תוכן עניינים

פרופ' יוזה חן; מנהל המרפאה להפרעות בתפקוד מיני; מחלקה אורולוגית
מדוע הגבר הישראלי נמנע מבדיקות תקופתיות? מי בד"כ 'דוחף' אותו לבדיקה רפואית? מהו "בית רפואי"? כל התשובות לגבר


הגבר הישראלי, בדומה לגברים ברחבי העולם, פונה לבדיקות תקופתיות לעיתים רחוקות בלבד, זאת בדרך כלל ביוזמת בת הזוג או בני משפחה אחרים. ואם כבר יחליט להקדיש מזמנו לבדיקות רפואיות, ימצא ודאי תירוצים שונים ומשונים כדי לדחות את הביקור או לבטלו.


מדוע הגבר הטיפוסי נמנע מבדיקות תקופתיות?

על-פי סקר שנערך באמצעות האינטרנט, הסיבות העיקריות בגינן נמנע הגבר מבדיקות רפואיות תקופתיות הן: הססנות, מחיר גבוה, לו"ז עמוס ועסוק, פחד מהממצאים, חשש לבדיקות אינטימיות (אברי המין, בדיקה בפי הטבעת), חשש משינוי בהרגלי החיים (הפסקת עישון ושתיית אלכוהול; צורך בדיאטה; צורך בפעילות גופנית).

חשיבות הקשר בין הגבר ובין הרופא

אנו מייחסים חשיבות עליונה לקשר קבוע בין המטופל ובין הרופא. אנו מאמינים שקשר קבוע בין המטופל ורופאו יתרום  לאמון ויקל על המטופל לחלוק  פרטים רבים ואינטימיים, עליהם לא יהיה מסוגל לדון עם רופאים שאינו מכיר.


אנו מאמינים שהקמת "בית רפואי", שבו המטופל והרופא חולקים מידע, מתייעצים באופן קבוע ומקבלים החלטות ביחד, הינו מפתח להצלחה על שמירת בריאות הגבר. מטופל שיש לו קשר הדוק עם הרופא, יזכה לטיפול המתאים ביותר לו הוא זקוק. זאת ועוד, הכרות טובה של הרופא את המטופל, עשויה  לחסוך ביצוע בדיקות שלפעמים אינן נחוצות, מורכבות ואף כרוכות בסיכונים ובאי נוחות.

לפיכך, אנו קוראים לכם להקים עימנו את מערכת היחסים האמינה והיעילה הזו, שתאפשר לכולנו לשמור טוב יותר על בריאותנו! בדיוור זה ובבאים אחריו, נתייחס בין היתר לנושאים כמו: תזונה ושמירה על המשקל נכון, אימון ופעילות גופנית, אינטימיות וסקס, 'מוקשים' לבריאות הגבר, רפואה אסתטית ועוד.

 

תפריט ניווט תחתון