תוכן עניינים

מהם זיהומי עור?

זיהומי עור מתרחשים כאשר חיידק גורם לזיהום בעור ולפעמים גם ברקמות הרכות שתחתיו. צלוליטיס הוא סוג נפוץ של זיהום עורי הגורם לאודם, נפיחות וכאב באזור הזיהום.

סוג נוסף של זיהום עור הוא אבצס עורי – צבר של מוגלה מתחת לעור.

הסיבות להתהוות זיהומי עור 

במצב הנורמלי יש מספר חיידקים הגדלים על העור. החיידקים שאחראים על מרבית הזיהומים הם סטאף, אאורוס וסטרפטוקוק מקבוצה A. כאשר יש פגיעה בשלמות העור בשל חתך או פצע החיידקים חודרים פנימה וגורמים לזיהום.

קיימים מספר גורמי סיכון אשר יכולים להעלות את הסיכון לזיהומים בעור:

    1. פציעה של העור
    2. מחלות עור כדוגמת אטופיק דרמטיטיס
    3. מחלות סיסטמיות כדוגמת סוכרת או מצבי חסר חיסוני

תסמינים

תסמינים של צלוליטיס יכולים להופיע באופן חד או בצורה הדרגתית ובדרך כלל כוללים: אודם עורי, נפיחות, רגישות וחום מקומי של אזור הדלקת.

מתי יש צורך בטיפול רפואי ( טיפול אנטיביוטי, ניקוז של אבצס)?

כאשר מאובחנת צלוליטיס על ידי רופא הילדים, יש צורך בטיפול אנטיביוטי המתאים לחיידקים הנפוצים שהוזכרו קודם. בדרך כלל נתחיל בטיפול אנטיביוטי פומי בצפורל (Cefalexin). לעתים במקרים של אבצס, יש גם צורך בניקוז.
במקרים מסוימים בהם מדובר בזיהום נרחב או כאשר מופיעים סימנים סיסטמיים כדוגמת חום או הרגשה כללית רעה יש צורך בטיפול אנטיביוטי תוך ורידי במסגרת אשפוז. לאחר השיפור במצב וירידת החום ומדדי הדלקת ניתן יהיה להשתחרר להמשך טיפול אנטיביוטי פומי בהתאם להנחיות הרופא המטפל.

כיצד ניתן להימנע מזיהומי עור?

הקפדה על היגיינת ידיים ורחצה בסבון אנטי ספטי.
במקרים בהם בודד חיידק מסוג סטאף אאורוס בתרבית מהפצע או כאשר יש זיהומי עור חוזרים, יש חשיבות לבדיקת נשאות לחיידק בנחיריים בקרב הילד המטופל וגם בקרב בני המשפחה ובמידה והם חיוביים, יש לטפל מניעתית בהתאם להנחיית הרופא.

יחידות ומרפאות

תפריט ניווט תחתון