תוכן עניינים



בשנים האחרונות האינטרנט הפך לכלי, המאפשר לשמור על קשר שוטף עם חברים, להתעדכן בחדשות, לברר תשובות של בדיקות רפואיות, לערוך קניות, ועוד. כל אלה רלוונטיים במיוחד לקשישים עם ניידות מוגבלת. לצערנו, אתרי אינטרנט מסוימים אינם אמינים. נשאלת השאלה: כיצד ניתן לוודא אמינות של אתר אינטרנט? באילו אמצעי זהירות יש לנקוט, כדי לוודא שהאתר מסוים הוא מהימן?  

להלן מספר עצות בנושא מטעם האיגוד האמריקאי לגריאטריה:

  1. לברר פרטים על מפעיל האתר.
    באתרים מהימנים יופיעו פרטים על מפעיל האתר. לרוב מדובר בקישור (לינק) לדף עם הכותרת "מי אנחנו", "אודות", "צור קשר", וכיוצא באלה. אם אתר אינו מאפשר יצירת קשר בדרך נוחה, יש להתייחס אליו בחשדנות.
  2. לברר פרטים על היועצים באתר.
    כדאי לבדוק אם היועצים הינם מומחים בתחום, כגון: דוקטור לרפואה, אח/ות, פסיכולוג/ית, עובד/ת סוציאלי/ת, וכו'. ראוי שבאתר ימסרו פרטים על השכלתו וניסיונו של היועץ. יש לקבל בעירבון מוגבל עצות, שלא ניתנו מבעלי מקצוע.
  3. לבדוק את תאריך העדכון האחרון של האתר.
    מידע בנושא בריאות משתנה בקצב מהיר. אתרי אינטרנט ברמה גבוהה חושפים את התאריך בו האתר עודכן לאחרונה בעמוד הראשי.
  4. ללמוד את ההבדלים בין כתובות אינטרנט שונות.
    שלוש האותיות האחרונות של כתובת האתר יעזרו לכם לזהות את הארגון שעומד מאחוריו:
    gov (מהמילה Government): גוף ממשלתי אחראי לאתר.
    edu (מהמילה Education): מוסד ההשכלה גבוהה אחראי לאתר.
    org (מהמילה Organization): גוף ללא מטרות רווח אחראי לאתר.

    סיומת com או co.il לא מבטיחה בהכרח אתר מהימן.

  5.  יש לנקוט במשנה זהירות. התרחקו מתרופות פלא.

    מומלץ להימנע ממוצרים המכילים "מרכיבים סודיים" או כאלה ש"הרופא שלך לא יספר לך עליהם". כדאי להתעקש על הוכחות מדעיות, ולבדוק את המידע במספר אתרים אמינים נוספים. בכל מקרה, כדאי להתייעץ קודם עם רופא המשפחה, לפני שמתחילים ליטול תרופה או תוסף מזון חדש.


ד"ר דן ג'וסטו, מוסיף כי יש להיזהר בעיקר משימוש בכרטיס האשראי באתרי אינטרנט לא מהימנים. זו גם לא בושה לבקש מאדם מנוסה לבדוק (לדוגמה, הילדים או הנכדים), שאתר אינטרנט כזה או אחר הוא מהימן, לפני שקונים ברשת. יש להיזהר גם ממתן פרטים מזהים (כגון כתובת או מספר טלפון) ברשת, כדי שגורמים שליליים לא ינצלו זאת למטרותיהם.

מקור:

Tips for Safely Surfing the Internet: Advice from the American Geriatrics Society's Foundation for Health in Aging; January 2011.


תפריט ניווט תחתון