תזונה בטיפול הנוירוכירוגי


דואר אלקטרוני וואטסאפ לינקדאין פייסבוק

הטיפול התזונתי הוא חלק בלתי נפרד מהטיפול במחלקה הנוירוכירורגית. במקרים רבים חולים המתקבלים לניתוח או טיפול באופן דחוף או יזום נדרשים להתערבות תזונתית.

במצבים לאחר ניתוח ראש/גב עשויה להיות עליה משמעותית בדרישה לאנרגיה ולחלבון היכולה להוביל להתדרדרות במצבו התזונתי של המטופל והחמרה במצבו הכללי.
מטרת הטיפול התזונתי היא למנוע מצבי תת תזונה ע"י אספקת הצרכים התזונתיים הנדרשים והתאמה ליכולת האכילה של המטופל. באופן זה ניתן לתרום להפחתת משך זמן האשפוז והפחתת הסיכון לסיבוכים.

הייעוץ התזונתי ניתן באופן פרטני ע"י דיאטנית קלינית מוסמכת ע"י משרד הבריאות.

באילו מצבים מומלץ לפנות לדיאטנית?

  • תאבון ירוד
  • קשיי לעיסה ובליעה
  • הזנה דרך צינורית- זונדה/PEG
  • אי נוחות במערכת עיכול
  • רגישות או אלרגיה למזון
  • סוכרת
  • פצעי לחץ

דיאטנית המחלקה:
מור גנז morm@tlvmc.gov.il