תוכן עניינים

ד''ר רונן בן-עמי; מומחה למחלות פנימיות וזיהומיות; היחידה למחלות זיהומיות

מקום העבודה - המשרד, החברה והארגון, בהם  אנו מבלים שעות רבות, מהווים הזדמנות ומקום מפגש בין אנשים. המפגש הזה, מספק גם  הזדמנויות רבות להידבק במחלות שונות, ועתה במיוחד במחלות השפעת. את הסיכוי להידבקות ניתן להפחית על ידי נקיטת מספר פעולות פשוטות והכרחיות. בשם המניעה

חוסנו של החיסון - חיסון כנגד שפעת הוא האמצעי היעיל ביותר למניעת המחלה. בעונת השפעת הנוכחית ישנם שני חיסונים, אחד כנגד שפעת A/H1N1 ("שפעת החזירים") ואחד כנגד שפעת עונתית. על ידי קבלת שני החיסונים, תבטיחו הגנה מירבית מפני הדבקות בשפעת. החיסונים אינם נוגדים זה את זה, וניתן לקבלם בו זמנית.

טיפ טיפה - מחלת השפעת מועברת מאדם לאדם בטיפות המופרשות מדרכי הנשימה. בפועל, רוב ההעברה מתרחשת באמצעות הידיים. פעולות שגרתיות כמו לחיצת יד או מגע עם חפצים המשמשים מספר רב של אנשים (ידיות של דלתות, שולחנות או ציוד משרדי) מאפשרות הדבקה. רצוי להימנע ממגע מיותר.

שמירת מרחק - הדבקה בשפעת מתרחשת במגע קרוב בין אנשים. טיפות ניתזות בזמן עיטוש או דיבור למרחק של כמטר. לכן, שמירת מרחק של יותר ממטר מאנשים שנראים חולים מפחיתה את הסיכון להידבק.

רחיצה - נגיף השפעת מושמד על ידי חומרי חיטוי סטנדרטיים כמו סבון ואלכוהול. לכן, רחיצת ידיים לעיתים קרובות במים ובסבון, מסייעת  להקטין את סיכויי ההדבקות. שטיפת הידיים עם תמיסה או ג'ל על בסיס אלכוהול יעילה באותה מידה.

יש כיסוי – כדי  לצמצם מגע עם הפרשות טיפתיות, יש לכסות את הפה והאף בזמן עיטוש, להתעטש לתוך ממחטת נייר ולהשליך ממחטות משומשות לפסולת.

החיטוי ויתרונו - יש לדאוג לחיטוי תכוף של משטחי עבודה בחומר ניקוי אנטיספטי, בהתאם להוראות היצרן.

היעדרות -  מי שסובל מתסמיני שפעת (חום, נזלת, שיעול, כאב שרירים), מתבקש להישאר בביתו ולא לחזור לעבודה עד 24 שעות לאחר חלוף התסמינים. על כן, חיוני ליצור  אווירה המעודדת אחריות אישית למניעת הידבקות והדבקה, בבחינת מה ששנוא עליך....

תפריט ניווט תחתון