תוכן עניינים

את החופשה הגדולה שהוציאה אותנו מהשגרה, מחליפה עונת החגים הרוויה בארוחות ובמיני טעמים.  אולגה רז, לשעבר מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה, המרכז הרפואי תל-אביב, מציידת בעצות דלות שומן לחגים וגם לימים שלפני ואחרי. חג שמח

 

 

  • למבשלים - מי שמכין בעצמו את התבשילים לארוחה, מומלץ  שימנע מטעימות מיותרות. אם טועמים אז ממש על קצה המזלג.

  • ביום ארוחת החג – אכלו רגיל, לפני היציאה לארוחת החג הגדולה אכלו ארוחה קטנה/קלה, כדי שלא תגיעו אל השולחן רעבים.

  • בשם הצמצום - צמצמו את מגוון המזונות על השולחן, מגוון גדול גורם לשיבוש תהליך הבקרה על צריכת המזון במוח. לא לדאוג – יבוא אליכם  לארוחה ם בשנה הבאה.

  • ועוד בשם הצמצום - הכינו עד שתי מנות בשריות מתוך המגוון; בשר רזה, עוף, דגים. הכינו מנה אחת של תוספת פחמימה; אורז/קוסקוס/תפו"א/בטטה. גוונו דווקא בירקות, 3-4 מנות במגוון צורות הכנה.

  • תפוח בדבש – השילוב המומלץ של תפוח בדבש כולל פרוסת תפוח וטיפה דבש, לא חצי צנצנת דבש.

  • רימון - פרי שמכיל סוכר, ניתן לאכול עד ¼ רימון כמיטב המסורת ולא יותר.

  • על הגפילטע - הגרסה הפולנית של הגפילטע פיש מאפשרת להכינו עם סוכרזית, אף אחד לא ירגיש בהבדל. ככלל, במנות שמצריכות תוספת סוכר ניתן להוסיף סוכרזית כדי  לחזק את המתיקות ולהפחית את הקלוריות.

  • הפחיתו שמן - שמרו על היד המוסיפה את השמן לאוכל.  נדיבות יתרה בשמן, אמנם משפרת את הטעם אך מכפילה ואף משלשת את כמות הקלוריות.

  • הגבירו שתייה – במהלך הארוחה מותר ואפילו רצוי לשתות מים ומשקאות דיאטטיים. שתייה דווקא מסייעת בהגברת תחושת שובע.

  • הגבילו יין – יין מתוק או מיץ ענבים, לגמו בהגבלה. העדיפו ללגום יין אדום וגם אותו לגמו בהגבלה.

  •  קינוח? אחרי שתושיטו יד למנת קינוח אחת, אם בכלל, התרחקו מהשולחן ואל  תתקרבו שוב אל שולחן הקינוחים. 

  • חופשה פעילה – נצלו את ימי החופש לפעילות גופנית מהנה.

  • וליום שאחרי - החג נמשך ארבעה ימים, השאירו אוכל על המדפים במרכולים, ליום הראשון שאחרי החג...

תפריט ניווט תחתון