איך לספר שאת בהריון- ההריון שלי


דואר אלקטרוני וואטסאפ לינקדאין פייסבוק


איך לספר שאת בהריון?

לספר או לא לספר? מתי הכי כדאי לבשר שאת בהריון? ואחרי שהחלטת, איך לספר בדרך בלתי נשכחת? יש לנו כמה רעיונות בשבילך איך לעשות את זה. רק אל תשכחי לתעד!

דנה גרוצקי בחרה בדרך מקורית לבשר לכולם שיש לה תאומים בבטן: היא הגיעה לבני משפחתה, חבריה הקרובים והקולגות שלה כמו גיא פינס וניב רסקין איתם היא מגישה תוכניות, עם צילום האולטרסאונד בו שני לבבות פועמים. את התגובות (המופתעות, בטח מופתעות) על הבשורה היא ערכה לסרטון מרגש עד דמעות שעלה באינסטגרם שלה וזכה למאות אלפי צפיות.
ומה איתך? אחרי שקיבלת את הבשורה המשמחת את בטח מתלבטת האם ומתי לספר שאת בהריון. הגיוני. הריון הוא אחד האירועים הכי חשובים והכי משמחים שיש ולפעמים פשוט אי אפשר להתאפק ויש דחף לרוץ ולספר לכולם ומצד שני, התלבטות: לספר עוד לפני שראינו דופק? מה יהיה עם ההיריון לא יתפתח כשורה? וגם מה נכון לעשות לפני שמספרים בעבודה, לבוס ולקולגות? פייר? דילמה.

מתי לספר? כל אחת – בזמן שלה
התשובה לשאלה האם לספר ולשאלה שבאה אחריה – מתי לספר, תלויה רק בך. אין תשובה אחת שמתאימה ונכונה לכולם, כמו שאין הריון אחד דומה למשנהו. לכל אחת יש את מה שגורם לה להרגיש בנוח ולפיו היא תבחר האם לספר ומתי לספר. רק את יודעת מה עברת בדרך להריון הזה, האם הוא הריון בסיכון, מה יגרום לך להרגיש נוח יותר – לספר מוקדם או מאוחר, האם יש מישהו שאת רוצה או צריכה לצידך בתקופה רגישה זו ועוד.

תזמון הבשורה – לספר מוקדם
כמו בכל דבר בחיים, לכל בחירה יש יתרונות וחסרונות. אם את בוחרת לספר ממש מוקדם, בשבועות הראשונים של ההיריון, את יכולה ליהנות מתמיכה של הקרובים אליך. היריון בכלל ותחילתו בפרט כרוכים בשורה של תופעות לוואי כמו עייפות, בחילות והקאות. בני משפחה וחברים שיידעו על הריונך יכולים לעזור לך בתקופה מורכבת זו ואם יש לך כבר ילד או ילדים בבית, גם לסייע לך איתם.

תזמון הבשורה – לספר מאוחר יותר
יש נשים שמעדיפות לחכות לתום השליש הראשון של ההיריון (במיוחד בהריון ראשון) אחרי שכבר נצפה דופק יציב ותקין בבדיקת אולטרסאונד, נערכו מספר בדיקות חשובות אצל הרופא ונקבע תאריך משוער ללידה. בדיקה זו נותנת ביטחון מסוים ואז אפשר לספר להורים, לאחים והאחיות ולחברים הקרובים.
יש נשים שמחליטות לחכות גם אחרי השליש הראשון ואפילו יותר. לכל אחת הסיבות שלה. יש כאלה שמאמינות ב"עין הרע", יש נשים שעברו טיפולי פוריות מפרכים שנמשכו זמן רב ויש מי שסבלו מהפלות והן חוששות לבשר על ההיריון הצפוי וזה מובן מאוד.
החיסרון של הבשורה המאוחרת הוא היעדר התמיכה הפיזית והנפשית שנובעת מההבנה של מצבך. אבל אם את בוחרת לחכות כדאי שתדעי שיש גם משהו מאוד מרגש, אפילו קסום, בתקופה הזאת בה רק את והאבא המיועד יודעים שבקרוב תהיו הורים לבייבי. תוכלו לנצל את התקופה הזאת בה רק אתם חולקים סוד משותף ולהשקיע בקשר שלכם, רגע לפני שאתם מרחיבים את המשפחה ומוותרים על שעות שינה.

הגיע העת לבשר: למי מספרים?
אז גם אם את לא רוצה להתאפק ויש לך דחף לספר לכל העולם ברגע שמקלון הבדיקה הראה שני פסים וגם אם את בוחרת לחכות, בואי נדבר רגע על הבשורה עצמה. את יכולה לפרסם פוסט בפייסבוק ואפילו להוסיף צילום של בדיקת הריון חיובית ואת גם יכולה לבחור לספר בהדרגה. למשל, קודם לאבא ואימא, אחר כך לאחים, לאחר מכן לחברים ולבסוף בעבודה. כל אחת וסדרי העדיפויות והקרבה שלה למי שהיא מספרת.
כדאי לזכור כאן שני דברים: הראשון הוא שאנשים לפעמים מתקשים לשמור סוד או שהם עלולים לפלוט לאוזניים לא נכונות את דבר ההיריון. השני, שהבטן התופחת עלולה להסגיר אותך, במיוחד אם חשבת לחכות והיא תצא מוקדם.

איך לספר שאת בהריון? 10 רעיונות מרגשים, מצחיקים ודרמטיים
אין כמו לספר פנים מול פנים ולראות מקרוב את התגובות של האנשים הקרובים אלייך, שאוהבים אותך, שיקפצו עליך, יחבקו אותך ויעשו הכל כדי להראות לך שהם שמחים איתך. אבל מי אמר שצריך לספר במילים שגרתית כמו "אימא, אבא, יש לי משהו לספר לכם"? אפשר לעשות זאת בדרכים מעט יותר מקוריות:

1. היי, סבתא! – בביקור הבא שלך אצל אימא, החליפי את ״היי אימא״ ב-״היי סבתא!״ (גם סבתוש וסבאל'ה הולך). כדאי מאוד שבן הזוג שלך יעמוד בזווית מתאימה לתיעוד התגובה הנרגשת.

2. בדיקת הריון חיובית / צילום אולטראסאונד – להגיד "אימא, בואי תראי רגע משהו", לשמור על ארשת פנים הכי אטומה שאפשר ואז להראות לה את הבדיקה או צילום שלה. לא לשכוח לצלם!

3. ציור בטן – רעיון שמתאים במיוחד בקיץ. ללכת לים/בריכה כשעל הבטן את מציירת או מדביקה איור של הסימן פלוס או בקבוק / מוצץ. התגובות לא יאחרו להגיע! גם כאן שימי לב לתיעוד, צלמי את הבטן לפני הבשורה, בעת הבשורה ואחריה (את, אימא או מי שבישרת לו והבטן).

4. הודעה בקינוח – הזמינו לארוחת ערב והגישו לאורחים קינוח עוגה עם ציור של תינוק או כיתוב "מזל טוב על ההיריון!".

5. אימא, הבאתי לך מתנה – קני בובת תינוק או תינוקת או אפילו מוצץ וחיתול טטרה ועטפי אותה באריזת מתנה. כשאימא תפתח את האריזה היא תבין מיד שהמתנה האמיתית בדרך!

6. בשורה בעטיפת מתנה – את בדיקת ההיריון הביתית שמים בקופסה יפה ועוטפים באריזת מתנה מסקרנת ומושקעת. כשאת מגיעה לבשר, תגישי את המתנה ותוכלי לתעד מהצד את מי שיפתח את המתנה וימצא בה את הבדיקה.

7. ספר השמות הגדול – גשי לחנות ספרים והצטיידי בספר שמות לילדים. הגיעי עם הספר למי שאת רוצה לבשר לו את דבר ההיריון ותגידי לו שאת רוצה להתייעץ עם שם לילד/ה. בדרך כלל מי שאת מבשרת לו, יבין מיד מה קורה כאן.

8. ספר אישי – כשמספרים להורים, משני הצדדים, במיוחד בהריון ראשון מדובר בהתרגשות עצומה. ההתרגשות תהיה מושלמת אם תגישי להם ספר הדרכה שיכין אותם למעמד.

9. הודעה על חולצה – קבעו עם ההורים, האחים או החברים והגיעו למפגש עם חולצות שמודפס עליהן "אימא" ו"אבא".

10. הילד/ה הבכור נכנס לפעולה – אם יש לך כבר ילד או ילדה, את יכולה להלביש אותו בחולצה שעליה כתוב "אח/ות בכור/ה חדש/ה" , "האח/ות הכי טוב/ה בעולם", ״אח/ות על מלא״ ולבוא איתה לבשר על דבר ההיריון.


מה שלא תחליטי, אנחנו איתך. ואם מתחשק לך לשתף, אנחנו נשמח לראות תיעוד של הרגע המרגש!