מסע הקניות שאת הכי מחכה לו: לקראת הלידה
היצע המוצרים, הרהיטים והאביזרים לתינוקות עצום ומגוון ובהתאם גם ההוצאות. מה את חייבת לקנות ועל מה כדאי לוותר, איך לקנות חכם, ליהנות מהדרך ולהשאיר גם מקום למתנות? הכל במדריך שהכנו לך
אם יש משהו ש(כמעט) כולנו מחכות לו הוא הקניות לקראת הבייבי החדש.
יש מי שריהוט ועיצוב חדר התינוק/ת עושה לה את זה והיא יכולה להסתובב שעות בחנויות ובאתרי האינטרנט הייעודיים ואילו יש כאלה שיאהבו את בחירת הבגדים הקטנטנים מבדים רכים ובצבעים מתוקים. אם את (כמונו) חובבת שופינג, את בטח כבר מכירה את הרשתות, החנויות, האתרים והמותגים, את מכירה את המבחר עצום ויש מצב שאת רוצה פשוט הכל! אבל רצונות בצד, המציאות במרכז: הרחבת המשפחה כרוכה בהוצאות רבות ואת צריכה להיות מחושבת ומתוכננת. אז באנו כדי לעשות סדר בין מה שאת באמת לקנות לחודשים הראשונים, מה אפשר לנסות לקבל או להשיג מיד שניה ומה אפשר לשמור תחת ״רשימת מתנות״ ולבקש מחברים ומשפחה.
והנה כבר טיפ ראשון: אם שואלים אותך מה תרצי כמתנה ללידה, ועוד לא הספקת לחשוב – תמיד אפשר לבקש גיפט קארד לחנות, אתר או רשת שאת אוהבת ולקנות מה שאת בוחרת לך ולבייבי שלך.
הכנת החדר לתינוק
בחודשים הראשונים לחיי התינוק הוא ישן בדרך כלל עם ההורים במיטה מתחברת או עריסה קטנה. זאת הזדמנות להזכיר שהמלצת משרד הבריאות היא להשאיר את התינוק בחדר ההורים עד גיל שנה. את יכולה לבחור בעריסה או במיטה המתחברת למיטת ההורים. בהמשך, נעביר למיטת תינוק.
אם את לא רוצה להוציא מאות שקלים על מיטה לחודשים ספורים את יכולה לבחור בהשכרה. חברות שונות מציעות השכרה של מיטה המתחברת למיטת ההורים בעלות חודשית. בסיום השימוש מחזירים את המיטה ואז גם חוסכים באחסון.
קבוצות הפייסבוק הייעודיות לאמהות, מרקטפלייס וקבוצות יד שנייה מציעות אף הן את הפריטים הנחוצים במחירים משתלמים.
בנוסף לעריסה / מיטה, תצטרכי גם שידת החתלה וגם אותה ניתן להשיג חדשה או ביד שנייה. מוניטור ומצלמה הם גם פריט ששווה לשקול לרכוש מההתחלה וגם כאן המבחר עצום ואפשר למצוא פתרונות במחירים טובים גם בהזמנות מעבר לים.
בפינת המותרות: פריטים דקורטיבים, צעצועים תואמי גיל, שטיח, כורסא או כיסא נדנדה ללילות קשים ועוד.
זכרי שאפשר להשיג כמעט הכל מחברים, שכנים ומכרים שמוסרים את הציוד שלהם אחרי שסיימו להשתמש בו. מדובר בחיסכון של הרבה כסף וכדאי לך לבדוק את האפשרות לפני שאת שולפת את האשראי.
שדרוג פריטים יד שנייה
אם את מקבלת פריטים מיד שנייה ורוצה לתת טאץ' אישי משלך תוכלי להוסיף מזרן חדש למיטה, מצעים – בעיקר סדינים – מפנקים, ידיות מתוקות בשידת ההחתלה, משטח החתלה ספוגי רך עם כיסוי חמוד, מובייל מעל המיטה, נחשוש מסביב למיטה. אלה הן רק כמה דוגמאות לפריטים שאת יכולה להוסיף למיטה ולשדרג בעלות קטנה את הפריטים היקרים.
ציוד ליום יום
בתקופה הראשונה לחיי התינוק שלך תצטרכי ציוד הכרחי לטיפול לצד פריטים שיעשו לך סדר ויקלו על חייך: חיתולים, מגבונים ללא אלכוהול, משחת החתלה, מוצצים, אלכוהול 70% לחיטוי הטבור, צמר גפן, מספרים לציפורניים, חיתולי ׳טטרה׳ ומד חום.
יכול להיות שאת רוצה להיערך ולקנות כמויות גדולות של ציוד כדי לחסוך לעצמך טרחה והתרוצצויות עם בואו של הבייבי, אבל שימי לב שהתינוקות גדלים מהר ומשתנים מרגע לרגע ולכן מוטב לקנות מעט וממוקד. אם יש לך אפשרות, הזמיני מארזי לידה שמקבלים בחינם או בעלות מינימלית ברשתות הגדולות ומכילים דוגמיות של פריטים מחברות שונות. אם התינוק שלך יתחבר לבקבוק/מוצץ/תמ"ל תוכלי לרכוש כמות.
טיפ שיחסוך לך המון כסף: בחבילת הלידה שמקבלים בליס תמצאי מוצץ, בקבוק, חיתולים, תמ"ל, קרם החתלה ועוד המון מוצרים שאם התינוק שלך יאהב – זכית.
ומילה לגבי חיתולים: אם התינוק שלך נולד במשקל ממוצע ייתכן שתעברי מהר מאוד ממידת ניו בורן למידה 1, וכן הלאה, לכן אין טעם לרכוש ערימות של חיתולים אלא מספיק להצטייד ב2-3 חבילות.
הנקה והאכלה
אם תניקי ייתכן ותזדקקי למשאבת הנקה שאותה את יכולה להשכיר או לקנות וגם לפדים עבורך ומשחה לפטמות הכואבות.
אם תבחרי בהאכלה באמצעות תמ"ל כדאי להצטייד בבקבוקים וקופסת תחליף חלב אבל חכי עם הכמויות. כדאי לקנות מעט ואם התינוק מסתגל ואוהב לקנות עוד. זהו כלל אצבע טוב גם לגבי מוצצים ובעצם לכל מוצר שקשור לבייבי והוא גם יחסוך לך הרבה כסף. אחרי שתתקבעו על הבקבוק, התמ"ל והמוצץ הנבחרים תקני סטוק וכך תוכלי גם לרווח את זמני הניקיון. ברגע שתתקבעי על התמ"ל שהתינוק אוהב – תוכלי לקנות סטוקים במבצעים שיש מדי פעם.
מה שכן אפשר לקנות מראש הוא מתקן לייבוש בקבוקים וסטריליזטור לחיטוי.
אמבטיה
התאימי את האיבזור לתנאים שלך בבית. יש לך אמבטיה? דוש? כמה מקום יש לך בחדר הרחצה? כל אלו שאלות שכדאי לתת עליהן תשובות לפני שרוכשים את הציוד המתאים.
יש אמבטיות שמגיעות עם רגלי מתכת ויש כאלה שניתן להניח בתוך המקלחון או האמבטיה הביתית הגדולה.
יש גם מתקן שאפשר להניח בכיור והוא יתאים רק לחודשים הראשונים לחייו של התינוק בעוד האמבטיה יכולה לשמש אותך גם אחרי גיל שנתיים.
בתוך האמבטיה (או הגיגית – זה גם פתרון מעולה), כדאי להניח כרית צפה או מושב פלסטיק שמספק תמיכה לתינוק ומקל את הרחצה. גם כאן כדאי להתאים את האביזר לאמבטיה שבחרת.
לטובת הרחצה תצטרכי גם מגבת וכדי שיהיה לך נוח כדאי לבחור במגבת עם פטנט קשירה כך שאת יכולה לעטוף את הבייבי ביד אחת וביד השנייה לאחוז אותו. בתחילת חייו של התינוק רצוי לרחוץ אותו בשמן בלנאום או בקרם רחצה עדין מאוד ייעודי לתינוקות. לאחר מכן תוכלו לרכוש מוצרים אחרים לרחצה וחפיפה.
בגדים
אחד הפיתויים הגדולים הוא בגדי תינוקות. הכל מקסים, מתוק ונעים כל כך. אבל, מהר מאוד תגלי שהתינוק שלך גדל במהירות ולפעמים תספיקי להלביש פעמים ספורות והבגד כבר יהיה קטן. חוץ מזה, שבגדים הם אחת המתנות הנפוצות, אז קחי זאת בחשבון. בתור התחלה כדאי להכין 4-5 אוברולים, חולצות מעטפת, מכנסיים עם רגליות או גרביים לתינוקות שנולדים בחורף. כדאי להצטייד גם באבקת כביסה ומרכך שמיועדים לתינוקות.
ציוד לבילוי מחוץ לבית
הפריט הכי יקר, כנראה, שתקני או תקבלי הוא עגלה. כדי לצאת מבית החולים את צריכה עגלה או סלקל אז כדאי שכבר תצטיידי בהם לפני הלידה. העגלה תשמש אותך כמה שנים וחשוב שהיא תהיה נוחה לך מבחינת גובה ואחיזה. כדאי לבקר בחנות גדולה שמחזיקה מבחר מותגים ולבחור את העגלה המתאימה לך ביותר: הפרמטרים החשובים הם קלות הקיפול, משקל, נוחות עבורך (גובה, אחיזה), מקום איחסון מתחת לעגלה, ואפשרויות השימוש העתידיות – הפיכה לטיולון.
בנוסף, תצטרכי גם תיק החתלה נוח, רצוי כזה שמתאים לתלייה בעגלה, טטרה או כיסוי ייעודי למזרן העגלה וגם צעצוע שניתן לתלות בה.
עוד חשוב לקנות / להצטייד – מושב בטיחות לרכב. שימי לב שמבחינת חברות הביטוח, תוקפם של מושבי הבטיחות הוא ל- 5 שנים בלבד. בדקי את התוקף לפני שאת לוקחת מושב מיד שנייה או רוכשת חדש. לרכב כדאי לקנות גם צילייה, מראה דו כיוונית ומובייל או צעצוע שמתאים לתינוק.
סטייל, פינוקים ומותרות
ואחרי שקנינו את מה ש"צריך" כדאי להשאיר זמן ומקום גם לקניות שהן ״פיור פאן״. חנויות בוטיק עם בגדי מעצבים מחו"ל או מותגים מעוצבים. אפשר לקנות פריט אחד או שניים ואפשר לבקש מתנות או גיפט כארדים לחנויות האלה.
ריכזנו כאן את עיקרי הדברים שאת באמת צריכה. בשורה התחתונה? שלבי. צרי לעצמך סדר עדיפויות שיאפשר לך ליהנות מקנייה של פריטים חדשים בתקציב מסודר, מקבלה של מתנות שוות וגם מחשיבה על הסביבה ושימוש חוזר בפריטים מיד שניה.