דרך בעיות נפשיות הקשורות באי-פריון, דכאון וחרדה במהלך ההיריון ולאחריו וכו'.
- מרפאת הורה תינוק: לטיפול בקשיים בהיקשרות בין הורים לילדיהם הקטנים (עד גיל 4).
- המרפאה להפרעות חרדה (טיפול קוגניטיבי התנהגותי): לטיפול במגוון מצבי חרדה דוגמת הפרעת פאניקה (בעת), חרדה חברתית, חרדה מפושטת וכו'.
- המרפאה לטיפול זוגי / משפחתי: לטיפול בזוגות החווים קשיים בקשר הבינאישי, או במשפחות בהן תבנית היחסים היא פתולוגית.
- המרפאה לטראומה אקוטית: לטיפול במקרים של טראומה "טרייה", בניסיון למנוע התפתחות של הפרעה פוסט טראומתית כרונית.
- המרפאה לטיפול בנכי צה"ל: מספקת מענה למגוון גדול של מטופלים/ות המוכרים/ות כנכים על רקע נפשי בידי אגף השיקום של משרד הביטחון.
- המרפאה לטיפול בגרייה מוחית מגנטית עמוקה (dTMS): שיטה חדשנית וייחודית לטיפול בלוקים בדיכאון עמיד (השירות בשלב זה אינו כלול בסל הבריאות וכרוך בתשלום).
- המרפאה לטיפול מרפאתי כפוי: מספקת מענה למטופלים/ות המקבלים/ות טיפול בתוקף צו בית משפט או הוראה של פסיכיאטר מחוזי.
- מועדון דקל: מועדון חברתי לחולים עם קשיים רגשיים המתקיים בשעות אחר הצהריים.
- קבוצת איתן: יחידה המלווה מטופלים בהתמודדות הנפשית בתהליכי שיקום.
- המרפאה לבריאות הנפש בגיל השלישי: לטיפול בבעיות נפשיות של בני 65 ומעלה – מדיכאון וחרדה ועד התמודדות עם הזדקנות הגוף ומחלות כרוניות, אובדן בן או בת זוג וכן הלאה. המרפאה איננה מיועדת למטופלים הלוקים בדמנציה.
הטיפול כולל שילוב של טיפולים ביולוגיים (תרופות לסוגיהן, ביופידבק, טיפול בחשמל), עם טיפולים פסיכותראפיים (התערבות במשבר, טיפול דינאמי, טיפול התנהגותי, היפנותראפי ועוד).
הטיפולים ניתנים במסגרת פרטנית, זוגית, משפחתית או קבוצתית ע”י צוות רב מקצועי (פסיכיאטרים, פסיכולוגים, עובדים סוציאלים, מרפאות בעיסוק ואחיות).
תורים למטופלים חדשים
שעות המענה הן בימים א'-ה', בין השעות 09.00 ל-13.00.
תורים למטופלים חדשים נקבעים בתחילת כל חודש לחודש הבא אחריו.
אם לא הצלחתם לקבוע תור, אנא פנו לקופת החולים שלכם, האחראית על מתן טיפול נפשי בקהילה, על מנת לקבל מידע על אופציות טיפול נוספות.