תוכן עניינים

​כיצד מתמודדים עם עידן הקורונה בגיל השלישי?

מכל המידע העומד לרשותנו, אין ספק שההשלכות של התחלואה בוירוס הקורונה הן משמעותיות מאד בגיל המבוגר. למעשה אנו יודעים, כי צריכה להיות התייחסות ייחודית והקפדה יתרה על אמצעי התגוננות בגילאים האלו. לכן, בעוד כל האוכלוסיה בישראל מתמודדת עם הוירוס והשלכותיו, בגיל המבוגר נראה כי התמודדות מורכבת יותר. 


בפן הרפואי, היות שההדבקות בקורונה מסוכנת הרבה יותר בגיל המבוגר, מכיוון שמרבית האנשים בקבוצת גיל זו סובלים ממחלות נוספות, כמו יתר לחץ דם, סכרת, מחלות לב ועוד. וכמו כן, הם נוטלים תרופות קבועות ולמעשה יש להם רזרבות נמוכות יותר בזמן מחלה, ישנה הקפדה ברורה על הפחתת הסיכון להדבקות ככל שניתן. הצורך הזה גורם להגבלות יתר והשפעה דרמטית על אורח החיים בזמן המגפה.  

בפן החברתי – רגשי, הבידוד החברתי והמשפחתי, אשר נכפה על כולנו, הוא קשה מאד ועלול לגרום לשינויים במצב הרוח. אנשים מבוגרים התלויים בעזרה מבני משפחה או חברים מתקשים לקבל עזרה זו. פעילות חברתית קבועה גם היא אינה קיימת. 

בפן הפיזי – יש קושי לבצע פעילות גופנית וישנה הסתגרות וירידה בתפקוד במסגרת חיי היום יום. 

לכן, על מנת להתמודד עם הבדידות, החששות והחרדה, חשוב לשמור על קשר רציף גם אם הוא וירטואלי, ומאלץ אותנו ללמוד מיומנויות חדשות כמו התקשרות באמצעות Face Time ואפליקציית זום. 
כמו כן לבריאות הפיזית והנפשית יש חשיבות רבה לשמירה על שגרה, החל מנטילת הטיפול התרופתי הקבוע ועד לתכנון לו"ז יומי שיאפשר אורח חיים פעיל גם בבית.

על כל הנושאים הללו ועוד, משיבה לכם ד"ר רתם תלם, מומחית ברפואה פנימית, גריאטריה ורפואה פליאטיבית, ראש היחידה לרפואה פליאטיבית במערך הגריאטרי של ביה"ח איכילוב.

מוזמנים לצפות בהרצאה



ועוד קישורים חשובים:



תפריט ניווט תחתון