נוירולוגיה ילדים

התפתחות המוח מתחילה בשלב העוברי. רוב מבני המוח קיימים כבר במחצית ההריון, אך ממשיכים לעבור תהליכי הבשלה קריטיים עד גיל שנתיים לערך. הפרעות בהתפתחות המוח העוברי עשויות להיגרם מגורמים גנטיים, אך גם מגורמים חיצוניים כמו תרופות, חומרים או זיהומים אליהם נחשף העובר. שכיחות מומים מולדים במוח מוערכת בכ-3/1000 לידות. הערכת התפתחות המוח בשלב העוברי מתבצעת בעיקר ע"י הדמיה תוך רחמית. במהלך ההריון, בדיקות שגרתיות עשויות להצביע על ממצאים חשודים במוח העובר. במצב זה, סקירות אולטרהסאונד ממוקדות למוח העוברי ובדיקתMRI  עוברי נותנים תמונה ברורה יותר של הממצאים. 

במקרה של ממצא לא תקין, מופנית האשה לייעוץ נוירולוגי בשירות לנוירולוגיה של העובר. במהלך הייעוץ מוסברים מהותו של הממצא במוח העוברי, וכן, במידת האפשר, משמעות הממצא המוחי וההשלכות האפשריות על ההתפתחות העתידית של העובר. כחלק מהיעוץ ניתנות המלצות לגבי הרחבת הבירור לפי הצורך, כגון ביצוע בדיקות  גנטיות או בדיקות למחלות זיהומיות כגון בדיקות ל- CMV. מטרת היעוץ היא לתת בידי בני הזוג את מירב המידע הרלוונטי כדי שיוכלו לבצע החלטות לגבי ההריון, ולהכינם להשלכות אפשריות על התפתחות התינוק. במקרים בהם הממצא הוא ללא משמעות קלינית, אנו ממליצים לבני זוג להמשיך את ההריון. לאחר הלידה, נמשך המעקב במרפאתנו אחר התינוק והתפתחותו לאורך זמן, על מנת לאפשר סיוע וטיפול מוקדם ככל האפשר במידה ויש צורך בכך.

הייעוץ ניתן ע"י ד"ר נירה שניבאום-סנדר, נוירולוגית ילדים אשר התמחתה בתחום הנוירולוגיה העוברית בChildren's National Medical Center  בארה"ב וע"י פרופ' אביבה פתאל-ולבסקי, מנהלת היחידה לנוירולוגיה ילדים. במסגרת השירות, ניתן מענה מיידי לפונים על פי הצורך ובהתאם לשבוע ההריון, וזאת על מנת לאפשר לבני הזוג לקבל את ההחלטות מוקדם ככל האפשר.

השירות פועל בתיאום ובשיתוף פעולה עם צוות יחידת האולטרהסאונד המיילדותי, צוות היחידה לרדיולוגיה פדיאטרית בראשותה של דר' בן סירה וצוות הגנטיקה בראשות פרופ' יובל ירון. אחת לשבוע, מתקיימות ישיבות צוות רב-תחומיות לדיון על מקרים מורכבים ולקבלת החלטות משותפות.

מדובר בשירות ייחודי הדורש, פרט למיומנות מקצועית, גם רגישות גדולה בעת מתן הייעוץ לבני הזוג. 

פרטי היחידה

03-6974517
שעות קבלת קהל: יום ב' ו-ד', בין השעות 09:00-14:00

תפריט ניווט תחתון