את החופשה הגדולה שהוציאה אותנו מהשגרה, מחליפה עונת החגים הרוויה בארוחות ובמיני טעמים. אולגה רז, לשעבר מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה, המרכז הרפואי תל-אביב, מציידת בעצות דלות שומן לחגים וגם לימים שלפני ואחרי. חג שמח
- למבשלים - מי שמכין בעצמו את התבשילים לארוחה, מומלץ שימנע מטעימות מיותרות. אם טועמים אז ממש על קצה המזלג.
- ביום ארוחת החג – אכלו רגיל, לפני היציאה לארוחת החג הגדולה אכלו ארוחה קטנה/קלה, כדי שלא תגיעו אל השולחן רעבים.
- בשם הצמצום - צמצמו את מגוון המזונות על השולחן, מגוון גדול גורם לשיבוש תהליך הבקרה על צריכת המזון במוח. לא לדאוג – יבוא אליכם לארוחה ם בשנה הבאה.
- ועוד בשם הצמצום - הכינו עד שתי מנות בשריות מתוך המגוון; בשר רזה, עוף, דגים. הכינו מנה אחת של תוספת פחמימה; אורז/קוסקוס/תפו"א/בטטה. גוונו דווקא בירקות, 3-4 מנות במגוון צורות הכנה.
- תפוח בדבש – השילוב המומלץ של תפוח בדבש כולל פרוסת תפוח וטיפה דבש, לא חצי צנצנת דבש.
- רימון - פרי שמכיל סוכר, ניתן לאכול עד ¼ רימון כמיטב המסורת ולא יותר.
- על הגפילטע - הגרסה הפולנית של הגפילטע פיש מאפשרת להכינו עם סוכרזית, אף אחד לא ירגיש בהבדל. ככלל, במנות שמצריכות תוספת סוכר ניתן להוסיף סוכרזית כדי לחזק את המתיקות ולהפחית את הקלוריות.
- הפחיתו שמן - שמרו על היד המוסיפה את השמן לאוכל. נדיבות יתרה בשמן, אמנם משפרת את הטעם אך מכפילה ואף משלשת את כמות הקלוריות.
- הגבירו שתייה – במהלך הארוחה מותר ואפילו רצוי לשתות מים ומשקאות דיאטטיים. שתייה דווקא מסייעת בהגברת תחושת שובע.
- הגבילו יין – יין מתוק או מיץ ענבים, לגמו בהגבלה. העדיפו ללגום יין אדום וגם אותו לגמו בהגבלה.
- קינוח? אחרי שתושיטו יד למנת קינוח אחת, אם בכלל, התרחקו מהשולחן ואל תתקרבו שוב אל שולחן הקינוחים.
- חופשה פעילה – נצלו את ימי החופש לפעילות גופנית מהנה.
- וליום שאחרי - החג נמשך ארבעה ימים, השאירו אוכל על המדפים במרכולים, ליום הראשון שאחרי החג...