תפריט ראשי עליון

תפריט עמוד

תפריט עמוד

תוכן עניינים

סרטן האשכים הינו סוג סרטן נדיר יחסית, אך בשנים האחרונות יש עליה במספר המקרים החדשים שמאובחנים. שכיחותו גבוהה יותר בגברים צעירים (גילאי 15-40), אם כי הוא יכול להופיע בגברים בכל הגילאים. לרוב, מופיע הגידול רק באשך אחד. גברים שאצלם האשכים לא ירדו לשק האשכים או שירדו למקומם לאחר גיל 6, וגברים שהחלימו מסרטן האשכים נמצאים בסיכון יתר. בדיקה גופנית פשוטה יכולה לסייע באבחון המחלה. ככל שהאבחון נעשה בשלב מוקדם יותר, סיכויי הריפוי טובים יותר.

אבחון סרטן האשכים

סימני המחלה הם: 

  • הופעת גוש או התקשות באשך
  • הגדלת אחד האשכים
  • תחושת כובד באשך
  • כאב עמום בבטן התחתונה או במפשעה
  • הצטברות נוזלים בשק האשכים. 

סימנים אלה יכולים להופיע גם במחלות אחרות, כגון דלקת האשכים. לכן, יש להיבדק בהקדם על ידי הרופא כדי לקבוע את האבחנה.

הטיפול בסרטן האשכים

הטיפול בסרטן האשכים הוא ניתוחי, כימותרפי וקרינתי, בהתאם לסוג הגידול ולמידת התפשטותו. הניתוח נקרא Radical Orchiectomy. מטרת הניתוח, היא להסיר את האשך עם הגידול. המנתח מסיר את האשך משק האשכים דרך חתך במפשעה. המנתח חותך את חבל הזרע שמחבר את האשך לבטן. בתום הניתוח, החתך נסגר. החולה מועבר לחדר ההתעוררות ולאחר מספר שעות מועבר למחלקת האשפוז. כבר למחרת הניתוח, במידה שהחולה חש בטוב, הוא יכול להשתחרר.

האשך עם הגידול הסרטני נמסר למכון הפתולוגי לבדיקה. שבועיים לאחר הניתוח, החולה מגיע לביקורת במרפאה ושם נמסרת לו התשובה הפתולוגית (מהו סוג הגידול). עם התשובה, החולה מופנה למכון האונקולוגי כדי לבחון את הצורך בטיפולים נוספים (כימותרפיה או קרינה).

יחידות ומרפאות

תפריט ניווט תחתון