תוכן עניינים

אולגה רז; מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה; המרכז הרפואי תל-אביב

פירות הקיץ יפים ומפתים, מזמינים לשלוח את היד, לקטוף הישר מהצלחת, לנגוס ולהתענג על העסיסיות, המתיקות והמגוון. ובכן, לפני הנגיסה בפרי הבא, מומלץ שתטעמו כמה מיתוסים


המיתוס: פירות בריאים ולא משמינים
האמת: פירות מכילים סוכר פירות - פרוקטוז, שהוא סוכר לכל דבר ועניין.
כמות הסוכר בפרי תלויה רק בגודלו ולא בטעמו.
פרי בגודל רגיל (כ-100 גר") מכיל כ-2 כפיות סוכר, פרי גדול מכיל כ-4 כפיות סוכר.
אכילת פירות בהגזמה תגרום להשמנה בעיקר באזור הבטן, לעלייה ברמות הטריגליצרידים בדם, ותעודד התפתחות כבד שומני. 



המיתוס
: אבטיח אינו משמין
האמת: למרות שמבחינה קלורית אבטיח מכיל פחות קלוריות מפירות אחרים, המדד הגליקמי שלו גבוה, לפיכך רמת הסוכר לאחר אכילתו עולה בהרבה. המשמעות היא שהוא מפר את איזון הסוכר בחולי סוכרת ומעודד עלייה במשקל.

המיתוס: פרי מתוק משמין יותר מפרי חמוץ
האמת: גם הפרי החמוץ וגם הפרי המתוק מכילים בדרך כלל אותה כמות קלוריות וסוכר, אלא שבפרי החמוץ יש יותר חומצה. אפשר לבחור את הטעם האהוב, אך בכמות מתונה. יוצאי הדופן הם הפירות הטרופיים המכילים יותר סוכר, על כן מומלץ לצמצם את גודל המנה.
מנות הפרי: 1 תפוח / אגס / אפרסק / תפוז / בננה או 2 משמשים / שזיפים / שסק / קיווי או 1/2 אשכולית / מלון קטן / מנגו או כוס דובדבנים / תותים / ענבים או פרוסת אבטיח קטנה.



המיתוס: מיץ פרי טבעי בריא
האמת: לא ממש, כוס מיץ פירות טבעי מכילה 6-8 כפיות סוכר, תלוי בגודל הכוס. ההרגל לשתות כוס מיץ בבוקר גורם לעלייה ברמות הסוכר והאינסולין, דבר שעלול לעכב ירידה במשקל ולשבש את רמות הסוכר.



המיתוס: אכילת פרי על הבוקר, טובה לדיאטה
האמת: רצוי לא להתחיל את היום עם אכילת פירות, משום שכמות גדולה של סוכר בבוקר עלולה לגרום להאטה בקצב הירידה במשקל. את הפירות מומלץ לאכול בין הארוחות כשמתחשק דווקא  משהו מתוק, ולא  יחד עם הארוחה. רצוי לא לאכול פירות בבת אחת כדי לא לצרוך יותר מדי סוכר בו זמנית.

תפריט ניווט תחתון