תוכן עניינים

לקראת ארוחות יום העצמאות וחגיגת המנגלים ד"ר אולגה רז לשעבר מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה מביאה מספר טיפים לבחירות תזונתיות נכונות ובריאות. ביום העצמאות הזה תבחרו בריא...

עוד בשלב הקניות: העדיפו בשר רזה, כגון חזה/שיפודים ושוקיים של עוף, סינטה,שייטל ופילה בקר. גם בשר הודו בריא ורזה וטעים, למרות שחביב פחות על הישראלים. חלקים אלו מכילים 4-5% שומן בלבד.
צמצמו קניית חלקי בשר עם אחוזי שומן גבוהים, כגון אנטריקוט, צלעות או כבש, המכילים 17-40% שומן.

מוסיפים כמובן ירקות במגוון צבעים: קישואים, גזר, פלפל, חצילים, בצל, עגבניות על המנגל, יחד עם בשר.

את השתייה הממותקת השאירו בסופר. שתו מים, סודה או משקאות דייאט.

ולמי שחייב אלכוהול ופיצוחים: יין יבש או בירה – ללא הגזמה. רבים מהפיצוחים אמנם בריאים וטעימים אך בעלי ערך קלורי גבוה מאוד (450-650 קלוריות ל-100 גרם).

תשאירו כמה שיפודים לקינוח: אגסים או תפוחי עץ הופכים לנימוחים וטעמם מתוק במיוחד לאחר צלייה.

ועכשיו למתכונים הבריאים ששלחתם לנו:

מתכון לסלט עדשים וחמוציות של רעות שלומי :

ממלאים סיר במים, מוסיפים את העדשים ומבשלים עד שמתרככות. מסננים ומקררים.
שמים את העדשים בקערה, מוסיפים חמוציות (חופן) ועלי פטרוזיליה קצוצים.
בכלי אחר מערבבים כף שמן, חצי כף חומץ בלסמי, כף מיץ לימון, רבע כפית תרכיז רימונים ומלח ופלפל לפי הטעם. שופכים על העדשים, מערבבים ומקקרים שעתיים לפני ההגשה.


מתכון בריא וטבעוני שמתאים ל"על האש" של יעל לויסנון:

פורסים לפרוסות בעובי של 0.5-1 ס"מ חבילה של טופו (300 גר').

מערבבים בקערה את הרכיבים הבאים:
3  כפות סילאן
3  כפות רוטב סויה
חצי כף חרדל
חצי כף קטשופ
כפית שום כתוש או שן שום כתושה
חצי כפית שמן זית

משרים את הטופו במרינדה לפחות שעה (אפשר גם לילה שלם)

מניחים על המנגל לזמן קצר (חשוב שלא יתייבש) ואוכלים בתיאבון.

שיפודי סלמון של חני בורובסקי:

סלמון ללא העור חתוך לריבועים קטנים

כוס סויה
כוס סוכר
כוס מירין (אם אין אז יין לבן)
2 קוביות ג'ינג'ר

2 שיני שום כתושות
כפית שמן שומשום
צ'ילי גרוס טיפה (1/2 כפית)
 מבשלים הכל בסיר עד שכל החומרים מתחברים יחד ואחר כך עוד 5 דקות (סה"כ 10 דקות בישול)
ומקררים.
משרים את הסלמון במרינדה לפחות 5-6 שעות, אפילו ללילה שלם
ככל שמשרים יותר הטעמים נספגים
 אפשר לשים על שיפודים וצלות על האש ואפשר לאפות בתנור שחומם ל-200 מעלות, כ15-20 דקות 

חציל קלוי של לירון יהב:
מאז שבעלי קנה את הגריל גז כבר אין לי תרוצים למה לא לקלות חציל על האש. אז הנה המתכון שלי לחציל קלוי: לוקחים חציל יפה ומניחים על הגריל קולים מכל הצדדים עד לריכוך. מניחים בצד ומקררים. לאחר הקילוף מוציאים את התוכן לקערה, מתבלים בשמן זית, לימון, שום, מלח. אם רוצים מפזרים מעל גבינת פטה. קוצצים נענע דק ומפזרים מעל. יוצא מעדן!!!

תפריט ניווט תחתון