תוכן עניינים

ביכורים טעים. 2 מתכונים קלים ובריאים


באדיבות בילי גולדמן דיאטנית , מפקחת תזונה ומזון ממרכז הרפואי. 



מתכון לקיש ברוקולי



מרכיבים:                                                                    
1 בצל גדול קצוץ דק
1 ראש ברוקולי גדול
200 גרם גבינה צהובה 9% שומן
קופסת קוטג' 5%
200 גרם גבינה בולגרית 5%
2 ביצים
בצק פריך מקמח מלא (אפשר להכין ואפשר לקנות מוכן)

 לבצק פריך:
250 קמח מלא
50 גרם קמח רגיל
6 גרם מלח
30 מ"ל מים
1 חלבון ביצה
220 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (ניתן להשתמש בדלת שומן)

הוראות הכנה:
חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים אליה את כל המרכיבים היבשים.
מתחילים ללוש, לאחר מכן מוסיפים את המים והביצה וממשיכים ללוש.
לאחר קבלת בצק מגובש עוטפים בניליון נצמד ומניחים במקרר למשך שעה לפחות.
לאחר ההוצאה מהמקרר ניתן לרדד ולעבוד עם הבצק.

קיש :
חולטים את הברוקולי במים רותחים עם מעט מלח ומוציאים למי קרח על מנת לעצור את הבישול.
מטגנים את הבצל במעט שמן זית עד להזהבה
מערבבים בקערה את כל המרכיבים ויוצקים על התבנית שבה יש את הבצק הפריך.
אופים בתנור למשך 45 דקות בחום של 180 מעלות.

בתיאבון 




פנקייק מקמח מלא וקוואקר 



1 כוס קמח מלא      
1/2 כוס קוואקר
2 ביצים 
150 גרם סוכר חום
250 מ"ל חלב
100 מ"ל מיץ תפוזים
50 גרם חמאה
10 גרם אבקת אפיה

לערבב הכל לתערובת אחידה ולטגן כל צד עד שנראה בועות ואז נהפוך לצד השני. 
להגיש עם סלט פירות וגלידה 


בתיאבון 

תפריט ניווט תחתון