תפריט ראשי עליון

תפריט עמוד

תפריט עמוד

המכון למחלות דרכי העיכול והכבד

​המכון לגסטרואנטרולוגיה כולל מחלקות קליניות ומעבדת מחקר מרכזית. המכון חרט על דגלו כמטרה שילוב של פעילות מחקרית ענפה לצד זו הקלינית והוא נחשב מהמובילים בתחומו בארץ ובעולם. במכון עובדים קרוב ל-100 רופאים מומחים, רבים מהם נחשבים למובילים בתחומם (מחלות פנימיות, מחלות דרכי העיכול כגון: מחלות מעי דלקתיות, כבד, נוירוגסטרואנטרולוגיה, סרטן, אנדוסקופיה מתקדמת ותזונה קלינית).
מרכז המחקר, המנוהל על-ידי דר' חן ורול, מהווה את הפלטפורמה המחקרית לכל המרכזים הקליניים ומאפשר לרופאים המטפלים לבצע מחקר יישומי ותרגומי ויכולת התמודדות טובה יותר עם חידושי הרפואה המתקדמת במטרה להביא לידי מימוש את הניסיון הקליני והרצון לשפר את הרפואה.
מרכז המחקר מונה כ-18 מדענים מוכשרים, מצויד היטב במכשור המתקדם ביותר, ומכיל את משאבי האנוש והמומחיות לבצע מחקר רב-תחומי בתחום דרכי העיכול. במרכז מתבצע מחקר קליני, תרגומי ובסיסי. המחקר הבסיסי מאורגן בתוך 4 מחלקות שונות: אימונולוגיה, ביולוגיה מולקולארית של התא וסרטן, מיקרוביולוגיה ומחלות כבד ומטבוליות.

הפעילות המחקרית במחלקה לאימונולוגיה אמורה לענות על מגוון של שאלות החל מאוכלוסיות תאי מערכת החיסון ותפקודם בכבד ובמעי, בזמן רגיל ובזמן מחלה, ועד המנגנונים המולקולאריים המווסתים את התגובה החיסונית ובדגש על מחלות מעי דלקתיות (IBD) וסרטן.

המחלקה לביולוגיה מולקולארית של התא וסרטן מתמקדת במחקר על המנגנונים המולקולאריים והגנטיים הפועלים בבסיס מחלות דלקתיות, כמו גם מחלות זיהומיות של הכבד ומחלות מטבוליות וסרטן. קבוצות, העוסקות במחקר על מנגנוני בקרת נזקים ב-DNA ותיקונם, מוטציות ומסלולי בקרת שעתוק המתווכים ע"י מיקרו-RNA, שואפות לגלות את טביעות האצבע הגנטיות, שמאפיינות את מחלות דרכי העיכול ושוקדות בימים אלו על הקמת בנק רקמות.

המחלקה למיקרוביולוגיה עוסקת במחקר אודות אוכלוסיות החיידקים במעי ותפקידם בזמן רגיעה ובזמן מחלות מעי דלקתיות, כמו גם במחקר על מחלות ויראליות זיהומיות בכבד.

המחלקה למחלות מטבוליות וכבד עוסקת במחקר אודות מנגנונים פיזיולוגיים, המעורבים בממשק בין מטבוליזם לפיזיולוגיה של הכבד עם דגש על מחקר במחלות כגון: תנגודת לאינסולין, פיברוסיס של הכבד, שחמת הכבד, כבד שומני, והפרעות אכילה.

מרכז המחקר מגשר, למעשה, בין המדע הקליני לבסיסי, ומאמץ את האתגר לחשוף את המנגנונים הפיזיולוגיים המונחים בבסיס פתולוגיות של מערכת העיכול, תוך רצון תמידי לתרגם את הישגי המחקר של היום לרפואה של מחר.

תפריט ניווט תחתון