תוכן עניינים

​תבשיל עדשים שחורות
 

מתכון באדיבות סיון שחם - דיאטנית ילדים המחלקה לתזונה ודיאטה , מרכז רפואי תל אביב

  • 1 כוס עדשים שחורות מבושלות
  • 4 גבעולי בצל ירוק
  • 5-6 כפות גרגירי רימון
  • מיץ מלימון שלם
  • שמן זית
  • מלח

לערבב את הכל יחד, להגיש וליהנות  



מתכון טבעוני תחליף לכדורי בשר ברוטב

 מתכון באדיבות רוני ברוך – דיאטנית המחלקה לתזונה ודיאטה , מרכז רפואי תל אביב

להכנת הכדורים:                                                                                                                                                          

  • 300 גר טופו קשה (חבילה אחת)
  • 200 גר שעועית מאש/אזוקי (לאחר השרייה במים חמים למשך כשעה)
  • 100 גר אגוזי מלך
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • חצי צרור בזיליקום
  • 1 בצל גדול
  • 2-3 שיני שום
  • 2 כפות שמן (רצוי זית)
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף שמרי בירה (לא חובה)
  • חצי כפית סודה לשתייה (לא חובה)
  • 1.5 כפיות תערובת של אורגנו+טימין

    את כל מרכיבים מכניסים למגימיקס, קודם את הרכיבים הקשים (אגוזים +שעועית) ובהמשך את השאר.  יוצרים עיסה ,ממנה מכנים כדורים (סה"כ יוצאים כ-20 כדורים). אופים בתנור בתבנית משומנת ב180 מעלות עד שהכדורים מתקשים ומשחימים מעט.

    בהמשך – להכנת הרוטב:

    במחבת סוטז מאדים מעט שמן +בצל בינוני קצוץ +4 שיני שום +1 כף פפריקה מתוקה +1 כף מתערובת האורגנו+טימין +חצי צרור פטרוזיליה +חצי צרור בזיליקום (את הירוקים מוסיפים בסוף) + 2 פחיות של 400 גר רסק עגבניות איכותי, מבשלים כ-10 דקות .

    בהמשך מוספים את הכדורים האפויים לרוטב ומבשלים כחצי שעה על אש נמוכה (שתבעבע קלות).

    אוכלים ונהנים !!



קציצות אפונה ללא גלוטן שגם ילדים אוהבים

  • קציצות אפונה:
  • 2 כוסות אפונה קפואה
  • 3 תפו"א בינוניים
  • כרישה – גבעול אחד
  • צרור בזילקום
  • מלח ופלפל
  • שמן זית

    קולפים ומבשלים את תפו"א. אחרי שהם מבושלים, מניחים אותם במסננת להתקרר ולהתייבש. מפשירים את האופנה לטמפרטורת החדר. קוצצים דק דק את האפונה, הכרישה והבזיליקום עדיף בעזרת קוצץ חשמלי (או מאסטר סלייסר).

    את תפו"א הקרים מועכים לפירה ומוסיפים לתערובת הירוקה. מוסיפים 2 כפות שמן זית לבלילה ותבלינים לפי הטעם ומערבבים היטב. יוצרים קציצות שטוחות ועגולות, מסדרים בתבנית. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים ל- 25 דקות. מומלץ להפוך באמצע האפייה להשחמה של שני צידי הקציצה.

    שיהיה בתאבון!





יחידות ומרפאות

תפריט ניווט תחתון