תפריט ראשי עליון
התנתק
התחבר
דלג לתוכן העמוד
צור קשר
العربية
English
Русский
תפריט ראשי
אודות
הנהלה
מנהלים בעבר
חזון
ציוני דרך
בטיחות המטופל
עמותת הידידים
סרטי סיכום שנה
מחלקות רפואיות
אגף כירורגי
אגף פנימי
ליס ליולדות ונשים
דנה דואק לילדים
ביה"ח שיקומי
אגף דימות
רפואה דחופה - מיון
מרפאות ומכונים
מעבדות
רפואה מונעת
אסתטיקה
בית ספר לאחיות
I-Medata
מידע, שירות ותורים
זימון תור מקוון
DocTalk - דוקטוק
טופס זימון תור
קורונה- מידע חשוב
תהליך קביעת תור
תור לחיסון קורונה
מצבים רפואיים
ניתוחים ובדיקות
אינדקס בדיקות מעבדה
כתבות ומאמרים
בוט-קורונה
חפש רופא
מחקר ופיתוח
כנס WLH
מחקרים פעילים באיכילוב
מעבדות המחקר
להשתתפות במחקר
המחקר במרכז
פגישות סגל
Imed - חדשנות ויזמות
קריירה באיכילוב
דרושים
סגל ביה"ח
צוות רפואי
צוות סיעודי
מקצועות הבריאות
מכרזים ודרושים
beWell
כנסים
כנס בינלאומי WLH
פגישות סגל
מ.ט.ס - מרכז סימולציה
השתלמויות מחו"ל
מתחם אונליין
סרטונים
פודקאסט -MEDIPOD
כתבות ומאמרים
במרכז העניינים
תפריט פעילויות
תיק רפואי אישי
הזמן תור
בוט-קורונה
אפליקצית ניווט
חפש רופא
פניות ציבור
תרומות
תפריט עמוד
המטולוגיה
המרכז הרפואי תל אביב
פרסומים
המטולוגיה
תפריט עמוד
המטולוגיה
תוכן דף
אנמיה
אלפיי אנשים בישראל סובלים מאנמיה ומכירים היטב את התופעה הגורמת לחיוורון, עייפות וקוצר נשימה לאחר כל מאמץ קל. תאי הדם האדומים אחראים להוביל את החמצן מהריאות, ואת דו תחמוצת הפחמן מתאי הגוף אל הריאות ומשם – החוצה מן הגוף.
בדיקות דם
ספירת דם Complete Blood Count) CBC) הינה אחת מבדיקות הדם הנפוצות שמהוה כלי חיוני באבחון מחלות ותפקוד כללי. הבדיקה מבוצעת במעבדה באופן ממוחשב ומעניקה מידע כמותי ואיכותי על מצבים של ירידה בתאי דם אדומים (אנמיה), זיהומים והפרעות שונות
גמופתיה חד שבטית
באנשים שאובחנו כחולים, מתקיימים ייצור והפרשה מוגברים של נוגדן מסוג מסוים, כביטוי לכך שתאי הפלסמה המייצרים דווקא אותו רכשו שינוי גנטי המאריך את חייהם.
המטולוגיה - מילון המונחים
תחום ההמטולוגיה כולל מונחים ומושגים רבים, בהם משתמשים הרופאים והצוות המטפל. לפניכם הסבר למושגים הנפוצים שחשוב להכיר
העתיד כבר כאן- טיפולים חדשניים בלימפומה
מערכת החיסון מגיבה לעיתים נגד תאי הגידול הסרטני אך לרוב התגובה חלשה מכדי להביא לנסיגתו של התהליך הסרטני המתפתח. מאחר שתאי הגידול מקורם בגופו של המטופל עצמו, הם מבטאים מגוון נרחב של חלבונים המזוהים ע"י מערכת החיסון כעצמיים, דבר המונע תגובה חיסונית משמעותית
חידושים בטיפול במיאלומה – הצצה לעתיד
ראשית שנות ה-2000 פותחו תרופות יעילות ביותר הבולמות את התקדמות המחלה ובכך מאריכות את תוחלת החיים.
טרומבוציטופניה אימונית (ITP)
תרומבוציטופניה היא מחלה המתבטאת במספר נמוך של טסיות דם. במצב זה, הגוף מייצר נוגדנים נגד הטסיות - נוגדנים הללו עוטפים טסיות וגורמים לסילוקן המהיר
לוקמיה לימפובלסטית
לוקמיה לימפובלסטית חריפה היא הלוקמיה החריפה השכיחה ביותר בילדים והיא נדירה יחסית במבוגרים. המחלה מתאפיינת בהופעה מאוד מהירה ודורשת לרוב התייחסות והחלטה טיפולית תוך מספר ימים
לוקמיה לימפטית כרונית (CLL)
לוקמיה לימפוציטית כרונית (CLL – Chronic Lymphocytic Leukemia) היא הלוקמיה השכיחה ביותר בעולם המערבי. המחלה שמאופיינת בהצטברות של תאי דם לבנים, שהינם לימפוציטים מסוג B, בדם, במח העצם, בבלוטות לימפה וטחול.
לוקמיה מיאלואידית
לוקמיה מיאלואידית חריפה היא הלוקמיה החריפה השכיחה ביותר באנשים מבוגרים. הגיל החציוני להופעת המחלה הוא כ 65 שנים. המחלה מתאפיינת בהופעה מאוד מהירה ודורשת לרוב התייחסות והחלטה טיפולית תוך מספר ימים.
לימפומה - בדיקות מעבדה ומשמעותן
לוקמיה לימפוציטרית כרונית (Chronic lymphocytic leukemia - CLL) היא מחלה של לימפוציטים בשלים מסוג B.
לימפומה הודג'קין
לימפומה זו תוארה לראשונה ע"י תומס הודג'קין ב- 1832. היא שכיחה במיוחד בקרב אנשים צעירים סביב שנות העשרים לחייהם, ובמבוגרים מעל לגיל שישים.
לימפומה מפושטת של תאי B גדולים (DLBCL)
לימפומה הינה סרטן של תאים לימפוציטים המצויים בקשריות הלימפה- תאים המשמשים לשם הגנה חיסונית מפני מזהמים. לימפומה מפושטת של תאי B גדולים (DLBCL) הינה הסוג השכיח ביותר של לימפומות בעולם המערבי.
לימפומה מרג'ינל זון
מרג'ינל זון היא לימפומה לא אגרסיבית המורכבת מתאי דם לבנים הנקראים לימפוציטים מסוג B. מחלקים את הלימפומה הזו לשלושה תת-סוגים
לימפומה פוליקולרית
לימפומה פוליקולרית שייכת ללימפומות מסוג ה-Non Hodgkin's Lymphoma (NHL), ומהווה כחמישית מהלימפומות המאובחנות במדינת ישראל.
לימפומה של תאי T
לימפומות הן סוג של סרטן הפוגע במערכת הלימפתית. לימפומות מתחוללות כאשר לימפוציטים (סוג של תאי דם לבנים) מתפתחים וחל בהם שינוי ממאיר והם מתרבים באופן לא מבוקר.
מגזין ביו 2019 - בנושא סרטן הדם
מגזיו ביו במהדורה מיוחדת ליום הסרטן הבינלאומי בנושא סרטן הדם
מיאלומה (סרטן במח העצם)
במחלת המיאלומה, אחד מתאי הפלסמה עובר שינוי שגורם לו להתרבות בלתי מבוקרת במח העצם, מדובר למעשה במחלה סרטנית במח העצם. המחלה מאובחנת לרוב בחולים מבוגרים, הגיל החציוני הוא 70, אך ישנם גם מטופלים צעירים.
מיאלומה- בדיקות מעבדה ומשמעותן
כאמור, מיאלומה נפוצה הינה מחלה של לימפוציטים מסוג B אשר הבשילו לכדי תאי פלסמה, דהיינו תאים המייצרים מולקולות נוגדן.
מיאלופיברוזיס
מיאלופיברוזיס שייכת לקבוצות מחלות מילאופרוליפרטיביות. במיאלופיברוזיס במח עצם מתפתחת רקמה פיברוטית (צקלתית) שמחליפה רקמת מח עצם תקינה ומפריעה לתפקוד תקין של מח העצם- ייצור תאי דם.
מילון מושגים בעולם הלימפומה
סרטן של תאים לימפוציטים המרכיבים את קשריות הלימפה שלנו. במצב רגיל, תפקידם להעניק לנו הגנה חיסונית, אך בלימפומה תאים אלו רוכשים שינוי בצופן הגנטי שלהם שבעקבותיו הם מתרבים יותר, אינם מתים בזמן ויכולתם להעניק הגנה חיסונית נפגעת.
עמילואידוזיס
עמילואידוזיס של שרשראות קלות (light chain amyloidosis, amlyloisdosis AL) שייכת לקבוצת מחלות תאי הפלסמה. המחלה הנדירה הזו נגרמת על ידי שבט ממאיר של תאי פלסמה במח העצם, המפריש נוגדן הכולל שרשרת חלבונית עם נטייה ליצירת "סלילים" (=פיברליות), השוקעים בתוך רקמה
פוליציתמיה ורה ותרומבוציתמיה
פוליציטמה ורה ותרובמוציטוזיס ראשונית שייכות לקבוצת מחלות מיאלופרוליפרטיביות שבהן יש ייצור מוגבר של תאי דם במח העצם.
קרישת יתר- תרומבופיליה
מערכת קרישת הדם מורכבת מתאים וחלבונים הנמצאים כולם במסגרת כלי הדם ואשר מיועדים לעצור דמם במקרה של פציעה או טראומה. מערכת הקרישה מאופיינת ביכולתה להגיב במהירות (חלקיקי שניה), על אירועי דמם, על מנת לצמצם את איבוד הדם, מחד ולמנוע קרישת יתר ופקקת מאידך.
תסמונת מיאלודיספלסטית
התסמונת המיאלודיספלסטית (תמ"ד, MDS), היא קבוצת הפרעות במוח העצם. כידוע, מוח העצם הוא אתר הייצור ("מפעל") של דם: כדוריות אדומות (המובילות חמצן), לבנות (מערכת החיסון) וטסיות (מנגנון הקרישה).
תפריט ניווט תחתון