תפריט ראשי עליון

תפריט עמוד

תפריט עמוד

תזונה ודיאטה


תפקידה של דיאטנית בהפרעות האכלה בתינוקות ופעוטות חשוב בהבטחת תזונה נאותה, אשר תספק צמיחה תקינה והתפתחות בריאה. 

בשלב ההערכה, הדיאטנית תאסוף מידע אודות מעקב הגדילה של התינוק/הפעוט וכן על הרגלי האכלה והאכילה של התינוק/הפעוט והמשפחה כולה, סוג התזונה המוגשת בבית והמגוון התזוונתי בתפריט היומי של התינוק/הפעוט.  

בשלב הטיפול, עובדת הדיאטנית עם ההורים על תכנון תכנית תזונה מותאמת אישית העונה על הצרכים התזונתיים של התינוק/הפעוט ונותנת מענה לקשיי ההאכלה שלו. התכנית יכולה לכלול שימוש במזונות להעשרה קלורית לתמיכה בגדילה, שימוש במזונות ייחודיים להגברת ההיענות להרחבת המגוון התזונתי ושימוש בשיטות האכלה חלופיות, כגון האכלה בצינור. תפקידה של הדיאטנית גם לספק חינוך תזונתי למשפחה, להבין את החשיבות של תזונה נכונה וכיצד לבחור מזון בריא. 


באילו מצבים מומלץ לפנות למרפאה?

המרפאה מיועדת לילדים מגיל לידה ועד גיל 6 שנים, להם אחת או יותר מהתופעות הבאות:

  • שינוי משמעותי במשקל (ירידה או עלייה) ו/או שבירת עקומות גדילה 
  • כשל בשגשוג  (FTT – Failure To Thrive)
  • סירוב חלקי או מלא של הילד לאכול (כגון: בכי, הסטת ראש, סגירת פה)
  • קשיים פיזיים בזמן הארוחה (כגון: ישנוניות, פליטות מרובות, הקאות, שיעול בזמן האוכל, רפלוקס)
  • התנהגויות אכילה לא רגילות (כגון: האכלה מתוך שינה, האכלה בכוח, האכלה בהיסח דעת, אגירת מזון)
  • קושי במעבר למזון משלים / ביסוס ארוחות מוצקים 
  • אכילת מגוון מצומצם של מזון / בררנות אכילה
  • טקסים והרגלי אכילה ייחודיים 
  • אכילה מועטה / אכילת יתר
  • קשיים התנהגותיים סביב אוכל
  • קשיים בהאכלה מצד המבוגר (התעסקות מוגברת בכמות ובאיכות האוכל של הילד, מתח בזמן הארוחה, תלות של הילד במאכיל מסוים)
  • גמילה מהזנה חליפית (זונדה, גסטרוסטום) ומעבר לאכילה פומית

דיאטנית המרפאה:

דיאטנית קלינית, דנה ליהיא איזנשטט, דוא"ל: danagal@tlvmc.gov.il


תפריט ניווט תחתון