תפריט ראשי עליון

תפריט עמוד

תפריט עמוד

רוצה לדעת עוד?

שם מלא {{ClubFormCtrlAlias.ValidationObj.required}}

שם מלא - {{ClubFormCtrlAlias.ValidationObj.textBoxChars}}

שם מלא - {{ClubFormCtrlAlias.ValidationObj.inputToShort}}

שם מלא - {{ClubFormCtrlAlias.ValidationObj.ContactNameTooLong}}

{{500 - ClubFormCtrlAlias.MailContactUS.Description.length}} תוים נשארו מתוך 500

קצת על סיבת הפניה {{ClubFormCtrlAlias.ValidationObj.required}}

קצת על סיבת הפניה - {{ClubFormCtrlAlias.ValidationObj.FreeText}}

קצת על סיבת הפניה - {{ClubFormCtrlAlias.ValidationObj.inputToShort}}

קצת על סיבת הפניה - {{ClubFormCtrlAlias.ValidationObj.DescriptionTooLong}}

{{ClubFormCtrlAlias.ServiceMsgResponse}}
תזונה רפואית

מהו גסטרוסטום?

גסטרוסטום היא צינורית גמישה אשר נועדה למתן מזון, מים ותרופות ישירות לקיבה, על ידי המטופל או המטפל שלו. הצינורית עוברת דרך העור בדופן הבטן לתוך הקיבה ומאפשרת הזנה נוחה ואסתטית לטווח קצר(חודשים) או ארוך(שנים), מבלי צורך במעבר דרך האף (כמו בהזנה באמצעות זונדה). 

גסטרוסטום - PERCUTANEOUS ENDOSCOPIC GASTROSTOMY או בקיצור PEG, מוחדר בצורה אמבולטורית במהלך גסטרוסקופיה, תחת זריקת טשטוש, ללא צורך בהרדמה כללית או פתיחה ניתוחית של הבטן. הכנסת גסטרוסטום היא פרוצדורה הפיכה. במידה שהמטופל לא יזדקק לו, ניתן להסירו בצורה קלה. המעבר לקיבה ייסגר מעצמו תוך 48 שעות, ללא צורך בתפרים.

חשוב לציין כי ניתן לאכול ולשתות דרך הפה במקביל למתן מזון ומים דרך הגסטרוסטום (בתנאי שאין מניעה רפואית לכך כמו פגיעה במנגנון הבליעה).

הגסטרוסטום מורכב מצינורית גמישה חצי שקופה העשויה מסיליקון עם כפתור (או בלונית מנופחת עם מים) בקצה אחד ומתאם בקצהו השני. המתאם המצוי בקצה החיצוני של הגסטרוסטום (תמונה 1) מאפשר חיבור לצינור או מזרק בעת מתן המזון והמים. בזמן שהמטופל אינו מקבל הזנה, צינורית הגסטרוסטום פקוקה ומקובעת לעור הבטן בעזרת פלסטר, מתחת לחולצה, ללא הפרעה לפעילות היום-יום. ברוב סוגי הגסטרוסטומים יש שני פתחים חיצוניים(מתאמים):אחד למתן מזון והשני למתן תרופות (תמונה 2). יש לזכור שבחלק מהגסטרוסטומים יש יציאה נוספת המיועדת לניפוח הבלונית הפנימית של הגסטרוסטום ואין להתחבר אליה (רק רופא רשאי לחבר!).
בתמונה 1 - מבט על על מבנה הגסטרוסטום

  

בתמונה 2 : המתאמים המשמשים למתן מזון, מים ותרופות (שקופים) ולניפוח הבלונית (צהוב).


השירותים הניתנים במסגרת מרפאת גסטרוסטום:

מרפאת הגסטרוסטום מלווה את המטופלים ומטפליהם החל משלב ההפניה להכנסת גסטרוסטום ובהמשך בכל ייעוץ שנדרש.

  • פגישה מקדימה -  פגישה עם המטופל ו/או אפוטרופוס מטעמו, דיון בסיבת ההפניה להכנסת גסטרוסטום, דרכי ביצוע הפעולה, חלופות קיימות וסיבוכים אפשריים. לפגישה זו יש להביא מכתב הפניה המסביר את הצורך בגסטרוסטום מרופא מומחה, מכתב המפרט את מחלות הרקע והטיפול הכרוני וכן בדיקות דם מהחודש האחרון הכוללות ספירת דם, קרישת דם, כימיה שגרתית כולל אלבומין.
  • פגישת הדרכה עם אחות מתאמת – לרוב פגישה זו מתבצעת ביום הכנסת ה- PEG לפני ביצוע הפעולה ומיועדת עבור מטופלים המתגוררים במסגרת ביתית ולא מוסדית. בפגישה זו תתבצע הדרכה מפורטת לגבי אופן השימוש בגסטרוסטום לצורך הזנה וכן תחזוקה נכונה של הצינור על מנת להפחית בלאי ותקלות בהמשך. לפגישה זו יש להביא טופס 17 להדרכת אחות, קוד 99316.
  • פגישות מעקב לפי הצורך – אם עולות שאלות לגבי תקינות הצינור, אופן השימוש או מצבים רפואיים נוספים הקשורים לשימוש בגסטרוסטום, ניתן לקבוע פגישת ייעוץ במרפאה.

פרטי היחידה

03-6974769
פקס: 03-6973191
בניין סוראסקי
אגף א'
קומה 1

תפריט ניווט תחתון