תוכן עניינים

גם את מדלגת ממשימה למשימה בתחושה שאת טובעת ב'ים המטלות'?

ריבוי המשימות הוא מנת חלקן של נשים רבות המפתחות קריירה לצד טיפוח חיי משפחה. הרצון להספיק ולבצע הכל באופן מושלם, כרוך בלא מעט סטרס. האם ניתן לעשות אחרת?
בלה זרצקיס, פסיכותרפיסטית , מלמדת לטפח Self - Care  רגשי ומנטלי באמצעות Mindfulness&Compassion מספקת טיפים לטיפוח רגשי ומנטלי

להיות אישה בעידן המודרני והטכנולוגי זו משימת חיים מורכבת ומאתגרת. השאיפה להצליח ולהתקדם מבחינה מקצועית מתנגשת לא פעם ברצון לתפקד כאם מסורה ולגדל משפחה בריאה ומאושרת. נשים רבות מוצאות עצמן מג'נגלות בין קריירה, זוגיות, משפחה וניהול הבית, מצב הגורם ללחץ נפשי. ואם לא די בכך, השנה האחרונה מאז התפרצות נגיף הקורונה רק העצימה את תחושת הסטרס והציפה דילמות חדשות הן בקריירה והן במשפחה.

לחץ הוא תגובה טבעית לאירוע שמאיים עלינו, על כל יצור חי. בטבע כשחיה מרגישה מותקפת היא מגיבה לאיום באופן אוטומטי. גם אנחנו מגיבים באופן דומה לאירועים שמאיימים על חיינו, אך גם לאירועים שאינם באמת מאיימים על חיינו. בחיי היומיום מרבית האיומים הם מצבים "המסכנים" את תפיסת העצמי שלנו. אנחנו נשאבות לתוך אוטוסטרדת החיים, טובעות בתוך ים התפקידים ולא עוצרות רגע כדי לבדוק מה איתנו, איך אנחנו בתוך המרוץ המטורף הזה של החיים.

מה עושים על הלחץ והמתח?

לחץ ומתח שאינם מטופלים עלולים להפוך לתופעה אוטומטית וקבועה בשגרת חיינו ללא סיבה מוצדקת ואז גם אירועים יום יומיים כמו פקק בכביש, ויכוח עם אנשים, עומס בעבודה, איחור לפגישה או איבוד מפתח "יקפיצו אותנו" ואנחנו עלולים להרגיש דריכות ומתח פנימי שיכללו תסמינים של אירוע המאיים על חיינו: נשימה מואצת, דופק מהיר או עצבנות. התגובה שלנו היא בלתי מודעת ותסמינים של אירוע חד-פעמי עלולים להפוך לתסמינים קבועים וכרוניים.

האיזון שלנו מופר אם אנחנו לא זוכרות לטפל ברווחה האישית שלנו, אם אנחנו לא קובעות גבולות, אם אנחנו לא פנויות לתת מקום לעצמנו, המיכל הרגשי שלנו עלול לעלות על גדותיו, מתחיל להיווצר פקק של עומס רגשי ופיזי. לכל אחד מאיתנו יש גבול משלו כמה הוא יכול לשאת, להכיל. 




אז איך מטפחים  Self - Care בעידן לחוץ כל כך?

Self -Care  הוא המפתח לבריאות הרגשית, הנפשית והפיזית שלנו. הוא מאפשר להתמודד טוב יותר עם לחץ, סטרס, קונפליקטים והוא גם המפתח למערכת יחסים טובה יותר עם עצמנו ועם אחרים.

לפנייך ארבעה צעדים קטנים איתם תוכלי להתחיל:  

S - עצרי! Stop

הביאי את עצמך אל הרגע הנוכחי עם כוונה לגלות:

  • מה החוויה שלך עכשיו?
  • מחשבות - מה את אומרת לעצמך?, מהן התמונות שמופיעות בראשך כעת?
  • רגשות -איך את מרגישה עכשיו? נהנית, נסערת, נרגשת, עצובה וכו'.
  • תחושות - פיזיות, לחץ, אחיזה, קלילות.
  • להכיר את החוויה המתרחשת ממש עכשיו, גם אם לא נוח לך.

T – קחי! Take

  • קחי נשימה
  • היי במודעות  לנשימה. תני תשומת לב מלאה ועדינה לנשימה. לכל שאיפה לכל נשיפה, המתרחשת עכשיו, וברגע הבא, וברגע הבא. הנשימה יכולה לתפקד כעוגן לחזור אל רגע ההווה ולעזור לך לכוון למצב של מודעות ושקט פנימי.

O  - הרחיבי ! Open

פתחי והרחיבי את המודעות כלפי חוץ

הרחיבי את שדה המודעות שלך מעבר לנשימות, כך שהמודעות תכלול את התחושה של כל הגוף השלם, את היציבה שלך, הבעת פנייך ועכשיו תהיי מודעת גם כלפי חוץ למה שקורה סביבך: למראות, לקולות, לריחות וכו '. כמיטב יכולתך, הביאי את המודעות המורחבת לרגעים הבאים.

P - Proceed

המשיכי לגלות אפשרויות חדשות ללא ציפייה. אפשרי לתשומת ליבך לנוע לתוך העולם הסובב אותך, תדאגי לחוש את הדברים כרגע.

 במקום להגיב באופן רגיל אוטומטי, את יכולה להיות סקרנית ופתוחה להגיב באופן טבעי. אולי תופתעי מהדברים שיכולים להתגלות.

תפריט ניווט תחתון