כל מה שצריך לדעת על סקס בהריון
הידעת? המחקרים החדשים מוכיחים שסקס טוב בשבילך ועבור הקשר הזוגי שלך בתקופת ההיריון.
אבל יש אבל: מתי מותר ומתי צריך להימנע מקיום יחסי מין ואיך מתמודדים עם החשק והקושי הפיזי? כל מה שצריך לדעת על סקס בהיריון
אם בעבר היה נהוג לחשוב שיחסי מין משפיעים לרעה על ההיריון, כיום אנו יודעים שזה לא נכון ואפילו להפך. המחקרים החדשים מצביעים על השפעה חיובית של יחסי מין על האישה בפרט ועל מערכת היחסים הזוגית כולה.
מאחר וכל אישה שונה מרעותה, יש נשים שמרגישות סקסיות ומושכות בהיריון (והחשק המיני שלהן בהתאם) ולעומתן נשים שלא יכולות לסבול את המראה שלהן ואת התחושות הפיזיות וסקס הוא הדבר האחרון שמעניין אותן.
למה זה קורה? כי בזמן ההיריון את חווה המון שינויים, רגשיים ומנטליים אבל בראש ובראשונה, פיזיים. הגוף שלך משתנה ואת חשה בהבדלים שמתגברים מחודש לחודש ובמיוחד לקראת סוף ההיריון כשאת "כבדה", השדיים גדושים ואיברי המין רגישים. אה, וחם לך. לא משנה אם קיץ או חורף בחוץ, חם לנו בהיריון.
אז רגע לפני שנכנסים למיטה, כדאי לקחת בחשבון את כל השינויים האלה ולהתכונן כדי שהמפגש המיני יהיה מהנה וישמור עליך ועל העובר שבבטנך.
מותר ואסור בסקס בהריון
כשמדובר בהיריון תקין לחלוטין – אין בעיה לקיים יחסי מין. התדירות לא משנה, את יכולה לעשות את זה כל יום או פעם בשבוע, בכל מקרה כלל האצבע נשאר: כל עוד ההיריון תקין, ניתן לקיים יחסי מין.
נשים וגברים רבים חווים חרדות סביב קיום יחסי המין והפחד לפגוע בעובר. אז אפשר להירגע: העובר מוגן על ידי שק מי השפיר ובצוואר הרחם מצוי ריר שלא מאפשר כניסת זרע לחלל הרחם.
מתי אסור לקיים יחסי מין? בכל מצב שעלול לסכן אותך או את העובר, בהיריון בסיכון, במקרה של צירים מוקדמים, צוואר רחם מקוצר, גורמי סיכון ללידה מוקדמת ועוד. בדרך כלל, אם את במצב מסכן היריון, הרופא המלווה ינחה אותך לגביו. אם יש לך ספק, תשאלי. חשוב שתגיעי למיטה רגועה.
שימי לב במיוחד לשליש השלישי של ההיריון. אורגזמה מכווצת את הרחם ויוצרת מעין "צירים". צירים אלה מגבירים את הלחץ על צוואר הרחם ולכן קיום יחסי מין אסור עבור נשים בהיריון בסיכון כי הם עלולים לגרום ללידה מוקדמת. בנוסף, בנוזל הזרע עצמו מצוי חומר (prostaglandins) שבבואו במגע עם הרחם משרה צירים והתכווצויות. חשוב שתדעי את כל אלה כי בשליש השלישי קיים חשש מוגבר שגם אישה בהריון תקין תבלבל את ההתכווצויות של האורגזמה עם צירים אמיתיים.
עוד מצבים שמחייבים תשומת לב הם דימום וגינלי שדורש בדיקת רופא מיידית, שלית פתח נמוכה (קרובה לצוואר הרחם) שיש חשש להיפרדותה, ירידת מים (חשש לזיהום ברחם), הריון של תאומים או שלישייה (סיכון ללידה מוקדמת).
שאלה שעולה הרבה בנושא היא האם יש תנוחות שאסורות בהיריון. אז שאלנו את המומחים שלנו והתשובה היא שבעיקרון, אין. כלומר, יחסי המין צריכים להתקיים בתנוחה שנוחה לך, שלא גורמת לך לכאבים. צריך לשים לב למצב אחד בעיקר – שכיבה ממושכת על הגב. כי ככל שההיריון מתקדם, שכיבה ממושכת על הגב עלולה לגרום לרחם לחסום את כלי הדם הגדולים בבטן.
יחסי מין בכלל ובהיריון בפרט מצריכים משני בני הזוג תקשורת טובה, הבנה והקשבה. אם את מרגישה שאת לא רוצה או לא יכולה, דברי על כך עם בן הזוג שלך. התייעצי עם המומחים שלנו, אם יש צורך במציאת פתרונות. למשל, יכול להיות שתגלי שהתנוחה המיסיונרית (שכיבה על הגב כשבן הזוג עליך) מקשה עליך ואילו תנוחות אחרות כמו ישיבה על בן הזוג או שכיבה על הצד יכולה להקל עליך.
ועוד שאלה שעולה הרבה בנושא היא האם מותר לקיים מין אוראלי בהריון וכאן התשובה קלה: כן. יש רק כוכבית אחת כאן והיא שיש להימנע מנשיפת אוויר לנרתיק כי הפעולה הזאת עלולה לגרום לתסחיף אוויר מסוכן.
מומחי ליס ממליצים:
התנוחה המומלצת ליחסי מין היא "כפיות" כיוון שהיא לא מחייבת חדירה עמוקה.
כדי להקל על האישה – מומלץ להשתמש בחומר סיכוך על בסיס מים שירכך את החדירה.
אין בעיה לגעת בשדיים של האישה אבל יש לקחת בחשבון את הגודש ואת הרגישות בתקופה זו.
החשק המיני בתקופת ההיריון
החשק המיני של האישה מושפע מגורמים שונים אבל בראש ובראשונה מדובר בעניין אינדיבידואלי שלא ניתן לצפות אותו מראש. גם אישה שהיא מינית מאוד בדרך כלל יכולה לחוות ירידה משמעותית בחשק במיני ואילו אחרת יכולה לא לחוות שום שינוי. אצל נשים רבות יש תנודות, בעיקר בהתאם לשלבי ההיריון בכלל ובשליש הראשון בעיקר. השליש הראשון הוא השליש שיש בו הכי הרבה שינויים הורמונליים ותופעות לוואי לא נעימות כמו הקאות ובחילות. במצב כזה הדבר האחרון שאת יכולה לחשוב עליו הוא סקס. גם בשליש האחרון את עלולה לחוות ירידה בחשק המיני בגלל תופעות פיזיות כמו כאבי גב והמשקל שעולה בהתמדה. אצל נשים מסוימות מספיק מבט במראה בגוף המשתנה כדי להוריד את החשק המיני. לצד אלה יש נשים רבות שחוות חרדה לקראת הלידה המתקרבת, פחד מהעתיד, מצב העובר ותהליך הלידה עצמו. נסי למצוא דרכים להירגע, דרכים שיקלו עליך ועל ההתמודדות עם התקופה.