עבודת הדיאטנים במערך המחלקות הפנימיות
בית החולים איכילוב כולל כ-10 מחלקות פנימיות.
לכל מחלקה פנימית צוותה דיאטנית קבועה, המהווה חלק אינטגרלי מהטיפול הכולל במטופלים במחלקה.
להיות דיאטנית במחלקה פנימית פירושו להיות חלק בלתי נפרד מהצוות הרב-מקצועי המטפל במחלקות האשפוז. במהלך העבודה אנו נפגשות עם מגוון המטופלים: מהמורכבים ביותר, המאושפזים לזמן ארוך, ועד כאלה שהגיעו לאשפוז עקב מחלה קלה ולמשך אשפוז קצר. השוני בין המטופלים במחלקות אלה מחייב אותנו להעמיק את הידע בכלל הנושאים בהם המחלקה מטפלת.
הדיאטנית במחלקה עוסקת במגוון רחב של התערבויות תזונתיות תוך התחשבות במצבו הרפואי של המטופל.
עבודת הדיאטנית כוללת:
- ביצוע הערכה תזונתית מקיפה:
- לקיחת אנמנזה תזונתית מהמטופל ומשפחתו.
- בחינת מצבו הרפואי.
- ניתוח בדיקות דם.
- ביצוע בדיקה גופנית ממוקדת תזונה.
- הערכה של מצבו התזונתי וסיכון להפרעות תזונתיות תלויות מחלה, כמו תת-תזונה.
- אבחון תזונתי:
- אבחנה של מצב תזונתי.
- קביעת יעדי ומטרות הטיפול התזונתי בהתאם למצבו של המטופל.
- תכנון תוכנית טיפול תזונתי אישית:
- התבססות על צרכים תזונתיים תלויי מחלה.
- התחשבות ברגישויות של החולה.
- הדרכה והמלצות לשחרור:
- הכנה לקראת שחרור המטופל מבית החולים.
מטרת הטיפול התזונתי העיקרית במחלקה הפנימית היא:
- אבחון המצב התזונתי של המטופל.
- שיפור המצב התזונתי של המאושפזים או בהתאם למצב מניעת התדרדרות במצב התזונתי שלהם.
הכלים העומדים לרשותנו הם:
- התאמת תפריט בית החולים למטופל לפי מצבו הרפואי.
- התאמת מרקם כלכלה למטופלים עם בעיות בליעה או בעיות בחלל הפה.
- מתן תפריט מועשר בפרטי העשרה מותאמים למטופלים עם סטטוס תזונתי ירוד או כאלה שלא מגיעים ליעדי הקלוריות והחלבון היומי.
- המלצה על שימוש במזון ייעודי משלים למטופלים, על פי הצורך. התאמת מזון ייעודי מתאים נעשית תוך בחינת מצבו הרפואי של המטופל.