תפריט ראשי עליון

תפריט עמוד

תפריט עמוד

מוסף הלב - הארץ


תוכן עניינים

מהו דפיברילטור?

מכשיר הדפיברילטור הוא מחשב קטן הפועל על סוללה ומבצע ניטור של התפקוד החשמלי של הלב ונכנס לפעולה כאשר הוא חש בהפרעת קצב. בהתאם להפרעת הקצב, הדפיברילטור (ICD) יטפל בהפרעה ע”י מתן קיצוב (שאינו מורגש ע”י החולה) או ע”י שוק חשמלי. מערכת הדפיברילטור כוללת מכשיר דפיברילטור ואלקטרודה אחת או יותר המושתלים בגוף. האלקטרודות הן חוטים מבודדים המעבירים את אותות הלב אל הדפיברילטור ואת האנרגיה מהדפיברילטור אל הלב. קצה אחד של כל אלקטרודה מחובר למכשיר עצמו והקצה השני ממוקם בתוך הלב או מתחת לעור, קרוב ללב.

כיצד פועלת מערכת הדפיברילטור?

כאשר המערכת מזהה האצה או האטה בקצב הלב, או סטייה משמעותית מקצב הלב התקין, היא בודקת באם מדובר בהפרעת קצב המסכנת חיים. במידת הצורך, המכשיר יבצע פעולות להפסקת הפרעת קצב הלב, בהתאם לתכנות שבוצע ע”י הרופא המטפל. תהליך זה נמשך ממספר שניות ועד למספר דקות.

כיצד משפיע הדפיברילטור?

המערכת משגיחה על ליבך ומנטרת את הקצב ללא הפסקה, 24 שעות ביממה. ברגע שהמערכת מזהה הפרעת קצב היא קובעת, אוטומטית, איזה סוג טיפול, אם בכלל, נדרש, ומספקת אותו. בדרך כלל, הפרעות קצב קלות יטופלו ע”י קיצוב מהיר והפרעות קצב מהירות יותר וממושכות יותר יטופלו באמצעות שוק חשמלי.

איך מבוצעת השתלת דפיברילטור?

מרבית ההשתלות הן אנדוקרדיאליות (מיקום האלקטרודות בתוך הלב). הרופא יחדיר את האלקטרודה לתוך הווריד, בדרך כלל דרך חתך קטן ליד עצם הבריח. לאחר מכן תושחל האלקטרודה דרך הוריד ותמוקם בתוך הלב. קצה האלקטרודה ישען במישרין על הדופן הפנימית של הלב.
לאחר שכל האלקטרודות מוקמו במקומן, הן נבדקות על מנת לוודא שהן חשות את אותות הלב ללא הפרעות. לאחר מכן, מקובעות האלקטרודות למקומן ומחוברות לדפיברילטור אותו ניתן למקם מתחת לעצם הבריח ממש מתחת לעור.

תפריט ניווט תחתון