איך לשמור על הזוגיות בהיריון


דואר אלקטרוני וואטסאפ לינקדאין פייסבוק

לפרטנר/ית שלך במסע להורות יש חלק נכבד במסע להורות. גם הם חווים פרץ של רגשות, חרדות ואפילו הזדהות פיזית כמו עלייה במשקל. אז מה עובר עליהם ואיך שומרים על זוגיות / שותפות יציבה בתקופה מלאת שינויים? הנה כמה רעיונות שיפתחו לך את הראש

קלישאת הקלישאות בהיריון היא צילומי הזוגיות הרומנטיים של הצלמים המקצועיים המתמחים בתחום. ברובם רואים זוג מחובק, מחויך ומאוהב. המציאות, לפעמים כמובן, יכולה להיות מעט שונה. בשעה שיש זוגות שההיריון והציפיה להתרחבות המשפחה מקרבת ביניהם ומשפרת את הקשר שלהם, אצל זוגות אחרים תקופת ההיריון יכולה להיות גם עמוסת מתחים המשפיעים על הזוגיות. בני / בנות הזוג שלנו יכולים לחוות רגשות עמוקים, להיות מושפעים מהשינויים הפיזיים והרגשיים שעוברים על האישה שנושאת את ההיריון ולפעמים גם לחוות בדידות כשהאישה מעדיפה להתמודד לבדה עם הקשיים שלה.
מה אפשר לעשות כדי להתמודד בהצלחה עם התקופה המורכבת? הנה כמה רעיונות:

להבין מה עובר על הפרטנר/ית שלך
הפרטנר/ת שלך חווה אותך בתקופת ההיריון, את מצבי הרוח הקיצוניים שלך ולפעמים גם ממלא במסירות אחרי חשקים קולינריים לא שגרתיים (מי אמרה פלאפל ושוקולד ב2 בלילה?!). אך חשוב להבין שגם עליו/ה עוברים דברים. אז נכון, הפרטנרים שלך לא הורמונליים כי בכל זאת הטבע משפיע רק על האישה שעוברת בפועל את ההיריון אבל גם הוא או היא, בדרכם, עוברים את המסע לילד. ייתכן וגם הם מתוחים, לחוצים וחוששים מההורות ומההתמודדות שלהם איתה. יכול להיות שגם הם חווים קושי בהכלה ובהתמודדות עם מה שעובר עלייך. אחרי הכל, קרשה לראות את מי שאוהבים בסיטואציות של בכי, כאבים, קושי להירדם או סיוטים. על חלומות בהריון אגב, אפשר לקרוא עוד במאמר הזה (קישור למאמר על החלומות).


תקשורת, תקשורת, תקשורת
תקשורת טובה בינך לבין הפרטנר/ית שלך יכולה לעשות רק טוב למערכת היחסים. תקשורת היא בכלל כלי מעולה לפתרון בעיות בכל תחום ובתחום הזוגי בפרט. כדאי שתסבירי את הסיטואציה בה את נמצאת, תחלקי את ההסברים שקיבלת מהרופאים המלווים שלך (בייחוד לגבי השינויים ההורמונליים), תשתפי בהרגשות שלך. יכול להיות שאת מרגישה שהפרטנר/ית שלך לא קשוב מספיק או לא מכיל אותך מספיק ואז חשוב שתגידי לו/ה את זה, אך לא בצורת הטחת האשמות. לפני השיחה נסי להתמקד: האם קשה לך עם השינויים הפיזיים, עם הדימוי העצמי שלך שנמצא בירידה או שאולי את זקוקה לחופשה או לשקט. ככל שאת תדעי להגדיר לעצמך מה את מרגישה ומה את צריכה, ככה תבואי מוכנה והשיחה תהיי אפקטיבית. עוד טיפ: בואי בטוב. ככל שתייצרי יותר מרחב לשיחה פתוחה ואינטימית, כך תרוויחי פעמיים: הקלה מעצם פתיחת הנושא והשיתוף ואינטימיות ששיחת נפש מייצרת בדרך כלל. זוגות רבים מדווחים על משברים בתקופת ההיריון. אם אתם לא מצליחים לייצר שיח הרמוני ומפרה, אתם לגמרי יכולים להיעזר באיש מקצוע מנוסה שיידע להדריך אתכם איך לצלוח את התקופה הזאת ולהגיע להורות מוכנים וקרובים זה לזה.

זה הזמן ללמוד לבקש עזרה
גם אם את האישה הכי עצמאית בעולם וכל יכולה – ההיריון הוא תקופה מאתגרת שמעמידה אותך במצב של כמעט חוסר שליטה על הגוף והנפש שלך. מצב בו את חייבת עזרה. עזרה רפואית (תוספי מזון כמו ברזל, פעילות גופנית מותאמת, דיאטה מונעת סוכרת וכן הלאה), עזרה פיזית וגם עזרה נפשית לפעמים. אם את מתקשה בתחום ולא יודעת לבקש עזרה, זאת בדיוק התקופה להתחיל לתרגל. יכול להיות שאת מרגישה שבקשת עזרה פוגעת בעצמאותך אך ההיפך הוא הנכון. אישה חזקה היא אישה שיודעת להשיג עזרה ובזמן. בסעיף הקודם בו המלצנו לך לנסח את הצרכים שלך מול הפרטנר/ית שלך. כעת נמליץ לך להגדיר מהן הדרכים שיכולות לסייע לך. איך אפשר לעזור לך. ממש לחשוב על רעיונות פרקטיים שיכולים להקל עליך. כשהפרטנר/ית שלך נענים לבקשות שלך את תרגישי שאת לא לבד והם ירגישו שהם נוטלים חלק מעשי במסע. התוצאה היא תחושת שותפות, ערך וקרבה.

הגיע הזמן לבלות: יצירת חוויות משותפות
כשקשה לך בהריון, יכול להיות שיותר קל לך להישען על הפרטנר/ת שלך ולחפש מקום בטוח להקל על התסכול שלך. אין ספק שהכאבים הפיזיים, תחושת הכובד וההשמנה, הצרבות ומה לא מקשים עליך ולפעמים כל מה שאת רוצה הוא להדליק את המזגן ולהשתרע על הספה מול הטלוויזיה. הפרטנר/ית בתגובה יכול להרגיש מוזנח וחסר אונים והדרך למריבות קצרה מאוד. יצירת חוויות משותפות לשניכם יכולה גם להקל עליכם וגם לקרב ביניכם. ייתכן אגב שעצם התכנון של החוויה אליה תלכו וזה לא משנה אם מדובר בבילוי בבריכה, ארוחה במסעדה או סדנה זוגית, כבר יעסיק אותך ויסיח את דעתך מהמכאובים שלך. החוויה המשותפת עשויה לשפר את ההרגשה הפיזית והנפשית שלך ועל הדרך להעניק את תשומת הלב שכל כך דרושה לפרטנר/ית שלך ולמערכת היחסים שלכם. כדאי שתזכרי שהתקופה הזאת היא בעצם הזמן האחרון שלכם בהרכב הזה. כזוג רווק נטול דאגות אם אין לך עדיין ילדים, למשל. ריכזנו כמה הצעות לפעילויות כאלה כאן (קישור לכתבה על בילויים ופינוקים בהיריון)

ומה עם הסקס
יש נשים שחוות עלייה בחשק המיני בתקופת ההיריון (אתן יכולות להמשיך לפסקה הבאה בכתבה) ואילו אחרות חוות ירידה ניכרת, במיוחד בתחילת ההיריון עמוסת הבחילות וההקאות ובסופו. גם המתח הנפשי שלך חלק מהנשים בתקופה הרגישה כזאת גורם להן לרצות להתרחק מהפרטנר/ית ולא לרצות במגע. אבל המגע – בהסכמה מלאה, כמובן – הוא חשוב. הוא חשוב לך, להרגשה הפיזית והנפשית שלך והוא חשוב למערכת היחסים שלכם. זה לגמרי מובן אם את לא רוצה או לא יכולה אבל אם את רוצה ולא יכולה, אל תוותרי. עוד על סקס ומיניות בהריון תוכלי לקרוא כאן (קישור לכתבה סקס בהיריון)

אז מה היה לנו? זוגיות או שותפות בתקופת ההיריון יכולים להיות עניין מורכב. עם תשומת הלב הנכונה, תקשורת תקינה ובעיקר רגישות מצד כל המעורבות, תוכלו לצלוח את המסע ואפילו להגיע להורות קרובים ושלמים יותר, ביחד ולחוד.