רוצה לדעת עוד?

שם מלא {{ClubFormCtrlAlias.ValidationObj.required}}

שם מלא - {{ClubFormCtrlAlias.ValidationObj.textBoxChars}}

שם מלא - {{ClubFormCtrlAlias.ValidationObj.inputToShort}}

שם מלא - {{ClubFormCtrlAlias.ValidationObj.ContactNameTooLong}}

{{500 - ClubFormCtrlAlias.MailContactUS.Description.length}} תוים נשארו מתוך 500

קצת על סיבת הפניה {{ClubFormCtrlAlias.ValidationObj.required}}

קצת על סיבת הפניה - {{ClubFormCtrlAlias.ValidationObj.FreeText}}

קצת על סיבת הפניה - {{ClubFormCtrlAlias.ValidationObj.inputToShort}}

קצת על סיבת הפניה - {{ClubFormCtrlAlias.ValidationObj.DescriptionTooLong}}

{{ClubFormCtrlAlias.ServiceMsgResponse}}
נפרולוגיה ילדים

המרפאה מציעה שירות חדש וייחודי, ראשון מסוגו בארץ, שמטרתו להעריך ולעקוב אחר הבשלת התפקוד הכלייתי של תינוקות, ילדים ומתבגרים שנולדו טרם המועד (לפני השבוע ה-37 להיריון). המרפאה מאגדת תחת קורת גג אחת, את כל תחומי ההתייחסות הנדרשים עבור מעקב מסוג זה.
במרפאה פועל צוות רב מקצועי מוסמך ובקיא בנושא הייחודי של השלכות כלייתיות פוטנציאליות של פגות, הכולל: רופאות ילדים בעלות מומחיות בנפרולוגית ילדים; דיאטנית עם התמחות בנפרולוגית ילדים; פסיכולוגית ועובדת סוציאלית.
מומלץ להגיע למרפאה עם מכתב הפניה מהרופא המטפל, אשר יכלול פרטים לגבי הבעיות הרפואיות, הפעילות והמעקבים הנוספים שמבצע הילד, וכן נתוני מעקב הצמיחה מ"טיפת חלב".

חשיבות המעקב הנפרולוגי אצל פגים

המרפאה מיועדת לתינוקות, פעוטות, ילדים ומתבגרים שנולדו עד השבוע ה-37 להריון, ולכל הילדים שנולדו מתחת למשקל 2,500 גרם, ובמיוחד מתחת ל-1,500 גרם. בנוסף, יבוצע מעקב אחר ילדים שנולדו במועד, אך חוו אירוע של אספיקסיה (תשניק) משמעותית, או אשר אובחנו עם הפרעה, ולו חולפת, בתפקוד הכלייתי.

גם הכליות, כמו רוב מערכות הגוף אצל פג, טרם הגיעו לבשלות בעת לידה מוקדמת. אמנם, לאחר הלידה המוקדמת ממשיך תהליך ההבשלה הכלייתי, אך באופן שונה מההבשלה המתרחשת באופן רגיל ברחם. לכן, קיימת סבירות כי פגים יישארו עם כמות רקמה כלייתית תפקודית מוגבלת, העשויה להשפיע בצורה משמעותית לא רק על התפקוד הכלייתי למשך החיים, אלא אף עשויה להעלות את הסיכון ליתר לחץ דם, עם כל השלכותיו השליליות על הלב וכלי הדם במידה ואינו מאובחן ומטופל בזמן.
בנוסף, מחקרים עדכניים מראים נטיה מוגברת להשמנה, ואף לסוכרת, בילדים שנולדו פגים או במשקל לידה נמוך לגיל ההריון - במיוחד אם עלייתם במשקל (כדי להדביק את בני גילם שנולדו במועד ובמשקל לידה רגיל) היתה מהירה מדי.
כידוע, גם להשמנה השפעה שלילית על הלב ועל כלי הדם, כמו גם על הנטייה לפתח יתר לחץ דם וליצור עומס נוסף על הכליות. ילדים אלה חשופים יותר לפגיעה כלייתית כתוצאה מעודף משקל, מתרופות נפרוטוקסיות וומצריכה מוגזמת של מלח וחלבון.
חשוב לנטר את כל המדדים הללו כבר מגיל צעיר, כדי למנוע עומס מיותר מרקמת כליות שמוגבלת כבר מלידה, ובמקביל לתת להורים הדרכה מתאימה לגבי תזונה ופעילות גופנית ואזהרות לגבי תרופות ווחמרים שהשפעתם על הילדים האלו עלולה להיות יותר קשה.

תהליך המעקב

  • בפגישה הראשונה, תתבצע הערכה כללית על ידי נפרולוג ילדים; ייסקרו הנתונים הרלבנטים ממכתב הסיכום מהפגיה; תתבצע בדיקה גופנית הכוללת מדידת לחץ דם; וכן תנתן הדרכה ראשונית לגבי תזונה בריאה ומותאמת לילדים, על ידי דיאטנית המתמחה בבעיות נפרולוגיות בילדים. בסיכום שייכתב עבור הרופא המטפל, יינתנו המלצות לגבי בדיקות מעבדה והדמייה בהתאם למידע שיעלה במהלך הפגישה.
  • תדירות המשך המעקב תקבע לאחר קבלת תוצאות ההערכה הראשונית, אך מתוך המידע הקיים היום בספרות, נראה שיש הצדקה למעקב לפחות עד תחילת שנות העשרים לחיים, ואף מעבר לכך, בהתאם לתוצאות המעקב.
  • אנו דוגלים בקשר ישיר עם רופא הילדים, המטפל הראשוני של הילד, ונשמח לדון בכל ענין ולענות על כל שאלה - הן לפני הפניית הילד והן לאחר הפגישה הראשונית, עם הסיכום וההמלצות הראשוניות שההורים יקבלו ויתבקשו להציג בפני רופא הילדים המטפל.

פרטי היחידה

03-6974521, מזכירת המרפאה: 052-7360571 עד השעה 15:00, 03-6972078 - להשארת הודעות
03-6974000 - זימון תורים
מרפאות דנה דואק
קומת קרקע

תפריט ניווט תחתון