תוכן עניינים

הגיע הקיץ ואיתו החום והלחות. בקיץ רובנו מעדיפים אוכל קליל וקר. אז מה אוכלים בקיץ ואיך גם שומרים על הבריאות? ד"ר אולגה רז, לשעבר מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה, במרכז הרפואי ת"א, עם התשובות.


בקיץ חשוב להקפיד על שתיה מרובה בעדיפות למים. חשוב לזכור ששתיה ממותקת מכילה סוכר בכמות נדיבה, לדוגמה, פחית אחת של משקה מוגז או מיץ מכילה כ-8 כפיות סוכר. גם מיצים טבעיים מעניקים לנו אותה כמות סוכר, רק מסוג שונה: במקום סוכרוזה – פרוקטוזה או סוכר פירות. אז מה מומלץ לשתות למי ששומר על משקלו ובריאותו? כמובן מים וסודה, תה וקפה שהוכנו ללא סוכר (לא ברד, שגם הוא מכיל כ- 10 כפיות סוכר, תלוי מה גודל הכוס), ומשקאות דייאט.

ומה לגבי אוכל? אפשר להכין מאכלים קרים שיצננו את הגוף.

מרק יוגורט קר

חומרים
גביע יוגורט טבעי עד 3% שומן;
1 מלפפון;
1-2 שיני שום;
1 כף שמן זית;
 1/4 חבילת שמיר;
מעט מיץ לימון;
 5-6 עלי מנטה

אופן ההכנה:
לחתוך מלפפון לקוביות קטנות מאוד, לקצוץ דק שיני שום, שמיר ומנטה. להוסיף יוגורט מיץ לימון ושמן זית.

סלט טופו וירקות קייצי

הטופו הוא מקור צמחי לחלבון, המכיל ויטמינים מקבוצה B, סידן, אשלגן, אבץ, פוטו-אסטרוגנים, המסייעים להגנת הגוף מסוגי סרטן שונים. כרוב הוא מקור מצוין לאשלגן ולוויטמין C שבהקפצה קצרת טווח אינו מתפרק בצורה מוגזמת, עשיר בסיבים תזונתיים ובפיטוכימיקלים המסייעים למלחמה בסוגי סרטן שונים.  

חומרים
300 גרם טופו
2 כפות רוטב סויה מהול ב-4 כפות מים
2 כפיות אבקת שום
½ כפית זנגביל טחון
½ כרוב קטן
200 גרם שעועית ירוקה (קפואה או משומרת)
½ סלסילת נבטים.
1 כפית שמן שומשום
אופן ההכנה

  1. מסננים את הטופו וחותכים לקוביות. מחממים את רוטב הסויה המהול במים במחבת, מוסיפים את אבקת השום והזנגביל ומערבבים. מוסיפים את קוביות הטופו, מקפיצים במשך כמה דקות ומעבירים לקערה בכף מחוררת.
  2. חותכים את הכרוב לרצועות. אם משתמשים בשעועית קפואה מפשירים במיקרוגל במשך כ-5 דקות. מוסיפים למחבת את הכרוב והשעועית ומקפיצים ברוטב שנותר כ-5 דקות. לבסוף מוסיפים את הנבטים ומקפיצים כ-2 דקות נוספות.
  3. מעבירים את הירקות לקערת הטופו, מערבבים היטב ומתבלים בשמן שומשום.
  •  במקום הירקות שבמתכון אפשר להוסיף לטופו המוקפץ שקית של עלים ירוקים שטופים (מסוג "בייבי") ולתבל לפי הטעם.

בתאבון!

תפריט ניווט תחתון