מחלת הלב הכלילית באה לידי ביטוי שנים ספורות מאוחר יותר בקרב נשים ביחס לגברים, וכרוכה בסיבוכים רבים יותר, שמביאים לשיעורי תמותה גבוהים יותר בקרב הנשים מאשר בגברים. בנוסף, המשקל של כל גורמי הסיכון אצל נשים כבד יותר מאשר אצל גברים ותסמינים של המחלה במקרים רבים אינם ברורים.
בלמעלה מ-40% של מקרי אוטם שריר הלב (התקף לב) נשים אינן מציינות כאב בחזה כלל. בניגוד לגברים, תעוקת חזה אצל נשים תהיה מלווה בסוג, משך ומיקום כאב שאינו תמיד אופייני לתופעה זו, והיא לא בהכרח תהיה קשורה למאמץ אלא תופיע במנוחה ואף בזמן השינה. יתרה מכך, יש מצבים בהם האישה תחווה תעוקת לב או אפילו מצב המחקה התקף לב, כאשר מצב העורקים הכליליים שלה יהיה תקין לחלוטין.
השוני בין המגדרים משפיע גם על קשיים באבחון הרפואי. לדוגמה, קיים קושי בפענוח מהימן של בדיקות מקובלות כבדיקת מאמץ ואף מגבלות בפענוח בדיקות מתקדמות יותר כגון מיפוי לב ואקו לב במאמץ, כשהנבדקת היא אישה. מכאן אין זה מפתיע כי אבחון המחלה יתעכב וכפועל יוצא, גם הטיפול שיינתן לאשה.
לאור כל האמור לעיל, הקמנו במרכז הרפואי ת"א מרפאה המוקדשת כל כולה לבריאות לב האשה, במסגרתה מתבצעים אבחון, טיפול ומעקב בנשים עם סיכון למחלות לב ובנשים עם מחלת לב. במהלך הביקור, במרפאה, ניתן לאשה ייעוץ תזונה ע"י תזונאית קלינית וזאת ללא צורך בתוספת תשלום או קביעת תור מראש.
חשוב לציין כי המרפאה מיועדת לא רק לנשים הלוקות במחלת לב, אלא גם להערכת פרופיל של גורמי סיכון להתפתחות מחלת לב ומכאן, למניעת המחלה בקרב נשים.
בבואך למרפאה, מומלץ להביא בדיקות דם עדכניות, בדיקות אבחנתיות למחלות לב, רשימת תרופות שהנך נוטלת, סיכומי מחלה, וכל מידע רפואי אחר.
בבואך למרפאה יש להצטייד בטופס התחייבות כספית מקופת החולים (טופס 17) או תשלום במזומן/כרטיס אשראי בהתאם לתעריף משרד הבריאות.